Pillows Grand Boutique Hotel Reylof evolueert tot de ultieme uitvalsbasis voor Gentse genotzoekers

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof evolueert tot de ultieme uitvalsbasis voor Gentse genotzoekers

LOF Restaurant, Olivier Le Petit Bistro, LOF Cafe, The Living Bar, ...

In 2018 opende het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in de Gentse binnenstad. Om de gasten een ultieme totaalbeleving aan te bieden, blijft het boetiekhotel zichzelf elke dag heruitvinden. Deze zomer worden er zowaar drie heerlijke nieuwigheden onthuld. Gasten zullen er dan niet enkel hun hart kunnen ophalen in restaurant LOF van chef de cuisine Hannes Vandebotermet, maar eveneens in de gloednieuwe Olivier Le Petit Bistro, het LOF Cafe én The Living Bar.

Culinaire hotspot

In het Grand Boutique Hotel draait het, net als in de andere Pillows vestigingen, allemaal om genieten. Het hotel is gehuisvest in het imposante herenhuis dat baron Olivier de Reylof in 1724 liet bouwen. Hoewel hij er voornamelijk gedichten schreef, genieten de huidige gasten er vooral van zorgeloze nachten en culinaire geneugten. De centrale ligging - op een steenworp van het historische stadscentrum van Gent - laat gasten toe om de stad in te trekken. Het grote aanbod aan mogelijkheden binnenin het hotel maakt dat ze er ook voor kunnen kiezen om binnenshuis te blijven om zich te goed te doen aan het moois en lekkers dat het hotel zelf te bieden heeft.

In juli pakt het hotel uit met een gloednieuw conceptOlivier Le Petit Bistro. De bistro brengt hulde aan dichter en baron Olivier de Reylof. Gevestigd in zijn voormalige 17e eeuwse herenhuis is het een easy-going en elegante plek waar de grote raampartijen en betoverende lichtinval ervoor zorgen dat het hier elke dag lente is. In de bistro zullen gasten kunnen genieten van een eenvoudige maar smaakvolle keuken, met respect voor de seizoensgebondenheid van de producten. Het menu leunt dicht aan bij de Franse keuken en kan evenwel verrassen met enkele internationale klassiekers.

"De introductie van dit nieuwe concept zorgt ervoor dat onze gasten keuzemogelijkheden krijgen. Dankzij de bistro kunnen zij zowel 's middags als 's avonds bij ons terecht voor een heerlijke maaltijd. Met Olivier Le Petit Bistro kiezen we bewust voor een toegankelijk concept, terwijl we met LOF Restaurant steevast inzetten op fine-dining." — Marcel Reijnen, Hotel Manager bij Pillows Grand Boutique Hotel Reylof.

Wie graag uitgebreid dineert, kan aldus terecht in LOF Restaurant. Het restaurant is ondertussen niet meer weg te denken van de culinaire kaart van Gent. Hannes Vandebotermet is er sinds 2020 chef de cuisine. Samen met zijn team verrast hij de gasten graag met evenwichtige gerechten waarbij lokale ingrediënten vaak met uitheemse smaakmakers gecombineerd worden en zo een moderne twist krijgen. Bij LOF Restaurant maakt men er bovendien een punt van om evenveel aandacht aan de vegetarische gerechten te besteden als aan de vis- en vleesgerechten. Naast de standaard menukaart wordt daarom ook een volledig veganistische menukaart voorzien. 

Story image

Hannes Vandebotermet

De chef de cuisine van LOF Restaurant groeide op in Koksijde waar hij al snel een voorliefde ontwikkelde voor het moois dat de Noordzee te bieden heeft. "Mijn grootste inspiratie haal ik uit de Noordzee.” En de Noordzee stelt hem nooit teleur. “Dit sluit ook aan bij de gerechten die ik het liefste maak. Wanneer ik thuis kook, dan is de zee altijd mijn uitgangspunt,” aldus de chef. “Een goed stuk tarbot, een mooie zeetong of een minder bekende pieterman zijn top en dat zonder veel tralala. Voeg hier een frisse salade en goede mousseline aan toe en voor mij is het feest.”

Het culinaire brein van het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof barst van de ambitie. “Iedere dag wil ik met LOF Restaurant de beste zijn. Het is mijn doel om het restaurant op de culinaire kaart te krijgen in Gent en daarbuiten.” Met LOF Restaurant heeft Hannes het in de top 3 van restaurants in Gent geschopt en behaalde hij een score van 13/20 en een koksmuts in de meest recente Gault&Millau-gids. 

Klik hier voor een videointroductie

 

Wie in de buurt is, kan ook altijd wel een reden bedenken om het nieuwe LOF Café te bezoeken. De barista's serveren er de beste koffie en thee, en de chefs bereiden verfijnde gerechten die op elk moment van de dag besteld kunnen worden. Lekkerbekken kunnen er bovendien terecht voor vers gebak en chocolade van de hand van internationaal ­gerenommeerde chocolatier en patissier Marijn Coertjens. Het Café leent zich ook prima tot werken op verplaatsing. Wie houdt van een gezellige drukte, kan er aan de slag met een heerlijk kopje koffie of nodigt er collega's uit voor een informele meeting.

Ben je op zoek naar een aperitief of naar een rustige co-working space? Beklim dan eens de majestueuze trap in de foyer en laat je leiden naar The Living Bar. Doorheen de dag kan je je hier verschuilen voor de drukte van de stad en lenen de lange tafels zich tot werkplek. 's Avonds zak je er weg in een van de talrijke lage fauteuils of nestel je je voor het knetterende haardvuur. Dit is ook het moment waarop mixologist Frederic Geirnaert (Jigger's Coolers & Cocktails) in gang schiet. Hij shaket hier tijdens de zomermaanden namelijk de beste cocktails uit zijn mouw (van vrijdag tot zondag).

In het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof schuilt ook een van de beste bewaarde geheimen van Gent. Wie op ontdekkingstocht gaat, ontdekt er namelijk een bijzonder charmante binnentuin. Op zonnige dagen geniet je op het terras van het hotel van een goed glas wijn of een cocktail, of houd je er een heerlijke lunch of diner met uitzicht op de tuin. Ook wie Olivier Le Petit Bistro of LOF Restaurant bezoekt, zal op mooie zomerdagen van deze rustige oase kunnen genieten.

 

KLIK HIER VOOR HIGH-RES BEELDEN

 

Pillows Hotels biedt u het gevoel thuis te zijn op bijzondere bestemmingen in Nederland en België. De collectie bestaat uit luxe boutique hotels, city hotels, charmehotels en grand hotels. Verschillend in prijsstelling maar met hetzelfde gevoel van comfort, charme, inspiratie en aandacht voor de gasten. De hoog aangeschreven restaurants binnen de Pillows groep zijn bekroond met diverse awards zoals Michelin en Gault&Millau. 

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
​pillowshotels.com/ghent/
Hoogstraat 36 – 9000 Ghent

Voor meer informatie, beeldmateriaal, een testbezoek of een interview, gelieve contact op te nemen met Walkie Talkie:
Ineke Tack ​ — [email protected] — +32 (0)473 51 44 63

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium