Oostende lanceert belicht kunstenparcours “The Crystal Ship By Night”

Kunstenfestival The Crystal Ship in corona proof jasje belooft sfeervol en veilig eindejaar

18-the-crystal-ship-by-night-campagnebeeld.jpg

Ook deze winterse periode kun je genieten van heerlijke momenten in Oostende. De Stad aan Zee belooft een warm eindejaar met een sfeervol én veilig aanbod. Vanaf zaterdag 19 december keert een oude bekende terug in een corona proof jasje: The Crystal Ship by Night, een kunstenparcours doorheen Oostende met belichte street art werken, lichtinstallaties en (neon)projecties. Er wordt volop ingezet op de veiligheid van alle bezoekers met een voorgestelde looprichting en een gespreide route die zich strekt tot ver buiten de stadskern. The Crystal Ship by Night is gratis te bezoeken van 19/12 2020 tot 3/01 2020, telkens tussen 17.00 en 22.00 uur. 

In april 2020 zou het populaire kunstenfestival The Crystal Ship zijn vijfde verjaardag vieren. Sinds 2016 nodigt Oostende jaarlijks een aantal kunstenaars en street artists uit in hun stad om installaties en kunstwerken in het straatbeeld te creëren. De nieuwe creaties vervoegen telkens de werken van voorgaande edities. Omdat The Crystal Ship deze lente afgelast werd, lanceert Oostende een winters alternatief: The Crystal Ship By Night.

Tijdens deze eerste editie van The Crystal Ship By Night zullen bestaande kunstwerken van vorige The Crystal Ship-edities en nieuwe kunstwerken uitgelicht worden. Daarnaast zijn er ook verschillende tijdelijke lichtinstallaties.

Hou het veilig

Alle werken zullen verbonden worden door een voorgestelde looprichting waarbij bezoekers op alle locaties kunnen starten. De plannetjes met de werken worden op alle locaties verdeeld om te vermijden dat te veel bezoekers verzamelen op één locatie. Via dit systeem wordt een grote hoeveelheid mensen op eenzelfde plek vermeden en hoeven stromen van toeschouwers elkaar niet te kruisen.

Aanmeldingssysteem 

Bezoekers moeten bij het downloaden van het plan ook aangeven wanneer ze willen langskomen, wat meteen een beter zicht geeft op de verwachte drukte. Wie wat langer in Oostende verblijft, kan een bezoek dus ook spreiden over verschillende dagen. Als bezoeker bekijk je best eerst naar de website en de Facebookpagina om in te kunnen schatten indien er een drukke avond verwacht wordt. Op de locaties zullen tevens stewards de spreiding van het publiek in goede banen leiden.

Bezoeken is gratis en kan van 19 december 2020 tot 3 januari 2021 (op kerst- en oudejaarsavond worden de installaties bewust niet geactiveerd). In totaal zijn 16 locaties te bezoeken in de stad. Onder andere Wasted Rita maakte spraakmakende neon signs en een indrukwekkende laserinstallatie van honderden meters lang van de kunstenaar Spy palmt het Groot Strand in. Een niet te missen visuele (én corona proof) beleving in Oostende! 

Met nieuwe en enkele verlichte werken van vorige The Crystal Ship edities van onder andere:
1010 - Aryz - Ballooning a House - Ben Slow - Dourone - Helen Bur - Marina Zumi - Pastel - SpY - Strook - Wasted Rita - LIMEN VISUAL / Alexander Stragier (animatie op werken Gaia & Roa)  and more!

Bekijk en download het volledige programma gratis via thecrystalship.be. 

“Met The Crystal Ship By Night creëren we een unieke verzameling van lichtinstallaties en belevingen. We kozen bewust voor een goede spreiding van deze locaties en na overleg met experts in crowd control ontwierpen we een veilig parcours. De lichtinstallaties zijn vanaf 17.00 uur dagelijks te bezichtigen en dat nog tot 3 januari. Je beslist dus zelf wanneer je langs komt en of je de locaties al dan niet spreidt over meerdere dagen. We willen op deze manier een mooi alternatief bieden voor de Lichttunnel en Winter in het Park. We rekenen uiteraard ook op de naleving van de zes gouden regels door de bezoekers.”

- Burgemeester Bart Tommelein

“We tonen met dit programma waar The Crystal Ship al jaren voor staat: toegankelijke kunst in de openbare ruimte, street art. Onze line-up bestaat uit nationale en internationale artiesten, die uitblinken in hun eigen expertise. Werken met licht en projecties is een fantastische aanvulling bovenop de vaste werken. Enkele van deze werken kregen dan ook een extra laag tijdens The Crystal Ship By Night."

- Curator The Crystal Ship By Night Bjørn Van Poucke

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste stad aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals zoals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. Ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplaats van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde plek. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be