Primeur: PLAYMOBIL lanceert Ghostbusters-speelgoedlijn

Primeur: PLAYMOBIL lanceert Ghostbusters-speelgoedlijn

Het populaire speelgoedmerk PLAYMOBIL en Sony Pictures Consumer Products hebben vandaag een licentiesamenwerking aangekondigd voor een speelgoedlijn op basis van het originele Ghostbusters-merk. In de PLAYMOBIL-productlijn van 2017 zijn voor het eerst licentiespeelsets opgenomen die zijn geïnspireerd op een bekend amusementsproduct. Het nieuwe Ghostbusters-speelgoed verschijnt in 2017 wereldwijd op de markt.

De introductie van deze nieuwe speelsets brengt twee klassiekers samen, PLAYMOBIL en Ghostbusters, die beide al decennia bekend staan om hun grote aantrekkingskracht en aanhoudende succes. Meer dan 30 jaar na het uitbrengen van de eerste film is het team parapsychologen, dat spoken te lijf gaat met coole apparatuur en een flinke dosis humor, onverminderd populair onder de fans van het eerste uur. Maar het team trekt ook een groeiende groep nieuwe, jonge fans aan, waardoor het perfect aansluit bij PLAYMOBIL.

PLAYMOBIL-speelgoed wordt al meer dan 40 jaar geproduceerd door een van de grootste speelgoedfabrikanten van Europa. Het speelgoed is erg geliefd en wordt gewaardeerd door zowel kinderen als ouders. PLAYMOBIL weet hoe belangrijk creatieve rollenspellen zijn, besteedt veel aandacht aan alle details en maakt uitdagend en leuk speelgoed dat de fantasie van kinderen over de hele wereld prikkelt.

Vanaf begin zomer 2017 gaan PLAYMOBIL's Ghostbusters op pad om ‘de wereld in het klein’ te redden, zoals het PLAYMOBIL-universum van 30 verschillende speelwerelden vaak wordt genoemd. 

In de nieuwe speelgoedlijn komen de bekende Ghostbusters thuis tot leven, waardoor kinderen zelf verhalen kunnen verzinnen met hun favoriete personage in de hoofdrol. Waar zich ook vreemde gebeurtenissen afspelen, gewoon in de buurt of bij het ridderkasteel van PLAYMOBIL: het onverschrokken team staat klaar om alle bovennatuurlijke geesten die ze tegenkomen uit de weg te ruimen!

“We zijn erg blij met de samenwerking met Sony Pictures bij de lancering van deze nieuwe speelgoedlijn. De Ghostbusters-sets zijn een belangrijke aanwinst voor ons spelsysteem en zorgen voor een compleet nieuwe speelbeleving,” zegt Silke Heinrich, lid van de raad van bestuur bij PLAYMOBIL. “Deze lijn met licentiespeelgoed is een belangrijke mijlpaal voor ons merk en zal zowel nieuwe als bestaande fans nog enthousiaster maken over PLAYMOBIL. Het is alsof we een brug slaan tussen kinderen en hun ouders, die allemaal dol zijn op de fantastische verhalen van hun PLAYMOBIL- en Ghostbusters-helden.”

Bekijk de teaser hier


Contacteer ons gerust als je vragen zou hebben! 
Walkie Talkie - Valérie Bourgeois
valerie@talkie.be
0032 497 318 622

Over PLAYMOBIL
geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG – de producent van PLAYMOBIL met het hoofdkantoor in het Duitse Zirndorf – staat bekend om zijn kwalitatief uitstekende speelgoed, ‘made in Europe’. De 7,5 cm grote PLAYMOBIL-figuur staat centraal in dit creatieve speelgoedsysteem dat internationaal vele onderscheidingen heeft ontvangen. De rollenspelmogelijkheden die de fantasie prikkelen, gecombineerd met een scala aan historische en moderne speelwerelden, fascineren kinderen en worden zeer gewaardeerd door ouders en opvoeders. Sinds de lancering in 1974 zijn er 2,9 miljard PLAYMOBIL-figuren geproduceerd. Het bedrijf verkoopt het speelgoedsysteem, bestaande uit ongeveer 30 verschillende speelwerelden, in meer dan 100 landen en heeft meer dan 4100 werknemers in dienst. De wereldwijde omzet van de Brandstätter Group is in 2015 gestegen tot 616 miljoen euro. De hoge kwaliteit van PLAYMOBIL wordt gegarandeerd door het gebruik van eigen Europese productielocaties in Duitsland, Malta, Tsjechië en Spanje. Sinds 2000 produceert het innovatieve bedrijf ook de hoogwaardige kunststof plantenbakken met bewateringssysteem van het merk LECHUZA. 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium