Skip to Content
Opening vernieuwde James Ensorhuis in Oostende uitgesteld omwille van coronavirus

Opening vernieuwde James Ensorhuis in Oostende uitgesteld omwille van coronavirus

De opening van het vernieuwde James Ensorhuis en het nieuwe interactief belevingscentrum in Oostende worden uitgesteld omwille van de coronavirus-pandemie (COVID-19). De renovatiewerken werden begin vorige week tot nader order stilgelegd.

De opening van het gloednieuwe belevingscentrum was gepland op dinsdag 19 mei 2020. De werken aan het vernieuwde James Ensorhuis en belevingscentrum worden voorlopig echter opgeschort, naar aanleiding van de verstrengde maatregelen rond de coronavirus-pandemie (COVID-19). De nieuwe openingsdatum is momenteel nog onbekend. Binnen de huidige planning moet er nog rekening gehouden worden met 9 weken werk vanaf het ogenblik dat de werken opnieuw opstarten.

"Veiligheid primeert. Daarom werd besloten om de werken aan Het James Ensorhuis stil te leggen. Van zodra de werken veilig kunnen worden verdergezet, gaat het ganse team van architecten en aannemers opnieuw vol goede moed aan de slag. Dit is op vandaag de enige juiste beslissing om mensen niet in gevaar te brengen." Burgemeester Bart Tommelein

Het nieuwe museum bestaat uit het oorspronkelijke huis van James Ensor en een gloednieuw interactief belevingscentrum, aangevuld met wisselende exposities met origineel werk van de Oostendse kunstenaar.

Meer informatie over de nieuwe openingsdatum van het vernieuwde James Ensorhuis volgt.

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste stad aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals zoals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. Ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplaats van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde plek. Wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn Sexual Healing neerpende?

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie NV
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Charlotte Marron Walkie Talkie NV
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium