- PARTY TIME - Feestelijk dineren met think tomato

- PARTY TIME - Feestelijk dineren met think tomato

Think recipes met think tomato!

Een versierde kerstboom,  straten vol lichtjes en urenlang tafelen; de eindejaarsperiode is voor velen het summum van gezelligheid en samenzijn. Dit jaar zullen de eindejaarsfeesten er iets anders uitzien en zal het niet vanzelfsprekend zijn om te vieren met onze vrienden en familie. Gelukkig betekent dit niet dat we hoeven in te boeten op grootste feestmalen. Dankzij think tomato tover je ook dit jaar het smaakvolste feestmenu op tafel en beleef je een onvergetelijke kerst!

TOMATEN, LIEFDE EN GEDULD

Kwalitatieve ingrediënten staan centraal bij think tomato ! Deze huisgemaakte kant-en-klare tomatensaus van Belgische kerstomaten wordt tot in de puntjes gekruid en bovendien blijft de saus lang sudderen waarna ze onmiddellijk verpakt wordt. Hierbij heeft de artisanale saus een rijke smaak en lange houdbaarheid, zonder bewaarmiddelen. Deze gebruiksklare saus is het ideale (geheime) wapen in de keuken om gezonde gerechten in een mum van tijd te bereiden.

BELEEF DE FEESTDAGEN MET THINK RECIPES

Onder de noemer 'think recipes' deelt bezielster Julie overheerlijke gerechten die makkelijk te bereiden zijn met think tomato. Je ontdekt de lekkerste (eindejaars)gerechten op de website

Artisanaal, vol smaak en bovendien kraakvers! Laat je voor de feestdagen inspireren door de makkelijk te bereiden think recipes met think tomato, zo zit je straks mee relaxed aan tafel. Hieronder vind je alvast de lekkerste gerechten voor het perfecte feestdiner.

THINK FEESTDAGEN

Traag gegaard lamsschenkel met pompoen, tomaat en steranijs

4 personen - Bereidingstijd van 180 minuten

Wat heb je nodig? 

  • 6 kleine lamsschenkels
  • 1 kleine butternut
  •  2 el bloem
  •  klontje boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 cm gember
  • 2 kaneelstokken
  • 3 stuks steranijs
  • 1 kl cayennepeper
  • 3 kruidnagels
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml lamsbouillon of groentebouillon
  • 1 pot Think tomato
  • 1 bosje platte peterselie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 125°C
  • Bestrooi de schenkels met bloem en hussel goed. Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de gember en snijd heel fijn
  • Verhit de boter in een kookpot en bak de schenkels 8 à 10 minuten bruin. Haal ze uit de pot en stoof de ui met knoflook gaar. Voeg de gember, steranijs, kaneel, cayennepeper, en kruidnagels aan de ui toe. Roer goed om en leg er de schenkels terug bij
  • Giet de wijn, bouillon en think tomato bij en laat even koken. Zet een deksel op de pot en zet 2,5u in de oven
  • Was ondertussen de pompoen. Snijd middendoor en haal de pitten er uit. Snijd de pompoen in gelijke stukken. Je kan de pompoen met of zonder schil gebruiken
  • Haal de stoofpot na 90 minuten uit de oven en voeg de stukken pompoen aan de stoofpot toe. Meng alles goed onder en zet terug in de oven voor nog één uur
  • Haal de stoofpot uit de oven en kruid  met peper en zout. Werk af met grofgehakte platte peterselie

Rollade van bavette met Parmezaanse kaas, salie, chorizo en dennenboompitten 

6 personen - Bereidingstijd van 60 minuten

Wat heb je nodig? 

  • 1 bavette van ongeveer 1 kg
  •  150 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 100 g in stukken gesneden chorizo
  •  10 tal blaadjes salie
  • 80 g geroosterde dennenboompitten
  • 1 pot think tomato
  • boter om te braden
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Leg de bavette op een plank en bedek met een vel bakpapier, sla de bavet plat met een deegrol
  • Verdeel de Parmezaanse kaas, salie, dennenboompitten en chorizo over het vlees. Kruid met peper en zout en rol het vlees strak op
  • Rijg keukentouw rond de rollade en maak het touw goed vast aan de uiteinden
  • Leg de rollade in een braadpan of ovenplaat met een klontje boter en bak de rollade 40 minuten in een voorverwarmde oven. Overgiet het vlees regelmatig met vetstof. Giet er een pot think tomato bij na 20 minuten en eventueel nog wat stukjes chorizo als je er over hebt
  • Haal de rollade uit de oven en kruid eventueel met peper en zout

Ontdek meer  op : https://www.thinktomato.be

Contacteer ons
Maureen Richard
Jana Snoeck
Maureen Richard
Jana Snoeck
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium