Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE-Programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE-Programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

  • Als onderdeel van het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) programma, zijn er in 2021 twaalf nieuwe faciliteiten geopend, waarvan de meest recente een opleidingscentrum in Accra, Ghana is.
  • Het merk werkt al samen met 41 instellingen die loodgietersopleidingen aanbieden in heel EMENA

  • Om nog meer jonge mensen te bereiken, start GROHE een samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal

Hoe kunnen we het tekort aan geschoolde installateurs in de sanitairbranche wereldwijd tegengaan, tegelijkertijd iets terugdoen voor de maatschappij en jonge mensen in staat stellen voor zichzelf een welvarende toekomst te creëren? Dit is een vraag die GROHE, een toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, zichzelf heeft gesteld en een aanpak heeft ontwikkeld om tegen dit probleem op te treden: het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) Program.

In de afgelopen maanden heeft GROHE twaalf nieuwe opleidingsfaciliteiten kunnen openen waar haar internationaal geaccrediteerde GIVE Programma wordt aangeboden aan aspirant-loodgieters. Een bijzonder succes in dit opzicht is de opening van de eerste GIVE-school in Noordwest-Afrika, in de Ghanese hoofdstad Accra, die plaatsvond op 11 november 2021. Hier zijn onlangs meer dan 75 studenten aan hun opleiding begonnen, ondersteund door vijf docenten die hen door het lesprogramma zullen loodsen, waardoor ze een gemakkelijkere start kunnen maken naar een welvarender leven. 

Extra GIVE-trainingscentra in West-Afrika worden momenteel gepland in Nigeria, Kameroen, Benin, Togo en Ivoorkust.

Jonge professionals de beste start van hun carrière bieden
In totaal ondersteunt GROHE al 41 loodgietersscholen in de EMENA-regio met het GIVE-programma. Hiermee stelt GIVE de opleidingsinstituten in staat om een uniform concept te bieden met moderne apparatuur en trainingsmateriaal, en biedt het de cursisten de kans een erkend internationaal certificaat te ontvangen.

Om een state-of-the-art opleiding te garanderen, heeft GROHE een volledig functionele trainingsomgeving ontwikkeld waar cursisten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het wereldmerk. "In onze partnerinstituten zorgen we voor een volledig functionerend trainingsrek met een breed scala van onze GROHE-producten, waar de cursisten hun installatievaardigheden kunnen testen en verbeteren in een leeromgeving die speciaal voor hen is ontworpen", zegt Christopher Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA. "We zijn momenteel ook alle trainingsrekken aan het upgraden met een tablet en een tv-scherm, zodat we live kunnen streamen vanuit onze GIVE-videostudio in een van onze Duitse trainingscentra in Lahr. Daarnaast zijn we van plan een speciaal ontworpen truck in te zetten die is uitgerust met dezelfde trainingsapparatuur als onze partnerscholen. Hierdoor kunnen we nog meer scholen over de hele wereld aantrekken," aldus Timo Kurz, Leader Training LIXIL EMENA. Bedrijven en klanten over de hele wereld kunnen vertrouwen op de praktische expertise van de opgeleide studenten en hen gemakkelijk integreren in hun activiteiten. Dit is vooral waardevol in tijden waarin geschoolde arbeidskrachten moeilijk te vinden zijn. 

Gebundelde krachten: sterke partners voor echte impact
GROHE zet zich al enkele jaren in om jonge mensen uit ontwikkelingslanden te ondersteunen en werkt samen met sterke partners, zoals de Duitse NGO Don Bosco Mondo, door onderwijskansen en carrièreperspectieven te bieden. Geïnspireerd door het succes tot nu toe, werkt GROHE momenteel aan een samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal. De eerste school van dit project zal gevestigd worden in Benin, Noordwest-Afrika.

OVER GROHE N.V. - S.A.
GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 6.500 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 460 design- en innovatieprijzen, als een van de meest duurzame Duitse ondernemingen. Daarnaast was GROHE de eerste binnen zijn sector die de MVO-prijs van de Duitse regering won, alsook opgenomen werd in de Top 50-ranking van het gerenommeerde Fortune®-magazine in de categorie ‘Changing the World’.​​ www.grohe.be

Dowload beeldien hier in hoge resolutie: https://press.talkie.be/en/dir/grohe-give-hoboken-selection

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium