Nieuwste film van Caviar LA geselecteerd voor LA film festival

Nieuwste film van Caviar LA geselecteerd voor LA film festival

SUN DOGS, het regiedebuut van Jennifer Morrison en tevens de nieuwste coproductie van Caviar LA is geselecteerd voor het LA film festival. De film zal te zien zijn op het festival dat loopt van 14 tot 22 juni. 

Morrison, bij ons het best gekend voor haar rol in House, maakt met de komische film SUN DOGS haar debuut als regisseuse. Zelf speelt ze ook mee in de film. Michael Angarano (Stanford Prison Experiment, The Knick), Melissa Benoist (Supergirl, Whiplash), Allison Janney (Mom) en Ed O’Neill (Modern Family) vervoegen haar als cast.

SUN DOGS is een coproductie van Caviar met Fabrica de Cine en Apartment 3C Productions.

De film kwam haast per toeval bij Caviar terecht. "Toen ik twee jaar terug op het vliegtuig richting Sundance Film Festival zat (voor onze film The Diary of a Teenage Girl) nam ik plaats naast een jongedame," vertelt CEO van Caviar Bert Hamelinck. "Ik had haar zelfs eerst niet herkend, maar het bleek Jennifer Morrison te zijn. We raakten aan de praat, het klikte en ze vroeg of we haar film konden producen. En nu staan we hier!"

Synopsis
We volgen het verhaal van de jonge Ned Chipley (Angarano), die herhaaldelijk faalt om toegelaten te worden tot het leger om zijn land te dienen. Wanneer zijn laatste gesprek op een sisser uitdraait neemt hij het advies van een marine officier iets te letterlijk om “het thuisfront te beschermen”. Hij zet zijn zinnen op een casino manager die hij verdenkt banden te hebben met Al Qaeda en is vastbesloten hem te ontmaskeren als terroristenmeesterbrein.
In zijn pogingen om de “terroristencel” te onthullen roept hij de hulp in van de jonge Tally (Benoist) die van huis is weggelopen. Samen vormen ze de meest onwaarschijnlijke anti-terreur unit in dit verhaal over liefde, vriendschap en ‘homeland security’.

Caviar werkt mee aan kortfilm LITTLE HARD van The Diary of a Teenage Girl actrice Bel Powley.

LITTLE HARD is een kortfilm, geschreven door Alice Felgate. Felgate regisseert de film samen met The Diary of a Teenage Girl revelatie Bel Powley. Initieel werfden ze fondsen via de site ‘Phundee’ en dan besloot Caviar dat bedrag te verdubbelen. De LITTLE HARD cast en crew bestaat overwegend uit vrouwen, wat het productiehuis enthousiast ondersteunt.

Het verhaal van LITTLE HARD is geboren uit de overtuiging van Felgate en Powley dat mentale gezondheid zelden waarachtig in een film wordt weergegeven, als het al wordt weergegeven. Een mentale stoornis is niet altijd theatraal, ondanks wat we vaak te zien krijgen op het scherm en dan vooral bij vrouwelijke personages. LITTLE HARD verwerpt deze stereotypen en toont op een eerlijke en ruwe wijze wat het betekent om als jonge vrouw te kampen met mentale gezondheidsproblemen in de huidige maatschappij. 

 

Voor meer info, beelden of interviews gelieve contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

 

OVER CAVIAR

Caviar is een bekroond productiehuis met zetels in Antwerpen, Brussel, Los Angeles, Parijs, Londen, Amsterdam en Madrid. Met hun langspeelfilms en prestige fictiereeksen, commercials, music videos, webseries en digitale content, is het huis één van de leiders in de Belgische filmproductie. Caviar wil kwaliteit maken die inspireert, entertaint en intrigeert in eigen land en daarbuiten, met jong talent en met ervaren regisseurs en schrijvers.
www.caviar.tv

Contacteer ons
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium