Nieuwe hygiëne-eisen zetten innovatieve badkamer -en keukenconcepten in de schijnwerpers

GROHEZedraSmartControlSuperSteel_31593DC2_Mood6-9900000000079e3c.jpg

>> Consumenten willen high-end oplossingen om hygiëne te optimaliseren
>> Architecten richten op een totaalaanpak die tegemoetkomt aan alle behoeften op vlak van hygiëne, zowel thuis als op de werkvloer
>> Coen van Oostrom (Oprichter en CEO van EDGE) voorspelt dat nieuwe gezondheidsmaatregelen een sleutelrol gaan spelen in new generation workspaces

We kunnen het niet ontkennen: de wereld is veranderd. Zo ook de noodzaak om gezondheidsgerichte architectuur om ieders gezondheid te beschermen. Intelligente technologieën spelen hierin een belangrijke sleutelrol. Deze technologieën zijn dé toekomst wat betreft intelligent omgaan met hygiëne-eisen, en dat niet alleen in ziekenhuizen of woonzorgcentra. Vooral openbare ruimtes zoals stations, openbare toiletten en werkplekken kunnen een upgrade gebruiken op vlak van hygiëne, al brengen deze upgrades uiteraard veel uitdagingen met zich mee. Daarnaast staan ook architecten oog in oog met de nieuwe hygiëne-eisen van consumenten voor hun woningen. 

Duurzaamheid en gezondheid lopen hand in hand en zijn allesbepalend voor de manier waarop we huizen, kantoren en plekken ontwerpen en bouwen", zegt oprichter en CEO van EDGE Coen van Oostrom, een bedrijf dat zich richt op de gezondheid van mensen en de planeet en gespecialiseerd is in het ontwikkelen van new generation gebouwen. "Aanrakingsvrije producten en spraak gestuurde technologie zijn hier het vertrekpunt", aldus van Oostrom.

Ook GROHE brengt in kaart hoe een verbeterde architectuur kan helpen om de huidige uitdagingen op het gebied van hygiëne aan te gaan. Vandaag de dag besteedt men steeds meer aandacht aan nieuwe hygiëne-eisen voor ruimtes zoals badkamers en keukens. Meer dan ooit is het aanraken van een conventionele kraan geen aantrekkelijke optie meer. Kranen die met een infraroodsensor worden aangestuurd (zoals de GROHE Bau Cosmopolitan E badkamerkraan), kunnen daarom een goed alternatief zijn om het handenwassen hygiënischer te maken. Dankzij de activering van de waterstroom door de handen onder de uitloop te houden, beperkt de verspreiding van ziektekiemen en kruisbesmetting zich. 

Recent lanceerde GROHE ook de GROHE SmartControl Kitchen. Een keukenmengkraan die zonder handen te bedienen is. In plaats daarvan kan je de waterstroom via de onderarm, elleboog of pols activeren, wat een perfect hygiënische oplossing vormt. 

In de afgelopen jaren ontwikkelde GROHE een indrukwekkend portfolio dat voldoet aan geavanceerde hygiëne-eisen in badkamers en keukens over de hele wereld. "Met ons brede assortiment aan touchless en handsfree producten bieden we het juiste antwoord op de toegenomen behoefte aan hygiëne in gevoelige gebieden", zegt Jonas Brennwald, CEO LIXIL Water Technology EMENA, Deputy CEO Grohe AG. "Op dit moment kunnen we zeggen dat er al een grotere vraag is naar onze hoogtechnologische producten, zowel van onze particuliere als van onze zakelijke klanten".

Hygiënische oplossingen voor toekomstige woningen

Meer en meer zullen er nieuwe trends ontstaan als het gaat om de architectuur van publieke en private ruimtes. De moderne architectuur streeft naar een gezonde aanpak om te voldoen aan de toegenomen eisen op vlak van hygiëne. "De wereld is veranderd. Zo ook de noodzaak om gezondheidsgerichte architectuur en interieurontwerp te creëren.", zegt Coen van Oostrom: "Nog meer dan voorheen zullen mensen aandacht besteden aan hygiënische factoren binnen hun werkruimte, keuken en badkamer om hun gezondheid en veiligheid te kunnen beschermen".

https://press.talkie.be/en/dir/grohe-hygienehttps://walkietalkie.createsend.com/campaigns/reports/viewCampaign.aspx?d=i&c=60A8F9FBF749A49A&ID=DEB79E5C40B7D18E2540EF23F30FEDED&temp=False&tx=0&source=Report

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be