Primeur in België! Kinepolis opent eerste ScreenX-zaal

Primeur in België! Kinepolis opent eerste ScreenX-zaal

Gloednieuwe bioscoopzaal zorgt voor intensieve filmervaring met panoramisch beeld

Kinepolis sloeg de handen in elkaar met CJ 4DPLEX, een toonaangevende wereldspeler in bioscooptechnologie, voor de opening van verschillende ScreenX-zalen in haar Europese bioscopen. De afgelopen maanden werd reeds een ScreenX-zaal geopend in Kinepolis Madrid, Utrecht, Lomme en Metz. Op woensdag 5 februari is het de beurt aan Kinepolis Antwerpen, dan opent de eerste ScreenX-zaal van België er de deuren voor het publiek. ScreenX is een multi-projectie bioscooptechnologie, ontworpen om de bioscoopervaring naar een hoger niveau te tillen. ScreenX laat het publiek toe voorbij het kader van een traditioneel bioscoopscherm te kijken en te genieten van een 270 graden-kijkervaring, daarbij gebruik makend van een eigen, exclusief systeem. 

Op woensdag 5 februari 2020 opent de eerste Belgische ScreenX-zaal officieel de deuren in Kinepolis Antwerpen. Het panoramische beeld -gecreëerd door twee extra schermen aan de twee zijkanten van de zaal- dompelt je helemaal onder in het verhaal en creëert een nog intensere, 270 graden-filmervaring. De ScreenX-ervaring wordt beperkt tot fragmenten van de film, waar het een meerwaarde biedt en extra sfeer kan scheppen, het is dus niet zo dat de volledige film in ScreenX-formaat wordt vertoond.

Deze samenwerking met CJ 4DPLEX zal ons streven naar ‘the ultimate movie experience’ verder kracht bijzetten", zegt Stijn Vanspauwen, Country Manager Box Office, Sales en Marketing Kinepolis België. “We willen onze klanten de keuze bieden tussen verschillende belevingen; dit past in een verdere verbreding van ons aanbod.

Beleef ScreenX vanaf woensdag 5 februari 2020 in Kinepolis Antwerpen.
Meer info via www.kinepolis.be/screenx

DOWNLOAD HIER BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE: https://press.talkie.be/nl/dir/screenx

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In Europa telt Kinepolis Group NV 55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 46 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen. Kinepolis rekenen op 4.600 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen. Meer info op www.kinepolis.com/corporate

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie PR
Anneleen Van Troos Kinepolis Press Office
Charlotte Marron Walkie Talkie PR
Anneleen Van Troos Kinepolis Press Office
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium