PLAYMOBIL® wint speelgoed van het jaar met Wiltopia

PLAYMOBIL® wint speelgoed van het jaar met Wiltopia

Primeur bij PLAYMOBIL®: productlijn gemaakt van gemiddeld 80% duurzaam materiaal

Tijdens de jaarlijkse persconferentie van speelgoed van het jaar, werd PLAYMOBIL Wiltopia uitgeroepen tot speelgoed van het jaar in de categorie leefwerelden. De mooie speelset, die grotendeels met duurzaam materiaal geproduceerd wordt, wist de jury te overtuigen. 

Duurzame kwaliteit en een milieuvriendelijk ontwerp: Wiltopia is de eerste productlijn van PLAYMOBIL die is gemaakt van gemiddeld meer dan 80 procent duurzaam materiaal. Er wordt gebruik gemaakt van PCR (post consumer recyclet) en biobased plastics. Dit spaart ongebruikte hulpbronnen en vooral het milieu door reeds gebruikte materialen een nieuw leven te geven. PLAYMOBIL en recyclingexpert Coolrec, een dochteronderneming van Renewi, werken hiervoor samen.

Story image

Van oude koelkasten naar nieuwe PLAYMOBIL® speelsets

Op een kindvriendelijke manier laten ze zien hoe dit werkt in een uitlegvideo, die je kan terugvinden in de Wiltopia-app (wiltopia.playmobil.com).

Daar is te zien hoe de Wiltopia-artikelen gemaakt zijn van gerecycled plastic dat Coolrec terugwint uit afgedankte koelkasten.

Bekijk hier het maakproces.

Welkom in de jungle!

Ontdek de Amazone met WILTOPIA en PLAYMOBIL

De Amazone en de omliggende rivierdelta vormen een van de meest fascinerende en biodiverse regio's op aarde. Tienduizenden planten, 2,5 miljoen soorten insecten en ongeveer 2.000 soorten vogels en zoogdieren verzamelen zich in 7 vierkante kilometer regenwoud - er gebeurt dus veel in de tropische jungle! Het PLAYMOBIL Wiltopia-thema vertelt kinderen precies wat er te ontdekken valt in het regenwoud door ze in deze adembenemende regio te laten duiken. Met enorm veel leuke sets en duurzame materialen in bewezen PLAYMOBIL-kwaliteit!

Ken het. Houd ervan. Bescherm het. 

Bij Wiltopia draait alles om opgroeien in een wereld waar dieren en de natuur worden gewaardeerd en beschermd. Het overdragen van kennis is hiervoor van vitaal belang - kinderen kunnen alleen waarderen, liefhebben en beschermen wat ze weten. Met Wiltopia combineert PLAYMOBIL spelen en leren op een unieke manier en biedt het drie kernelementen binnen het uitgebreide speelthema.

We leven in een adembenemende wereld met talloze soorten dieren die het waard zijn om lief te hebben en te beschermen. Het productassortiment van PLAYMOBIL Wiltopia brengt kennis over en maakt complexe verbindingen tastbaar. Op deze manier kunnen kleine ontdekkingsreizigers op een kindvriendelijke manier ervaren hoe fascinerend de aarde en haar diverse bewoners werkelijk zijn. Het vernieuwende materiaal en de educatieve aanpak brengen een echte meerwaarde aan de kinderkamer.

Samen met het gezin Palmer reizen kinderen met zes kleurrijke speelsets naar het regenwoud en dompelen ze zich onder in een speelwereld die wordt gekenmerkt door originele accessoires, veel nieuwe PLAYMOBIL-dieren en spannende functies. Naast de 6 uitgebreide sets zorgen 27 individuele dieren van over de hele wereld voor veel verzamel- en speelplezier.

Elk Wiltopia-artikel bevat een verzamelkaart voor een extra portie kennis en welke wordt uitgebreid in de webapp. De Wiltopia-webapp maakt het concept compleet en breidt de speelervaring uit met nog meer PLAYMOBIL-content met toegevoegde waarde en een AR-functie.

De winnaar

Dierenverzorgingscentrum - € 119,99 
In het grote, rijk gevulde  Dierenverzorgingscentrum (de winnende speelgoed van het jaar set)  worden gewonde dieren, verzorgd in de kliniek voordat ze weer in het wild worden vrijgelaten.
Dierenverzorgingscentrum - € 119,99
​In het grote, rijk gevulde Dierenverzorgingscentrum (de winnende speelgoed van het jaar set) worden gewonde dieren, verzorgd in de kliniek voordat ze weer in het wild worden vrijgelaten.

Andere Wiltopia speelwerelden

Onderzoeksstation met kompas - € 82,99
 De  Onderzoekstoren  geeft de familie een geweldig uitzicht over het regenwoud dankzij het roterende observatieplatform, terwijl het afneembare  kompas  hen helpt om zich te oriënteren voor de volgende wandeling.
Onderzoeksstation met kompas - € 82,99
De Onderzoekstoren geeft de familie een geweldig uitzicht over het regenwoud dankzij het roterende observatieplatform, terwijl het afneembare kompas hen helpt om zich te oriënteren voor de volgende wandeling.
Regenwoud nachtlamp - €29,99
 Het regenwoud  Nachtlampje  begeleidt kleine ontdekkingsreizigers naar dromenland met zachte junglegeluiden.
Regenwoud nachtlamp - €29,99
Het regenwoud Nachtlampje begeleidt kleine ontdekkingsreizigers naar dromenland met zachte junglegeluiden.
Boottocht naar de zeekoeien - € 46,99
 De  Boottocht  nodigt kinderen uit om creatief te zijn terwijl ze in de badkuip spetteren met de nieuw ontworpen zeekoeien en een drijvende waterlelie.
Boottocht naar de zeekoeien - € 46,99
De Boottocht nodigt kinderen uit om creatief te zijn terwijl ze in de badkuip spetteren met de nieuw ontworpen zeekoeien en een drijvende waterlelie.
Dierenreddingsquad - €35,99 
Als het gaat om noodsituaties in de jungle, kan dierenarts Jamie Palmer vertrouwen op zijn  Dierenreddingsquad , die wordt gebruikt om een ​​gewonde jaguar snel uit zijn hachelijke situatie te bevrijden.
Dierenreddingsquad - €35,99
​Als het gaat om noodsituaties in de jungle, kan dierenarts Jamie Palmer vertrouwen op zijn Dierenreddingsquad, die wordt gebruikt om een ​​gewonde jaguar snel uit zijn hachelijke situatie te bevrijden.
Miereneter verzorging - €21,99
De kleine Lu Palmer haar favoriete dier ontmoet op de heuvel van de  Miereneter .
Miereneter verzorging - €21,99
​De kleine Lu Palmer haar favoriete dier ontmoet op de heuvel van de Miereneter.

DeWiltopia-dieren van PLAYMOBIL in één oogopslag:

 • 71048 Giraf
 • 71049 Baby olifant
 • 71050 Steenbox
 • 71051 Dolfijn
 • 71052 Eland
 • 71053 Ijsbeer
 • 71054 Leeuw
 • 71055 Tijger
 • 71056 Wolf
 • 71057 Orang-oetan
 • 71058 Reuzenschildpad
 • 71059 Adelaar
 • 71060 Panda
 • 71061 Keizerspinguïn
 • 71062 Alpaca
 • 71063 Reekalf
 • 71064 Baby alpaca
 • 71065 Eekhoorns
 • 71066 Wasbeer
 • 71067 Baby tijger
 • 71068 Baby dolfijn
 • 71069 Stokstaartjes
 • 71070 Baby zeehond
 • 71071 Rode panda
 • 71072 Baby panda
 • 71073 Baby ijsbeer
 • 71074 Baby orang-oetan

 

Download hier beeldmateriaal in hoge resolutie

 

OVER COOLREC®

Coolrec, 100% dochter van Renewi, is een van Europa’s grootste recyclers van elektronisch afval (WEEE), we verwerken onder andere klein huishoudelijke apparaten, ICT, groot witgoed en koelkasten. Met productielocaties in Nederland, België en Frankrijk. Met focus op terugwinning van hernieuwde grondstoffen zoals (non-ferro) metalen en kunststoffen. Coolrec verwerkt deze kunststof zelf tot nieuwe grondstoffen voor de spuitgiet en extrusie industrie met focus op PS en ABS. Voor meer info, bezoek www.coolrec.com.

 

OVER PLAYMOBIL®

Met ongeveer 4.200 werknemers wereldwijd is de Horst Brandstätter Groep een wereldspeler. De internationale groep bestaat uit 33 ondernemingen. De bekende merken PLAYMOBIL en LECHUZA staan voor kwaliteit en innovatie en bieden de consument een echte meerwaarde. Medewerkers in alle bedrijfsonderdelen werken met inzet en een hoge mate van motivatie om wereldwijd een succesverhaal over ondernemen te schrijven.

In de bedrijfstak Inspiring Play Experience plaatst het merk PLAYMOBIL® 7,5 cm hoge figuren, dieren en uitgebreide accessoires in het middelpunt van een creatief, meermaals bekroond systeemspeelgoed. Het fantasierijke rollenspel met historische en moderne themawerelden fascineert kinderen en wordt gewaardeerd door zowel ouders als opvoeders. Sinds 1974 zijn er meer dan 3,5 miljard PLAYMOBIL® figuren geproduceerd. De ongeveer 40 speelthema's worden wereldwijd in ongeveer 100 landen verkocht. Daarnaast ontwikkelt, produceert en verkoopt het innovatieve bedrijf sinds 2000 onder de merknaam LECHUZA hoogwaardige kunststof plantenbakken, eigen plantsubstraten en accessoires in het bedrijfsonderdeel Inspiring Recreation Experience en sinds 2015 design tuinmeubelen. Motto: LECHUZA - Het geheim van mooie planten.

De Horst Brandstätter Groep heeft in het boekjaar 2021/2022 een belangrijke stap gezet in de uitvoering van zijn ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Het concern met de merken PLAYMOBIL en LECHUZA wil in 2027 klimaatneutraal zijn. In de komende jaren zal 50 miljoen euro worden geïnvesteerd in klimaatbescherming. De bedrijvengroep wil in 2030 gesloten materiaalkringlopen in de productie hebben. "Verantwoordelijkheid nemen en deze duurzaam waarmaken verzekert de toekomstige levensvatbaarheid van onze verschillende bedrijven. Vooral PLAYMOBIL heeft als wereldmerk een bijzondere sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Wij willen kinderen niet alleen duurzaam geproduceerde producten bieden, maar hen ook van jongs af aan leren hoe belangrijk het is om onze planeet te beschermen", benadrukt Steffen Höpfner, CEO van de Horst Brandstätter Group.

www.playmobil.be

 

OVER SPEELGOED VAN HET JAAR:

De verkiezing van het Speelgoed van het Jaar, de officiële onderscheiding voorgesteld door de Belgische Speelgoedfederatie, met de bedoeling van totale en niet-commerciële transparantie. Het doel is om fabrikanten, invoerders of agenten te belonen voor hun gedrevenheid om origineel en creatief speelgoed te zoeken en voor te stellen, met respect voor de geldende EU-normen.

Het evenement is door de distributie erkend. De prijzen die elk jaar worden uitgereikt, staan open voor alle fabrikanten en vormen de belangrijkste kwalitatieve referenties in de speelgoedsector in België. De spelletjes en het speelgoed, geprijsd door een jury van professionals uit verschillende distributiekanalen en sector journalisten, genieten dus van een uniek kwaliteitslabel dat bedoeld is om de consument te helpen bij zijn keuze. De spelletjes en het speelgoed in competitie worden door elke deelnemer gepresenteerd, uitgelegd en voorgesteld aan de twee verschillende jury's. Afgelopen juni beoordeelde een eerste jury van  retailers en inkopers van grote speelgoedmerken, de producten. Vervolgens beoordeelde een tweede jury, bestaande uit journalisten, de twee beste producten in elke categorie, geselecteerd door de professionals in de speelgoeddistributie. Het gemiddelde van de resultaten van de twee jury's maakte het mogelijk om het eindresultaat vast te leggen. Dit jaar is het voor het eerst in de verkiezing mogelijk dat de consument kan stemmen op de gewonnen producten.

Organisatie: Jumax, Véronique maes : [email protected]

www.toysoftheyear.be

www.toysandgamesoftheyear.be

 

 

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium