Nieuwe managementstructuur LIXIL EMENA en GROHE: versterking van de focus op commerciële en technische activiteiten

Nieuwe managementstructuur LIXIL EMENA en GROHE: versterking van de focus op commerciële en technische activiteiten

 

>> Stefan Gesing, CFO verlaat GROHE AG
>> Thomas Fuhr en Jonas Brennwald nemen de leiding over het merk GROHE en richten zich ook op de internationale rol van LIXIL.
>> Nieuwe uitvoerende teams voor commerciële en technische procedures om vooruitgang te versnellen

GROHE, de wereldwijde marktleider op het gebied van complete badkameroplossingen en keukenoplossingen, kondigde maandag een nieuwe organisatiestructuur aan om hun vooruitgang te versnellen en een diepere focus te leggen op commerciële en technische activiteiten.

Het nieuwe managementteam voor Grohe AG binnen LIXIL EMENA zal bestaan uit Thomas Fuhr en Jonas Brennwald, die deel uitmaken van de directie van Grohe AG. Brennwald, die ook zal optreden als CEO, LIXIL Water Technology EMENA, zal alle commerciële aspecten voor het merk en de EMENA-regio voor LIXIL leiden. Fuhr zal verantwoordelijk zijn voor alle technische operaties binnen GROHE, terwijl hij ook zal fungeren als COO, Fittings, LIXIL International. Beiden worden ondersteund door een nieuw uitvoerend team, gericht op respectievelijk commerciële en technische operaties. Deze leiderschapsbenoemingen en aankondigingen zijn onmiddellijk van kracht.

"LIXIL bestaat uit vele individuele merken, elk op een andere manier, maar allemaal met hetzelfde doel om een beter huis een realiteit te maken voor iedereen, waar dan ook. Ons wereldwijde merk GROHE is een belangrijke motor voor uitstekende groei. Ik ben blij dat Thomas Fuhr en Jonas Brennwald helpen om de integratie van de GROHE-fabricage, -technologie en -commerciële activa in LIXIL verder te stimuleren om een continue groei in de EMENA-regio te garanderen", zegt Bijoy Mohan, CEO van LIXIL International.

Het uitvoerende technologie team dat Thomas Fuhr ondersteunt, zal zich richten op de organisatie van internationale technologie binnen LIXIL International en bestaat uit
•    Christian Götter, Financiën
•    Torsten Meier, Research & Development
•    Jens Harder, Operations
•    Jens Hildebrand, Human Resources

Jonas Brennwald's uitvoerende commercieelteam zal verantwoordelijk zijn voor alle klant- en consumentgerichte activiteiten in de EMENA regio van LIXIL en zal bestaan uit:
•    Karsten Nieters, Financiën
•    Gerhard Sturm, Marketing
•    Olivier Steenaert, Human Resources

Jonas Brennwald en Thomas Fuhr voegen hieraan toe: "We zijn verheugd dat we zo'n fantastisch team van experts hebben die technologie en commerciële strategie ondersteunen om wereldwijd synergieën te ontwikkelen die al onze sterke punten samenbrengen en het concurrentievermogen van ons bedrijf verbeteren."

In het kader van deze veranderingen heeft Stefan Gesing, Chief Financial Officer, besloten GROHE te verlaten om nieuwe kansen buiten de onderneming na te streven.

“We bedanken graag Stefan Gesing. Onder zijn leiding heeft hij nieuwe voorbeelden gegeven op het gebied van financieel management en controlling binnen GROHE. Wij wensen hem het beste voor de toekomst toe", zegt Thomas Fuhr, COO Fittings LIXIL International en lid van de Raad van Bestuur van Grohe AG.

Over Thomas Fuhr
Thomas Fuhr nam in juli 2019 de functie van CEO Grohe AG op zich. In de functie van COO Fittings LIXIL International is hij verantwoordelijk voor roductie, Inkoop, Logistiek, Kwaliteit, Technologie en Onderzoek & Ontwikkeling.

Thomas Fuhr nam in 2013 de functie over van Executive Director Operations van GROHE AG en was verantwoordelijk voor Productie, Inkoop, Logistiek, Kwaliteit, Technologie, Onderzoek & Ontwikkeling en Duurzaamheid. Daarnaast leidt hij de kraancategorie binnen LIXIL Water Technology. Voorafgaand aan zijn functie bij GROHE werkte Thomas Fuhr 22 jaar bij Mercedes-Benz. Hij werkte in een breed scala aan functies in ontwikkeling, productie, kwaliteit, logistiek en inkoop in Duitsland, India, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Over Jonas Brennwald
Jonas Brennwald nam in juli 2019 de functie als plaatsvervangend CEO van Grohe AG op zich en was tevens CEO LWT EMENA.
Sinds 2012 leidt Jonas Brennwald verschillende verkoopregio's voor GROHE, laatstelijk als Chief Sales Officer. Voordat hij bij GROHE in dienst trad, bekleedde hij tal van managementfuncties bij grote merken, waaronder Mars, Ecolab, Goodyear Dunlop en de automobielleverancier Dorman.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium