Oostende wordt voor één dag omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant ter wereld

Oostende wordt voor één dag omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant ter wereld

Op zondag 9 december wordt Oostende omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant ter wereld. Letterlijk! Dertig Belgische chefs -goed voor 15 michelinsterren en honderden Gault&Milau punten- verzamelen zich in het kloppende hart van de badstad voor het exclusieve event Chefs Collective Belgium.

Op 9 december staat het iconische Thermae Palace volledig in het teken van koken. Het gepassioneerd nationaal gastrocollectiefChefs Collective Belgium, organiseert voor de eerste keer een gelijknamig event in de grootste Belgische badstad. Het nobele einddoel van het collectief? Een groter samenhorigheidsgevoel binnen de culinaire sector creëren. 

Samen sterk achter het fornuis
Chefs Collective Belgium is een initiatief van Bruno Timperman (Restaurant Bruut, Brugge), Vincent Florizoone (Albert, Oostende) en het koppel Caroline Poppe en Pascal Vandenheulen (De Pastorie, Zevergem). Samen willen ze meer solidariteit onder horecapersoneel promoten. "In een economisch klimaat als dat van België is het een uitdaging geworden om een gastronomisch restaurant rendabel te maken én te houden. Als chefs maar ook als ondernemers moeten we elkaar stimuleren en inspireren voor de toekomst," aldus Bruno Timperman. 

Bezoekers van Chefs Collective Belgium kunnen voor slechts 6 euro gerechten van 30 verschillende (sterren)chefs proeven. Daarnaast zorgen 6 bartenders en 5 DJs voor een heerlijke totaalervaring van eten, drinken én muziek. 

 

Wanneer?
Zondag 9 december 2018
Vanaf 15:00

Waar?
Thermae Palace
Kon. Astridlaan 7
8400 Oostende

Prijs?
Toegang €15
Elk gerecht kost €6

 

33 Masterchefs
Kun je niet wachten tot 9 december? Dan houdt het Gala event 33 Masterchefs op 3 december je zeker ook wel nog een weekje zoet! De orde 33 Masterchefs, de oudste culinaire vereniging in België, organiseert die avond in het Kursaal Oostende haar 56ste Magistraal Kapittel. Het Kapittel is dé ideale gelegenheid om te proeven van de keuken van hun meesterkoks. Het menu met speciaal geselecteerde wijnen wordt samengesteld door het bestuur van de 33 Masterchefs onder leiding van Stéphane Buyens. Nathalie Meskens zorgt voor sfeer op het avondfeest.

Tickets €180
Champagne Gosset & cocktails tot 3:00
Meer info via 33masterchefs.be 

 

Nieuw online platform toont culinair Oostende op z'n best

De Stad aan Zee profileert zich op culinair vlak steeds meer en meer. Met Food'Oostende,
kortweg Food'O, kunnen nieuwsgierigen zich slechts in enkele eenvoudige clicks onderdompelen in het culinaire Oostende. Via een Facebook -en Instagram pagina brengt Food'O brengt je op de hoogte van alles wat hot 'n happening is op food vlak in de stad. Je vindt er nieuwe adresjes, informatie over streekproducteneeuwenoude visrecepten én de wonderlijke verhalen achter typische local food heroes en chefs. 

Facebook
Instagram
Visit Oostende

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium