Oostende blijkt zo de max dat Gent dreigt leeg te lopen

Oostende blijkt zo de max dat Gent dreigt leeg te lopen

Woensdag 5 juli 2017 — Vorige zomer pakte Toerisme Oostende vzw voor de eerste keer uit met een campagne die zich specifiek focuste op inwoners van de stad Gent. Jan Matthys, aka de Homo Turisticus, had als opdracht om de Gentenaars de Stad aan Zee te laten bezetten. Hij blikt nu in een nieuw filmpje terug op de impact van zijn oproep en beseft dat de Gentenaars massaal naar Oostende trokken. Zo’n succes vraagt om een vervolg! Ook dit jaar kunnen Gentenaars een goodiebag ophalen bij Toerisme Oostende vzw. Bovendien zetten verschillende Gentse horecazaken een Oostends gerecht op hun kaart.

“Het campagnefilmpje van de Homo Turisticus ging vorig jaar snel viraal en de 1.000 goodiebags voor Gentenaars vlogen de deur uit,” blikt Burgemeester Johan Vande Lanotte terug op het succes van de “Oostende is wa de max”-campagne uit 2016. “Gentenaars houden van Oostende en wij houden van hen. Een vervolg kon dus niet ontbreken. De Homo Turisticus onderzoekt deze keer de impact van de Gentse invasie in Oostende. Het blijkt zo ongelofelijk plezant in de Stad aan Zee, dat Gentenaren hier liever blijven plakken,” besluit de Burgemeester al lachend.

Naast Jan Matthys als Homo Turisticus spelen ook Gentenaars Barbara Sarafian, Frances Lefebure, Coco Jr. en Eveline Hosteeen rol in de spot.

Ook in Gent zelf zal de campagne voel- en hoorbaar zijn. Het filmpje wordt tijdens de zomer getoond in Kinepolis Gent en verschillende Gentse restaurants en cafés zetten een Oostendse suggestie op hun kaart.

 

Voor extra info of beelden aarzel niet om contact op te nemen met: 

Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Oostende is wa de max - 2017

Jan Matthys Oostende Is Wa De Max
Jan Matthys Oostende Is Wa De Max
Jan Matthys Oostende Is Wa De Max
Marie LemaƮtre Walkie Talkie