Skip to Content
Oostende brengt bijzondere hommage aan de horeca voor heropening en geeft startschot voor The Crystal Ship 2021!

Oostende brengt bijzondere hommage aan de horeca voor heropening en geeft startschot voor The Crystal Ship 2021!

Na maanden takeaway en enkel terrasjes, nadert dé dag waar iedereen naar uitkijkt. Het moment waarop de horeca weer opnieuw volledig opent en binnen tafelen geen verre droom meer lijkt! Voor de feestelijke gelegenheid installeerde Oostende een gigantisch welkomsttapijt met de slogan   ‘D(r)ankje voor alles!’. Een duidelijk en ontroerend statement van artieste Karen François, dat meteen ook een nieuwe editie van The Crystal Ship inluidt!

KLIK HIER VOOR BEELDEN IN HOGE RESOLUTIE

 

D(R)ANKJE VOOR ALLES!

Met z’n allen kijken we uit naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni 2021Oostende, die maar wat trots is op haar hoteluitbaters, restauranthouders en café-uitbaters, slaat naar aanleiding van deze heropening de handen in elkaar met kunstenares Karen François (Koaren). Koaren roept iedereen die naar Oostende komt ‘op het matje’. En dat kan je best letterlijk nemen: een gigantische deurmat, van maar liefst 6 op 9 meter, zal op het Sint-Petrus- en -Paulusplein in Oostende pronken met de slogan ‘D(r)ankje voor alles!’. Deze mooie boodschap zal ook te zien zijn op de deurmatten van wel liefst 150 Oostendse handelaars. Van een aangrijpende hommage gesproken!

Heel onze stad heeft reikhalzend naar deze dag uitgekeken. Voor een stad als Oostende is een volwaardig HoReCa-aanbod ontzettend belangrijk. Niet alleen voor een optimale beleving voor Oostendenaars en bezoekers, maar ook als belangrijke economische sector. We zullen er de komende maanden alles aan doen om onze ondernemers te ondersteunen met deze heropstart.”

- Burgemeester Bart Tommelein

“Bijna acht maanden na de volledige sluiting van cafés en restaurants mag de horeca op 9 juni weer volledig heropenen. Onze horecasector is een van de belangrijkste steunpilaren van onze lokale economie en zowel uitbaters en klanten kijken reikhalzend uit naar deze heropening zodat ze weer op volle toeren kunnen draaien. Met deze grote welkomstmat geeft stad Oostende ook meteen een belangrijk signaal bij aankomst van iedereen die onze stad bezoekt.”

- Schepen Ondernemen Charlotte Verkeyn 

"Karen François (Koaren) is een artieste die al zeer lang op mijn radar staat doordat ze barst van de creativiteit en humor. Gezien ze zelf een grote fan is van The Crystal Ship, werd het dit jaar eens tijd om haar fantastische werk zelf te integreren binnen het festival. De heropening van de horeca was hét ideale moment om haar toegankelijke humor te delen met het grote publiek!”

- Curator The Crystal Ship Bjørn Van Poucke

 

The Crystal Ship 2021 schiet uit de startblokken

De indrukwekkende ‘D(r)ankje voor alles’ deurmat van Karen François wordt vanaf 9 juni 2021 officieel deel van geliefd kunstenfestival The Crystal Ship. Hét startschot voor een Summer of Street Art! Deze keer pakt de Stad aan Zee uit met een editie waarmee teruggekeerd wordt naar de roots, naar pure street art. Zowel Belgische en internationale talenten fleuren tijdens de zomer de straten van Oostende op met nieuwe kunstwerken. Deze werken vullen de bestaande werken aan en loodsen je opnieuw langs een prachtig & gratis parcours van de dijk tot hotspots buiten de stadskern zoals Oosteroever. 

 

LINE-UP THE CRYSTAL SHIP 2021

ADDFUEL - ARYZ - DZIA - HUSKMITNAVN - INTI - JACOBA NIEPOORT - KOAREN - KITSUNE - MENTALGASSI - MEDIANERAS - MIEKE DROSSAERT - ROBERTO CIREDZ - SMUG - SOZYONE - SOAZ - TOYKYO

DOWNLOAD BEELDEN VAN EERDER WERK VAN DEELNEMENDE ARTIESTEN

 

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste stad aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals zoals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. Ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplaats van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde plek. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Contacteer ons
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Charlotte Marron Walkie Talkie NV
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Charlotte Marron Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium