Restaurant Kamoun laat Brusselaars proeven van het Midden-Oosten

Restaurant Kamoun laat Brusselaars proeven van het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten strijkt binnenkort neer in de Europese hoofdstad! Eind deze maand opent Kamoun de deuren: een gloednieuw Brussels restaurant van chef Georges Badghi Sar waar je terecht kan voor een uniek foodsharing concept geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. Culinaire gezelligheid gegarandeerd! 

Op dinsdag 25 april is het zover en openen My Tannour en Poke House officieel de deuren van hun nieuwe concept Kamoun in het Brusselse straatbeeld! De naam van het restaurant verwijst naar het Arabische kruid komijn en vormt een hint naar de gerechten op de menukaart. Kamoun staat namelijk volledig in het teken van het Midden-Oosten. Laat je onderdompelen in de verrukkelijke wereld van het Midden-Oosterse continent en ervaar gerechten boordevol variërende smaken en kruiden. 

Gedeelde passie voor koken, het Midden-Oosten en ondernemen

Wat begon als vijf jonge ondernemers die dezelfde passie deelden voor koken, het Midden-Oosten en het ondernemerschap, bloeide uit tot de start van een nieuw culinair avontuur in de Belgische hoofdstad. Met de Syrische chef Georges Badghi Sar achter het fornuis, bekend van zijn succesvolle restaurants My TannourChicounou en Mine Madeh, willen ze de Midden-Oosterse ervaring van tafelen overbrengen naar België. In het Oosterse continent staat een restaurantbeleving volledig in het teken van samen met familie en vrienden gezellig dineren rond eenzelfde tafel boordevol verschillende gerechten. En dat misten ze nog in Brussel!

Kamoun biedt een foodsharing concept zoals we deze in Europa kennen, maar in een creatief en Midden-Oosters jasje gestoken. De variërende en rijke smaken uit het Midden-Oosten worden op een authentieke manier geserveerd en je ondergaat een volledige onderdompeling in een andere wereld met de sfeer en gezelligheid zoals ze die enkel in steden als Tel Aviv ervaren.

© Flash&Fourchette
© Flash&Fourchette

Ondergedompeld in de Midden-Oosterse keuken

Bij Kamoun hebben ze een duidelijke missie voor ogen: de Brusselaars kennis laten maken met de weelderige Midden-Oosterse keuken en sfeer. Aan de hand van drie verschillende formules (brunch-lunch-diner) wordt je ondergedompeld in de Midden-Oosterse manier van foodsharing en wordt je omver geblazen van de authentieke en rijke smaken van de Oosterse keuken.

Voor de afwerking van de gerechten komt chef-kok Georges persoonlijk aan tafel voor de nodige final touch. Deze persoonlijke noot zorgt voor een waar spektakel en versterkt het warme en familiale gevoel dat in het restaurant heerst. PS: het opdienen aan tafel mag je heel letterlijk nemen! Alle gerechten worden namelijk op tafel geserveerd, zonder servies, en de gasten proeven door elkaar van de verschillende plats. Om duimen en vingers bij af te likken!

Brunch
In het weekend kan je bij Kamoun terecht voor een uitgebreide en rijkelijke brunch, zoals ze die alleen in het Oosten kennen. De brunch bestaat uit een gevarieerde combinatie van zout en zout gerechten met als paradepaardje de overheerlijke Shakshouka. 

Lunch
De lunch  staat in het teken van één typerend Midden-Oosters gerecht:  een gegarneerde Challah. Challah is een traditioneel gevlochten brood uit de Joodse cultuur en wordt geserveerd  met verschillende side dishes. 

Diner
's Avonds is Kamoun dé plek om samen met vrienden en familie te genieten van  foodsharing. Een uitgebreide menukaart laat je kennismaken met o.a. vis, zeevruchten, vegetarische gerechten, vlees, groenten en kruiden.


Snuif alvast de Midden-Oosterse sfeer op op de Instagrampagina van Kamoun

What's on the menu ?

Benieuwd naar wat er op de kaart staat? Kamoun geeft je graag alvast een voorsmaakje: Baba Ganush, Teta’s Labnek, Tel Avivi Vongole, Wild Shrimps, Hummus, Chicken On Fire… allemaal met een Midden-Oosterse touch. De perfecte sharing gerechten om gezellig met vrienden en familie nieuwe smaken te ontdekken en te proeven van de Oosterse cultuur. Het Oosten voelde nog nooit zo dichtbij! 

© Flash&Fourchette
© Flash&Fourchette

Praktische informatie

Adres
Giststraat 29
​1050 Elsene

Openingsuren
Officiële opening op 25 april
​Lunch: maandag tot vrijdag (12u-14u30)
​Diner: maandag tot zaterdag (18u30-00u)
​Brunch: zaterdag en zondag (10u-15u)

PS: Kan jij niet wachten tot 25 april? Proef dan van 19 tot 21 april (vanaf 20u) als allereerste de gerechten van Kamoun dankzij hun ontdekkingsmenu (€40) (max. 20 personen per avond)

Reservaties
Reservaties zijn mogelijk vanaf 17 april op de website van Kamoun (voor de soft opening vanaf 14 april)


Klik hier voor hoge resolutiebeelden

Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren.
​Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be
​Maureen Richard - maureen@talkie.be

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium