Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

Story image
  • Als onderdeel van het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) programma, zijn er in 2021 12 nieuwe faciliteiten geopend, waarvan de meest recente een opleidingscentrum in Accra, Ghana is.
  • Het merk werkt al samen met 40 instellingen die loodgietersopleidingen aanbieden in heel EMENA.
  • Om nog meer jonge mensen te bereiken, start GROHE een samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal.

Hoe kunnen we het wereldwijde tekort aan geschoolde installateurs in de sanitairbranche tegengaan en tegelijkertijd iets terugdoen voor de maatschappij en jonge mensen de kans geven om voor zichzelf een welvarende toekomst te creëren? Dit is een vraag die GROHE, toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, zichzelf stelde. Het ontwikkelde een manier om dit probleem aan te pakken: het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) programma.

Story image

Opleiden voor een betere toekomst

Om de opleidingsfaciliteiten te helpen verbeteren, zette GROHE een volledig functionerende opleidingsomgeving op waar studenten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het merk. GIVE ondersteunt scholen bij het creëren van een uniforme aanpak met moderne apparatuur, trainingsmateriaal en een schriftelijk examen dat nieuwe industrienormen stelt. Zelfs nadat studenten hun GROHE-training hebben afgerond, krijgen ze hulp - met stageplaatsen of zelfs een werkervaringsprogramma bij een van GROHE's partners uit de industrie.

In de afgelopen maanden heeft GROHE twaalf nieuwe opleidingsfaciliteiten kunnen openen waar haar internationaal geaccrediteerde GIVE Programma wordt aangeboden aan aspirant-loodgieters.

Een bijzonder succes in dit opzicht is de opening van de eerste GIVE Programmaschool in Noordwest-Afrika, in de Ghanese hoofdstad Accra, die plaatsvond op 11 november 2021. Hier zijn onlangs meer dan 75 studenten aan hun opleiding begonnen, ondersteund door vijf docenten die hen door het lesprogramma zullen loodsen, waardoor ze een gemakkelijkere start kunnen maken naar een meer welvarend leven. 

Extra GIVE-trainingscentra in West-Afrika worden momenteel gepland in Nigeria, Kameroen, Benin, Togo en Ivoorkust.

Story image

Jonge professionals de beste start van hun carrière bieden

In totaal ondersteunt het merk al 40 loodgietersscholen in de EMENA-regio met het GIVE-programma. Hiermee stelt GIVE de opleidingsinstituten in staat een uniform concept te bieden met moderne apparatuur en trainingsmateriaal, en biedt het de cursisten de kans een erkend internationaal certificaat te ontvangen.

Om een state-of-the-art opleiding te garanderen, heeft GROHE een volledig functionele trainingsomgeving ontwikkeld waar cursisten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het wereldmerk.

"In onze partnerinstituten zorgen we voor een volledig functionerend trainingsrek met een breed gamma aan onze GROHE-producten, waar de cursisten hun installatievaardigheden kunnen testen en verbeteren in een leeromgeving die speciaal voor hen is ontworpen", zegt Christopher Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA.
"We zijn momenteel ook alle trainingstools aan het upgraden met een tablet en een tv-scherm, zodat we live kunnen streamen vanuit onze GIVE-videostudio in een van onze Duitse trainingscentra in Lahr. Daarnaast zijn we van plan een speciaal ontworpen trainingstruck in te zetten die is uitgerust met dezelfde trainingsapparatuur als onze partnerscholen. Hierdoor kunnen we nog meer scholen over de hele wereld aantrekken," aldus Timo Kurz, Leader GIVE Program & WorldSkills LIXIL EMENA.

Bedrijven en klanten over de hele wereld kunnen vertrouwen op de praktische expertise van de opgeleide studenten en hen gemakkelijk integreren in hun activiteiten. Dit is vooral waardevol in tijden waarin geschoolde arbeidskrachten moeilijk te vinden zijn.  

Gebundelde krachten met SOS Kinderdorpen Internationaal: sterke partners voor echte impact

GROHE zet zich al enkele jaren in om jonge mensen uit ontwikkelingslanden te ondersteunen en werkt samen met sterke partners zoals de Duitse niet-gouvernementele organisatie Don Bosco Mondo, door onderwijskansen en carrièreperspectieven te bieden. Geïnspireerd door het succes tot nu toe, werkt GROHE momenteel aan een samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal. De eerste school van dit project zal er komen in Benin, Noordwest-Afrika. 

 Download de hoge resolutie beelden hier


GROHE wordt nieuwe Global Partner van WorldSkills

GROHE sloot zich onlangs als nieuwste Global Partner aan bij WorldSkills International, een wereldwijd platform om het profiel en de erkenning van geschoolde jonge mensen te verhogen. Hiermee sluit GROHE zich aan bij 23 andere WorldSkills Global Partners en 85 aangesloten landen en regio’s.

WorldSkills bouwt vertrouwen op, geeft gemeenschappen meer kracht en helpt economieën te voeden. Het inspireert jonge mensen om een passie te ontwikkelen voor vakmanschap en het nastreven van uitmuntendheid, door middel van wedstrijden en acties. Bovendien helpt WorldSkills vaardigheden te ontwikkelen door middel van wereldwijde opleidingsnormen, benchmarking systemen, en het verbeteren van de betrokkenheid van de industrie. Een gegeven dat volledig in lijn ligt met het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) programma. Op die manier beïnvloedt WorldSkills de industrie, overheid en docenten door samenwerking en onderzoek - en bouwen zo aan een wereldwijd vaardighedenplatform waar iedereen baat bij heeft.

GROHE ondersteunde eerder tijdens WorldSkills Kazan 2019 reeds de vaardigheidscompetitie voor het onderdeel Plumbing & Heating. Als Global Partner zal GROHE nu haar steun richten op WorldSkills Shanghai 2022.

Lees hier meer over WorldSkills.

Story image

OVER GROHE N.V. - S.A.

GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 7.000 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal*. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 490 design- en innovatieprijzen en verschillende duurzaamheidsprijzen het succes van GROHE bevestigd.  GROHE was de eerste in zijn branche die de CSR Award van de Duitse Bondsregering en de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021 won in de categorieën "Resources" en "Design". Als onderdeel van de duurzaamheids- en klimaatcampagne "50 Sustainability & Climate Leaders" stuurt GROHE ook duurzame transformatie aan.

*inclusief CO2-compensatieprojecten, meer op green.grohe.com


Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium