Ontdek Oise - een adembenemende belevenis gedurende 72 u.

Een zomers verblijf

Goed nieuws voor wie graag dicht bij huis reist. Deze zomer zal het opnieuw mogelijk zijn om de regio Oise te bezoeken. De perfecte gelegenheid om te ontspannen op minder dan drie uur van Brussel. Natuur, cultuur, erfgoed en activiteiten, Oise biedt een veelheid aan ervaringen. Een stedentrip in Chantilly, een romantische wandeling in Senlis of een natuurweekend in het bos van Compiègne: er zijn duizend-en-een manieren om 72 uur lang energie op te doen.

Volg de gids want we hebben een route samengesteld die je enkele parels laat ontdekken. Verwondering gegarandeerd! 

1/ COMPIEGNE > PIERREFONDS

Keizerlijke reis naar het kasteel van Compiègne

We beginnen de dag met een bezoek aan Compiègne. Een echte museumstad die ooit een populaire bestemming was voor de Kroon. Château de Compiègne wordt beschouwd als een van de mooiste neoclassicistische paleizen van Frankrijk en is een must om te bezoeken.

Doe-tip... tentoonstelling in het kasteel van Compiègne

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het overlijden van keizerin Eugenie worden haar kleren en accessoires voor het eerst in hun geheel tentoongesteld. Van haar jeugd tot haar ballingschap in Engeland vertellen deze met emotie en geschiedenis geladen voorwerpen over een buitengewoon leven. Van 19 mei tot 2 augustus 2021. Meer info hier.

Huur een fiets en rijd door het bos van Compiègne om het majestueuze kasteel van Pierrefonds te ontdekken. Geniet van 32 km (heen en terug) bos, eeuwenoude bomen en groene natuur. Eens in Pierrefonds aangekomen, kan je het sublieme kasteel bewonderen. Het werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw en werd in de 19e eeuw volledig heringericht door de architect Viollet-le-Duc.

Gastronomisch adresje:

Tussen twee bezoeken door kan je uitrusten tijdens een heerlijke maaltijd in Les Ferlempins: Antoine en Guillaume bieden je gerechten die even mooi als smakelijk zijn. Een beperkte kaart, lokale producten met precisie bewerkt op aanraden van producenten met wie zij een vertrouwensrelatie en een relatie van nabijheid onderhouden.
 

Laad je batterijen op: 

En om deze eerste dag af te sluiten, ga je naar Le Moulin de l'Ortille: een adembenemende belevenis. Genesteld in het hart van het bos van Compiègne, is deze oude molen een uitnodiging om te ontspannen. Ga door de grote smeedijzeren poort aan het einde van de weg en de magie, harmonie en evenwicht zullen het overnemen!

2/ SENLIS > CHAALIS

Romantische wandeling in Senlis

Voor deze tweede dag, gaan we naar Senlis, een charmant middeleeuws stadje. Je zal houden van de kleine straatjes met kinderkopjes, de in elkaar geschoven herenhuizen en de vakwerkhuizen. Zij maken van deze stad een romantische en charmante bestemming. Laat je betoveren door de prachtige kathedraal Notre-Dame, een van de kleinste en mooiste kathedralen van Frankrijk.De dag gaat verder in de koninklijke abdij van Chaalis. Chaalis ligt op 10 minuten rijden van Senlis en is beroemd om zijn schrijversroute, een wandeling die het sublieme Parc Jean-Jacques Rousseau verbindt met de koninklijke abdij van Chaalis. Profiteer van de gelegenheid om ook de prachtige rozentuin te ontdekken. Vanaf mei staat de tuin in schitterende bloei en zijn de Rozendagen een bijzonder moment die elk jaar in juni worden georganiseerd.

Gastronomisch adresje:

Geniet van een smakelijke pauze in Comptoir Senlisien. In het hart van Senlis biedt dit theehuis-restaurant-winkel een smakelijke en eenvoudige keuken met keuze uit kleine huisbereide gerechten.

Ons adres voor een verrassende nacht:

's Avonds ga je richting les cabanes des grands chênes, luxe in vrije natuur! De hutten zijn geïnstalleerd in het historische Domaine de Raray, tussen 5 en 13 meter hoogte en zijn perfect geschikt voor zowel natuurliefhebbers als gezinnen die op zoek zijn naar avontuur. Bovendien zijn de hutten uitgerust met een groot rond bed, een panoramisch dak en een 100% ecologisch Scandinavisch bad verwarmd tot 40°. Het enige wat je hoeft te doen, is genieten.

3/ CHANTILLY 

Het uitstapje in het hart van Oise eindigt met een bezoek aan Chantilly. Je ontdekt er het fabelachtige kasteel, de uitzonderlijke tuinen en het niet te missen paardenmuseum.

Laat de show beginnen in het paardenmuseum!

In deze paardenhoofdstad, zijn paarden koning! Aan de hand van een collectie van bijna 200 voorwerpen en kunstwerken blikt het museum terug op de bijzondere relatie tussen mens en paard sinds het begin van de beschaving. Profiteer van je bezoek om een ruitershow bij te wonen in de prestigieuze Grandes Ecuries (van 23 mei tot 31 oktober 2021).

Doe-tip... ontdek de oorsprong van Crème Chantilly

We maken van de gelegenheid gebruik om naar L'Atelier de Chantilly te gaan. Een uniek theekamerconcept in Frankrijk. Je ontdekt er de mysterieuze oorsprong van Crème Chantilly en leert er hoe Crème Chantilly met de hand wordt opgeklopt.

Beleef een betoverend intermezzo in Potager des Prince

De dag eindigt met de ontdekking van de wonderlijke wereld van Potager des Princes in Chantilly. Potager des Princes is niet alleen een tuin, maar heeft ook vele verrassingen voor het hele gezin zoals een dwergboerderijtje met alle boerderijdieren in miniatuurversie. Een betovering speciaal voor kinderen!

Download hier de beelden in hoge resolutiehttps://press.talkie.be/en/dir/oise-tourisme

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be