Primeur! OFFF komt in september naar Antwerpen

Primeur! OFFF komt in september naar Antwerpen

Born in Antwerp en Rizon Parein brengen Europa’s grootste design festival naar de havenstad

Gerenommeerd 3D designer én curator van Born in Antwerp Rizon Parein haalt dit najaar het grootste design festival in Europa naar Antwerpen. Op 22, 23 en 24 september wordt de parkloods hét internationale mekka voor design en creativiteit. Naast keynotes van ronkende namen uit de designwereld zal je er ook demo’s, workshops, boekenstandjes en marktjes vinden. Voor elk wat wils dus op deze inspirerende 3-daagse!

Rizon Parein brengt gamechanger OFFF naar Antwerpen 
Met het themajaar ‘Born in Antwerp’ zet Stad Antwerpen dit jaar Antwerps creatief talent in de kijker. Vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse creatieve sector ondersteunen het project. Onder hen 3D designer en graficus Rizon Parein die design festival OFFF uit Barcelona naar zijn stad wou brengen. “Het festival in Barcelona heeft deuren geopend voor mij als jonge designer. Ik wou de energie die daar in de lucht hangt naar Antwerpen halen. We willen dat OFFF by night echt een gamechanger wordt voor jonge ondernemende designers in België”, aldus Parein.

Helden uit elke discipline
Eind september kan je in Antwerpen drie dagen lang genieten van de crème de la crème uit de designwereld. Meer dan 20 wereldbefaamde creatievelingen schijnen tijdens inspirerende keynotes hun licht op het nieuwste binnen grafisch design, webdesign, motion design en kunst.
Born in Antwerp Curator Rizon Parein is ontzettend opgetogen over de line-up: “Met TyrsaCraig & Karl, Hort, Lernert & Sander en zoveel anderen hebben we echt een aantal kleppers kunnen strikken!” 
Lernert & Sander doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar zij bedachten de razend populaire clip Manon van De Jeugd van Tegenwoordig. Tyrsa is dan weer verantwoordelijk voor detattoos van Zlatan Ibrahimovic in de indrukwekkende stunt voor het World Food program.
Regisseur Kurt De Leijer en DJ Lefto stellen op hun beurt hun nieuwe documentaire reeks voor Canvas voor in première. Ook Michael Spoljaric, de creative director brand design van NIKE global komt er spreken. 

OFFF is made for the curious
Maar dat is niet alles! Anders dan het festival in Barcelona zal OFFF by night ’s avonds plaats vinden en dit van 16u tot 24u. Een bewuste keuze zegt Parein: “Na een akkoord met OFFF Barcelona groeide snel de ambitie om het evenement een eigen identiteit te geven. Daarom kiezen we er resoluut voor meer te brengen dan enkel keynotes. We willen de bezoekers een echte beleving meegeven, ze laten proeven van de energie van het festival. Inspiratie voor deze OFFF by night haalden we bij concepten zoals Brooklyn Nightbazaar. Je kan het zien als een nachtje stappen, maar dan anders.” Door deze nieuwe insteek komen niet enkel design lovers en professionalsaan hun trekken, ook mensen die een leuke avond uit willen in de havenstad kunnen terecht bij OFFF by night. Daarenboven zet OFFF by night ook nog eens lokale design studio’s en creatieve ondernemers zoals Tom Galle en Cedric Engels (Roundhouse en Hermanos Inglesos) in de kijker met een Q&A stage. Zit je met een vraag? Kom dan zeker langs!

Hoe ziet de ideale OFFF by night-avond eruit? Je luistert naar een keynote speaker, volgt tussendoor een demo of workshop en ontmoet internationale artiesten die je enkel van instagram kent in real life! Snuif al de creativiteit op! Zin in iets lekkers? Of nood aan een nieuw boek? MARTA markt komt met een speciale editie. Ze brengen het beste in lokaal eten en drinken, bookshops, workshop zeefdrukken en lokale streetwear brands. Je struint van een eetkrampje naar een boekenstand met een broodje pork belly in de hand terwijl je nog even het laatste nieuwe werk van de bekendste designers ter wereld meepikt. “Kortom OFFF by night is voor iedereen die wil leren, deelnemen en vooral voor iedereen die geïnspireerd wil raken door creativiteit. OFFF is made for the curious”.

En alsof dat nog niet genoeg was is het festival ook nog eens een pak goedkoper dan de meeste festivals van zijn soort. Een combiticket kost €110.

Praktisch:
OFFF by night
22, 23, 24 september 2016
Locatie:
Born in Antwerp - Parkloods
Damplein 2
2000 Antwerpen
16u deuren
18u start keynote speakers
24u einde
Combiticket: €110

www.offfbynight.be
twitter.com/offfbynight
https://www.instagram.com/offfbynight
https://www.facebook.com/offf2000

Meer informatie en programma van Born in Antwerp kan je vinden via de site www.borninantwerp.be en de app Born in Antwerp (beschikbaar voor iOS en Android).

Over Born in Antwerp
Wist je dat Antwerpen meer dan 8000 creatieve ondernemingen telt? Het project Born in Antwerp brengt die gigantische creatieve economie onder de aandacht. Van 22 april tot 2 oktober 2016, met tentoonstellingen, congressen, concerten, markten, films en workshops. Want met massa's creatievelingen in de stad zijn heel wat geweldige ideeën Born in Antwerp! Uitvalsbasis is het ‘Hoofdkwartier van Born in Antwerp’ op het Eilandje waar iedereen welkom is, ook om lekker te eten en te drinken. Download de gratis app 'Born in Antwerp' in de Google Play Store of de iOS App Store voor programma en kalender. Voor achtergrondinfo, zie www.borninantwerp.be

 

Voor meer info, beelden of interviews contacteer:
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium