Nieuwe Caviar-film Aller/Retour laat Ruth Beeckmans en Welket Bungué schitteren in hoofdrol

Screenshot 2021-03-22 at 11.41.20.png

Geprezen Belgisch productiehuis Caviar komt met een nieuw hartverwarmend verhaal op de proppen genaamd Aller/Retour. Na Rosie & Moussa (2018) kozen ze opnieuw om een samenwerking aan te gaan met Vlaamse regisseur Dorothée van den Berghe. De opnames van deze warme buddy road-movie, met Ruth Beeckmans (Erika) en Welket Bungué (Idy) in de hoofdrol, gingen mid februari van start op Belgische bodem en zal vanaf een nader te bepalen datum te zien zijn voor het grote publiek*. 

Productiehuis Caviar klinkt niet onbekend in de oren. Met verschillende awards op hun palmares zijn ze uitgegroeid tot een begrip in de filmproductie wereld. Mid februari 2021 startte Caviar met de productie van een gloednieuw en pakkend verhaal genaamd Aller/Retour. De film vertelt het verhaal van een onverwachte vriendschap tussen vrachtwagenchauffeur Erika (Ruth Beeckmans - Safety First, Rosie & Moussa, Wat Als) en transmigrant Idy (Welket Bungué - Berlin, Alexanderplatz). De twee eenzaten raken onverwacht vermengd in elkaars leven en zoeken beiden verder naar hun plek in deze gemondialiseerde wereld. Aller/Retour zal vanaf een nader te bepalen datum* te zien zijn bij het grote publiek. 

De regie van de film is in handen van Dorothée van den Berghe (Rosie & Moussa - My Queen Karo - Meisje) en Michael De Cock (Rosie & Moussa - Achter de Wolken) schreef het scenario. De belangrijkste bijrol werd weggelegd voor de populaire Nederlandse actrice Lies Visschedijk (oa. Soof, Gooische Vrouwen), met daarnaast nog een handvol Vlaamse gast-acteurs (oa. Sebastien De Waele (Eigen Kweek, Undercover)).

De film is een coproductie met VRT, met de steun van het VAFKVS, het MEDIA programma van de Europese Commissie en Tax ShelterKinepolis Film Distribution (KFD) zal de film verdelen in de Benelux.

"De film bespreekt een zwaar en relevant thema, maar brengt dit zowel in het scenario als via beeld op een lichtere en meer humoristische manier. De menselijkheid en vriendschap van dit verhaal is een interessante invalshoek om een zwaardere thematiek waar we dagelijks mee geconfronteerd worden aan bod te laten komen."
- Dorothée van den Berghe (regisseur)

"Deze film is echt het verhaal rond een onverwachte vriendschap en ik houd van zulke verhalen! Mensen die elkaars pad kruisen en uiteindelijk veel meer gemeen hebben dan ze oorspronkelijk dachten. Oh, en het ging over een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Dat leek mij sowieso cool!"
- Ruth Beeckmans (hoofdrol Erika)

Klik hier voor beelden in hoge resolutie: https://press.talkie.be/en/dir/allerretour

Synopsis Aller/Retour
Truckchauffeur Erika betrapt een transmigrant (Idy) wanneer die uit zijn schuilplaats in haar vrachtwagen springt. De confrontatie die daarop volgt escaleert zo, dat Erika niet anders kan dan Idy’s leven redden en hem zeer tegen haar zin terug aan boord te nemen. Aangezien Idy gewond geraakte aan zijn voet, en zij zich daar enigszins verantwoordelijk voor voelt, zijn ze tijdens hun trip naar Zuid- Spanje op elkaar aangewezen. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be