#openbrabantdam

Mis de officiële heropening van Brabantdam niet!

Na noodzakelijke werken in en rond de Gentse high end winkelstraat gaat de Brabantdam officieel terug open. Op zaterdag 20 mei wachten de handelaars van de talrijke boetieks bezoekers en shoppers op voor een groot openingsfeest, genaamd #openbrabantdam. Denk aan muziek, animatie, zelfs de champagne zal bruisen! 

Terug open! 

De Brabantdam (en omgeving) komt terug boven water! Het heeft een tijdje geduurd, maar de noodzakelijke werken in en rond de Brabantdam zijn eindelijk afgerond. Reden om te vieren, zo dachten de Gentse handlaars samen PUUR GENT. Eén van de belangrijkste Gentse winkelstraat is terug van hen én hun klanten. 

Herontdek de vele high end boetieks. Je vindt in de Brabantdam, Vogelmarkt, Gouvernementstraat, F. Laurentplein, Koestraat en Korte Dagsteeg tal van prachtige winkels en speciaalzaken. Elk zijn ze meester in hun eigen expertise: van koffie tot mannenmode, van koken tot fashion, van patisserie tot kindermode.

Feest in ’t straat! 

De boetiekuitbaters halen alles uit de kast, letterlijk en figuurlijk, om dit feestelijk in te zetten onder de naam #openbrabantdam. Niet alleen zal er muziek door de straten klinken, begeleidend door de Gentse DJ Lizzy, ook de Blades On Vinyl zorgen voor gepast entertainment tijdens het straatfeest. En om het geheel feestelijk te houden biedt PUUR GENT doorheen de dag de zaterdagshoppers een glaasje cava aan.

Programma #openbrabantdam

Alsof dat alles nog niet genoeg is, zorgt elke handelaar op 20 mei voor een persoonlijke ervaring voor de shoppers: zo brengt modeboetiek Carrément graag een toast uit op hun gloednieuwe straat en proef je de lekkerste, verse koffie bij Vandekerckhove’sKoffiehandel. Haal het kind in jou naar boven bij Meneer Jansen & juffrouw Kaat of geniet van de kookexpertise van Het Gents Kookmagazijn Doen. Fashion label Claudia Sträter schenkt aan alle shoppende bezoekers 10% korting op de volledige collectie. 

Ook de omliggende straten doen mee! In de Korte Dagsteeg geniet je bij reisspecialist ZuiDERHuiS van een kop koffie terwijl je je volgende droomreis plant. Of ga met een virtualrealitybril op vakantie met TUI (Vogelmarkt) naar de Spaanse Costa’s. Schoenenwinkel Buffalini aan de Vogelmarkt viert de heropening met 10% korting op de volledige dames- en herencollectie. 

Schepen van Middenstand en Voorzitter van Puur Gent Christophe Peeters: "De handelaars van de Brabantdam hebben erg veel geduld moeten hebben, maar zijn ondanks deze lange beproeving van wegenwerken, steeds optimistisch en gedreven gebleven,  ik wil hen daar uitdrukkelijk voor bedanken. De 40000 euro vanuit Puur Gent voor dit openingsevent is een welgekomen duwtje in de rug van deze handelaars."

Ook de handelaars zelf hebben er zin in. Stany De Smet van herenmode Nicole Men, deken van de Brabantdam licht toe: “Voor ons start er een nieuw tijdperk: het einde der werken! De Brabantdam is helemaal vernieuwd en ziet er prachtig uit, dus we hebben reden om te feesten. Het liefst van al doen we dat samen met onze klanten. We willen hen zoals steeds met een glimlach welkom heten en hen tonen wat er allemaal te beleven valt in onze Brabantdam!”

Praktisch 
Zaterdag 20 mei, van 10u tot 18u. 

Hoe er te geraken?
Het Gentse historische centrum is het grootste winkelwandelgebied van Vlaanderen. Er zijn 2500 P+R plaatsen aan de rand van de stad, een gratis shuttle bus vanaf de P+R Weba/Decathlon, en 9 ondergrondse garages die goed zijn voor 5000 plaatsen in het centrum. Volg de bewegwijzering vanaf de R40 (ring) zodat je de gewenste parkeergarage vlot bereikt.
De tram hervat op 22 mei zijn route door de Brabantdam.
Alle informatie over parkeren in Gent: stad.gent/parkeren

PUUR GENT
Keizer Karelstraat 1
Puurgent@stad.gent
09 266 82 00
Schepen Christophe Peeters – Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium