Ontdek de nieuwigheden van het GFX gamma

Screenshot 2021-09-06 at 14.45.05.png

FUJIFILM is verheugd enkele nieuwe FUJIFILM GFX producten voor te stellen. Het neusje van de zalm is de Fujifilm GFX 50SII. Deze camera, met een aanbevolen verkoopprijs van € 3999, maakt het groot formaat nu helemaal toegankelijk voor de fotograaf. De 50MP beeldsensor heeft een pixelgrootte van 5.3 micrometer. Dit is een van de grootste pixelgroottes bij camera’s die nu op de markt zijn! Dit geeft de GFX 50SII een uiterst performant dynamisch bereik en een betere signaal-ruisverhouding. Dankzij de bredere pixelafstand is er veel minder pixelmenging en wordt, samen met de hoogwaardige GF lenzen, een hogere resolutie bereikt. Zelfs in vergelijking met fullframe camera’s met een groter aantal pixels is de resolutie superieur.

“Grootformaatcamera’s hebben een goede beeldkwaliteit maar een trage AF.” Deze uitspraak behoort dankzij deze lancering tot het verleden! De GFX 50SII is voorzien van IBIS, het ingebouwde beeldstabilisatiesysteem. De IBIS draagt niet enkel bij tot een goed vastgelegd beeld of video. Het licht gaat door de lenzen en raakt zo de beeldsensor. De spiegelloze camera’s gebruiken voor de focus het beeld dat op het sensoroppervlak wordt gereflecteerd en dankzij de door de IBIS verkregen stabielere beeldinformatie krijg je dus een optimale AF-werking. Bovendien is de camera voorzien van een uitgekiend AF-algoritme en van de X-processor 4 die de hoge verwerkingssnelheid nog eens versterkt. De Autofocus is slimmer, ingenieuzer en stabieler.

Met de IBIS-eenheid wordt ook de functie Pixel Shift Multi Shot mogelijk. 16 beelden, elk met een halve pixel verschoven, resulteren in één enkel DNG bestand van 200MP.

En we mogen ook de mogelijkheden met de Film Simulaties niet vergeten. 19 unieke en hoogwaardige kleurenreproducties waaruit je kan kiezen, zowel voor foto als video.

Ook de reeks GF lenzen wordt uitgebreid met de Fujinon GF35-70mmF4.5-5.6 WR. Een zoomlens, met een waaier aan mogelijkheden in een compacte behuizing.

Daarnaast  komt er binnenkort een firmware-update voor de GFX100 en de GFX100S met enkele belangrijke en nuttige toevoegingen.

  De GFX 50Sll, als body en kit met de GF35-70mm lens, is beschikbaar vanaf oktober 2021

  download hier de hoge resolutie beeldenhttps://press.talkie.be/en/dir/gfx50sll

  Daphné Bonami

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Walkie Talkie

  Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

  Contact

  Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

  +32 9 391 60 63

  [email protected]

  walkie.talkie.be