ONZE GEZONDHEID: HOE KUNNEN WE BETER DRINKEN?

ONZE GEZONDHEID: HOE KUNNEN WE BETER DRINKEN?

SPA mineraalwater verbindt zich haar missie om mensen te helpen beter te drinken

Met haar campagne “Beter drinken. Beter leven” spoort het Belgisch mineraalwatermerk haar landgenoten aan om beter te drinken om zo beter te leven. Een missie puur uit het hart van het merk. Op 28 februari deed SPA een oproep aan heel België met een paginagroot Manifest in een lokaal dagblad en een opvallende billboardcampagne met model Linda Deplacie (61 jaar) die een ode brengt aan de kracht van puurheid. Bovendien start SPA een eigen online Academie waarmee jong en oud op een positieve en interactieve manier wordt geïnspireerd om beter te drinken. De Academie is te vinden op de social-mediakanalen van SPA en op www.SPA.be

Om haar campagne kracht bij te zetten, organiseerde SPA een representatief onderzoek dat onderzoeksbureau Indiville uitvoerde onder ruim 1000 Belgen (februari 2022). Enkele belangrijke conclusies:

  • Gezonder leven; het staat al jaar en dag op de wishlist van vele Belgen. Aan de eigen gezondheid wordt zelfs meer belang gehecht (72%) dan aan familie (69%) of persoonlijke vrijheid (34%). Bij gezond leven denken we meteen aan gezond eten (48%), direct gevolgd door genoeg bewegen (44%). Een derde aspect – beter drinken – speelt veel minder bewust een rol in het streven naar een gezonde leefstijl: slechts 8% van alle Belgen associeert ‘gezond leven’ meteen met beter drinken.
     
  1. - Hoewel driekwart aangeeft dat beter eten, drinken en bewegen alle drie even belangrijk zijn voor onze gezondheid, geeft twee derde van alle Belgen aan dat ze minder dan 1,5 liter water per dag drinken, wat het aanbevolen minimum is voor een volwassene. 
     
  • - Bovengenoemd cijfers zijn des te opvallender als we weten dat de eigen gezondheid als het belangrijkste goed wordt gezien; we verwachten zelfs dat onze gezondheid in de komende 20 jaar nog verder aan belang zal winnen.

DE PUURHEID DIE JE VERDIENT

SPA wil zich als grootste mineraalwatermerk van Benelux engageren om meer mensen te helpen beter te drinken. “Het is onze purpose, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid; zo voelen wij dat in elke vezel van ons merk”, aldus Mélanie Decelle, merkverantwoordelijke van SPA.

“We willen graag gezonder leven, maar realiseren ons onvoldoende dat naast gezond eten en bewegen ook beter drinken hierbij belangrijk is: bewust kiezen voor zuiverheid en natuurlijkheid. En de duurzame keuze maken die een positieve impact heeft op de planeet. Naast onze SPA mineraalwaters zijn de mineraalwaters met smaak – SPA TOUCH – en de limonades van SPA met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong hier het perfecte voorbeeld van. Geef jezelf de puurheid die je verdient, bij elke slok, elke dag, een leven lang. Je lichaam zal je dankbaar zijn! We willen deze missie met plezier en positieve inspiratie uitdragen, ongeacht leeftijd. Daarom zijn we ook ongelofelijk trots op Linda Deplacie als onze ambassadrice”

 

KRACHTIG BEELD

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden. In 2022 werd model Linda Deplacie (61 jaar) opnieuw gefotografeerd nadat ze ook al in 2002 en in 1985 in al haar puurheid in beeld was gebracht. Linda is dé ambassadrice van het gedachtengoed van SPA; ze is het toonbeeld van tijdloze puurheid, door gezond te leven en te drinken. Linda Deplacie:

“Ik ben trots op het ambassadeurschap van deze krachtige boodschap van SPA. De boodschap die ik als ambassadrice van SPA wil uitdragen is dat iedereen beter en gezonder kan leven. Het is niet moeilijk: beter eten, beter bewegen en dus ook… beter drinken. Het is een kleine inspanning, maar maakt een groot verschil. En het maakt ook gelukkiger, op elke leeftijd. Ik denk dat ik daar wel een bewijs van ben. Voor mij is het belangrijk een balans te creëren, om dicht bij de natuur te staan en de pure keuze te maken voor mijn eten en drinken.”

 

BETER DRINKEN VOLGENS SPA

Waar we voor gezond eten een duidelijk en gevarieerd beeld hebben (zelf koken, zoveel mogelijk verse producten eten en de voorkeur geven aan seizoensgroenten en -fruit), betekent gezond drinken voor zes op de tien Belgen vooral ‘voldoende drinken’. SPA wil dit beeld graag verfijnen en de consument helpen om niet alleen voldoende te drinken. Beter drinken betekent volgens SPA ook dat we kiezen voor zo natuurlijk mogelijk drinken (geen conserveringsmiddelen, geen kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen), zo zuiver mogelijk drinken (zonder chemicaliën zoals chloor, lood, stikstof uit pesticiden) en bovendien verantwoord drinken (voorkeur geven aan producten die een positieve bijdrage leveren aan onze planeet). bijdrage leveren aan onze planeet).

 

OVER SPA 

SPA is het grootste merk in de Benelux voor natuurlijke mineraalwaters, mineraalwaters met smaak en limonades van 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. SPA heeft als missie om consumenten lokale, natuurlijke, op water gebaseerde producten te bieden die bijdragen aan de gezondheid van de consument en aan een duurzamere planeet. Alles wat SPA te bieden heeft, dankt het aan de natuur. Daarom stelt SPA alles in het werk om duurzaam te ondernemen en de natuur te beschermen. Al meer dan 130 jaar zet SPA zich in om de natuur waaruit het ontspringt – ruim 13.177 hectare ongerept natuurgebied, een van de grootste natuurgebieden van Europa – te beschermen voor toekomstige generaties. SPA staat voor puurheid, en wordt als puurste water erkend door de consument. Het merk gebruikt voor haar limonades 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Spadel, het bedrijf achter SPA, is de eerste mineraalwatergroep in Europa waarvan alle merken 100% CO2-neutraal zijn. Sinds november 2021 is de bottelarij, SPA Monopole, biodiversity positive. SPA speelt een voortrekkersrol waar het gaat om innoveren op en verduurzamen van haar verpakkingen. Zo introduceerde het merk onlangs SPA TOUCH in een vernieuwde, volledig gerecyclede verpakking. 

SPA heeft lokaliteit hoog in het vaandel staan: zo distribueert SPA ruim 95% van haar producten binnen lokale en regionale markten, is 95% van de medewerkers uit de regio en gaat 5% van de winst naar lokale partnerships. 

Het is de ambitie van Spadel om in 2025 een gecertificeerde B-Corp te zijn, hét keurmerk dat bewijst dat een onderneming sociale en duurzame impact realiseert, zonder in te boeten op winst. Kijk voor meer informatie over de duurzame inspanningen van SPA op sourceofchange.spadel.com

 

SPA®
SPA water werd gebotteld en voor het eerst geëxporteerd in 1583. In die tijd was ze al beroemd. Uit alle horizonten kwamen de groten van deze wereld naar Spa om te genieten van de positieve effecten van het water. De natuurlijke minerale wateren van SPA® worden na hun lange ondergrondse reis uit het hart van de Venen geput. SPA® zorgt er al meer dan 130 jaar voor dat de natuur zuiver en intact blijft. SPA® wordt gebotteld door Spa Monopole en het bedrijf heeft altijd geprobeerd het gewicht en de ecologische voetafdruk van de verpakking te verminderen. De bottelarij van Spa Monopole telt ongeveer 520 medewerkers en produceerde eind 2018 een jaarlijks volume van 460 miljoen liter.

Spadel
Spadel is een Europese familiale groep die als missie heeft om op natuurlijke manier te voldoen aan de behoeften aan hydratering en verfrissing van de consumenten, hun hele leven lang. Ze commercialiseert merken van natuurlijk mineraalwater, bronwater en frisdranken op basis van natuurlijk mineraalwater: SPA® en Bru® in de Benelux, Devin in Bulgarije, Wattwiller en Carola in Frankrijk. Duurzame ontwikkeling maakt uiteraard deel uit van het DNA van de Groep Spadel en bepaalt mee haar MVO-beleid 2025. Spadel haalde in 2019 een omzet van 298,4 miljoen €. Eind 2019 stelde de groep Spadel 1336 mensen tewerk.

Contacteer ons
Karolien Devillé Walkie Talkie
Karolien Devillé Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium