Opleiden voor een betere toekomst

GROHE lanceert zijn GIVE-programma voor jonge studenten die installateur willen worden

grohe-give-3.jpg
  • Binnen het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) -programma, werkt GROHE al samen met 26 instellingen die loodgietersopleidingen aanbieden in de hele EMENA-regio.
  • De komende twee jaar zal het netwerk verder worden uitgebreid naar meer dan 50 technische scholen en hogescholen, waardoor meer dan 5000 studenten per jaar een betere toekomst krijgen.
  • Met een praktijkgerichte training volgens de nieuwste industriestandaarden wil GROHE ook een positieve impact hebben op duurzame sociale transformatie

Gezien het tekort aan geschooolde installateurs in de sanitaire sector, is het belangrijker dan ooit om een aantrekkelijk opleidingsprogramma aan te bieden dat jonge mensen helpt de basis te leggen voor een welvarende toekomst. Daarom heeft GROHE, een toonaangevend wereldmerk voor complete badkamer- en keukenoplossingen, haar "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE)- programma geïnitieerd.

GROHE werkt al samen met 26 instellingen die loodgietersopleidingen aanbieden in de hele EMENA-regio. Om de opleidingsfaciliteiten te helpen verbeteren, zal GROHE een volledig functionerende opleidingsomgeving opzetten waar studenten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het merk. GIVE ondersteunt scholen bij het creëren van een uniforme aanpak met moderne apparatuur, trainingsmateriaal en een schriftelijk examen dat nieuwe industrienormen zal stellen. Zelfs nadat studenten hun GROHE-training hebben afgerond, zullen ze hulp krijgen - met stageplaatsen of zelfs een werkervaringsprogramma bij één van GROHE's industriepartners.

"Het GIVE-programma zal al onze inspanningen op het gebied van beroepsopleiding bundelen en jonge mensen van alle achtergronden helpen hun levenskwaliteit en die van hun gezinnen te verbeteren. Wij bieden studenten een opleidings- en onderwijsprogramma dat hen voorbereidt om ervaren loodgieters te worden en hen ook begeleidt verder in hun carrière," aldus Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA. "Naast initiatieven als 'GROHE goes ZERO' en 'Less Plastic', waarbij we pleiten voor het behoud van grondstoffen en duurzame consumptie, is ook de sociale dimensie een integraal onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Zoals de naam van het programma al aangeeft, is teruggeven aan de maatschappij van vitaal belang bij GROHE."

Jonge professionals de beste start van hun carrière bieden
Als onderdeel van het GIVE-programma zal GROHE loodgietersscholen ondersteunen bij het creëren van een state-of-the-art opleidingskader. Concreet zorgt GROHE voor het installeren van moderne opleidingsfaciliteiten en het aanleveren van lesmateriaal en ervaren technische trainers. Studenten zullen een door GROHE ontworpen specifieke producttraining volgen waarvoor ze een erkend internationaal certificaat zullen ontvangen.

"Ons programma biedt jonge talenten een praktijkgerichte opleiding die hun start in het professionele leven vergemakkelijkt. De studenten zullen kennis opdoen van de nieuwste technologieën en sanitaire innovaties. Dat zorgt ervoor dat ze in staat zijn om ons groeiende productassortiment te installeren en te onderhouden voordat ze aan hun toekomstige carrière in de sanitaire sector beginnen," zegt Christopher Penney, Leader Plumber Schools LIXIL EMENA. "We zijn verheugd om ons internationaal geaccrediteerde opleidingsprogramma aan meer loodgietersstudenten in de hele EMENA-regio te kunnen aanbieden door 12 extra scholen te openen in 2021, en nog eens 12 in 2022."

Tegengaan van de crisis in de sanitaire sector
De integratie en voortzetting van het Dual Tech-opleidingsprogramma, dat samen met de Duitse niet-gouvernementele organisatie Don Bosco Mondo werd geïnitieerd, betekent dat GIVE ook sociaal achtergestelde mensen tussen 17 en 25 jaar op de Filipijnen en in Mumbai & Delhi in India, helpt om sanitairspecialist te worden. Door jongeren toegang te bieden tot een marktgerichte opleiding, biedt de GIVE-afgestudeerden zekere toekomstperspectieven en gaat zij ook het tekort aan geschoolde arbeidskrachten tegen. Als gevolg daarvan verbeteren ook de levensomstandigheden van veel lokale mensen. De deskundigen, opgeleid in sanitaire technologie, zorgen voor basisvoorzieningen op die plaatsen waar het meest behoefte is aan drinkwaterleidingen, sanitaire voorzieningen, hygiënische maatregelen en gezondheidszorg. Door toegang tot sanitaire basisvoorzieningen mogelijk te maken, draagt het project ook bij aan de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals (SDG) van de VN - in het bijzonder Goal 6, "Proper water en Sanitair" - en ook aan de eerste pijler van de duurzaamheidsstrategie van LIXIL - "Sanitair en Hygiëne Wereldwijd" - die tot doel heeft om tegen 2025 het levensonderhoud van 100 miljoen mensen te verbeteren door middel van sanitair- en hygiëne-initiatieven.

https://press.talkie.be/en/dir/grohe-give-hoboken-selection

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be