Puur genieten van water ondanks zomerdroogte – drie tips voor bewust waterbeheer met GROHE

Puur genieten van water ondanks zomerdroogte – drie tips voor bewust waterbeheer met GROHE

  • Droogte tijdens de zomer draagt bij tot een toenemend watertekort
  • Bewust waterbeheer wordt steeds belangrijker om deze waardevolle hulpbron te beschermen
  • GROHE ondersteunt gezinnen bij het besparen van water met handige tips en innovatieve technologieën.

Naast zwemplezier en gezellige barbecue-avonden met je bubbel, brengt het warme weer ook zorgen rond droogte en watertekort met zich mee. De hittegolven van afgelopen zomers hebben dat pijnlijk duidelijk gemaakt. Volgens het Wereld Economisch Forum is het toenemende tekort aan water een van de grootste mondiale problemen[1]. Bovendien wordt voorspeld dat de vraag naar water tot 2050 met ongeveer 55% zal toenemen[2] – feiten en cijfers die de nood aan bewust waterbeheer onderstrepen.

Dat is exact waar de productinnovaties van GROHE op inspelen: verantwoordelijk omspringen met water, zonder daarbij te moeten inboeten aan plezier. Met behulp van drie praktische tips toont GROHE hoe je gedurende de hete zomermaanden met een zuiver geweten toch kan genieten van wat afkoeling.

 

#1 Neem een douche in plaats van een bad

Een zeer effectieve manier om tijdens de droge zomermaanden kostbaar water te besparen, is door jouw bad in te ruilen voor een douche. Terwijl een vol bad gemakkelijk om 150 liter water vraagt, verbruik je bij een vijf-minuten-durende douchebeurt ongeveer 50 liter. Ook tijdens het douchen is het mogelijk om water te besparen. Thermostaten uitgerust met de GROHE TurboStat Technologie zorgen voor de gewenste temperaturen, zonder langdurige aanpassing én met compensatie van temperatuurpieken gedurende het douchen. Een extra functie van GROHE-thermostaten is de Eco-knop die het waterverbruik tot 50% vermindert. Veel van de douchekoppen, over alle prijssegmenten heen, beschikken over een stroombeperking die water bespaart zonder afbreuk te doen aan de douche-ervaring. Met een zuiver geweten genieten van een douche na een hete zomerdag, is dankzij al die functies niet langer een probleem!

 

#2 Gebruik waterbesparende kranen

Water besparen in de badkamer en keuken zonder daarbij te moeten inboeten aan comfort? Dat is mogelijk dankzij de innovatieve GROHE EcoJoy Technologie! Door een stroombegrenzer wordt het waterverbruik drastisch gereduceerd van 10 liter naar 5 liter per minuut, terwijl een beluchter in de kraan zorgt voor een constante en krachtige straal. Die technologie is beschikbaar met een breed scala aan kraanmodellen. Zo is er de GROHE Essence lijn als stijlvolle en duurzame oplossing voor in de badkamer, met een ruime keuze aan maten, kleuren en afwerkingen. GROHE Minta is op haar beurt de waterbesparende oplossing bestemd voor keukengebruik.

 

#3 Laat water niet onnodig stromen

Tijdens het tandenpoetsen of inzepen van de handen stroomt veel kostbaar water zomaar weg. Zeker tijdens de droge zomermaanden is dat problematisch. Het is echter niet altijd gemakkelijk om in te druisen tegen gewoontes en water enkel te laten stromen wanneer dat écht nodig is. Dankzij de contactloze infraroodkranen van GROHE zoals de Eurosmart CE kan dat probleem voortaan makkelijk verholpen worden. De automatische start-stopfunctie bespaart water doordat het water enkel stroomt wanneer iemand daadwerkelijk zijn of haar hand onder de kraan houdt.

 

Meer informatie over GROHE en zijn duurzaamheidsinitiatieven vindt u op: green.grohe.com

 

[1] World Economic Forum, 2019: Global Risk Report, 14th Edition

[2] Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung, 2020: https://www.bmz.de/de/themen/klimaschutz/Wasser-und-Klima/index.html

Contacteer ons
Deborah Dekrem
Deborah Dekrem
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium