Nieuw: een natuurlijke parfum-diffuser met de geur van gin​

Nieuw: een natuurlijke parfum-diffuser met de geur van gin​

Abel Odor en Tanqueray lanceren een woonkamerparfum

Een woonkamerparfum met een hint van je favoriete aperitief? Amsterdams parfumlabel Abel Odor en gin-merk Tanqueray introduceren een huisparfum met de subtiele geur van de vier key botanicals die ook in de iconische London Dry Gin verwerkt zijn. Meesterparfumeur Isaac Sinclair creëerde een 100% natuurlijke, gebalanceerde blend van jeneverbes, engelwortel, koriander en zoethout, wat de geur een onmiskenbare link met de smaak van gin geeft. Een fris en verkwikkend parfum in een hoogwaardige flacon die je interieur verrijkt. De reed diffuser is vanaf begin november exclusief verkrijgbaar via AbelOdor.com

Perfect gebalanceerde botanicals
De parfum is ontstaan vanuit de gezamenlijke passie van Abel Odor en Tanqueray voor perfect gebalanceerde botanicals. Meesterparfumeur Isaac Sinclair ontwikkelde met behulp van de fijnste etherische oliën een moderne, verkwikkende geur met de vier hoofdingrediënten van Tanqueray’s London Dry Gin.

“Geur is iets magisch; het brengt je via je zintuigen terug naar herinneringen of emoties. Smaken hebben dat ook en die link is interessant, want reuk en smaak staan altijd met elkaar in verbinding. Zowel bij de smaak van Tanqueray als de geur van Abel Odor gaat het om de perfecte botanical blend,” vertelt Sinclair. “De Elevating Room Scent is levendig en fris. Een beetje zoals de eerste slok van een perfect geblende gin-tonic bij zonsondergang, op een terrasje in de buurt van het bos.”

Geurprofiel
In de Elevating Room Scent diffuser zijn de vier botanicals van Tanqueray gecombineerd op een rijke cederhouten ondertoon, gemaakt van een biotech, alcoholvrije basis. De jeneverbes, geteeld in de dichte bosgebieden van India, is het hoofdingrediënt in de geur. Met een houtachtige, balsamico noot, vormt dit een levendige basis die de onmiskenbare knipoog naar Tanqueray gin oplevert. Koriander geeft een kruidig aspect aan de geurcompositie, waar de engelwortel een aards en bloemig effect met zich meebrengt. Een subtiele hint van zoethout geeft diepte aan het geurprofiel. 

Janina Jahns, C&E manager bij Diageo: “Het afgelopen jaar zijn we met Tanqueray een weg ingeslagen, waarin we een iconisch gin-merk tot leven brengen. We vonden het een kans om dat samen met Abel Odor te doen, die iconisch is in hun domein. Samen hebben we de rijke smaak van gin op een subtiele en frisse manier in een geur gevangen en gebotteld in een reed diffuser, die ook een toevoeging is aan je interieur.”

De reed diffuser van Abel Odor en Tanqueray is vanaf begin november te verkrijgen via AbelOdor.com voor een aanbevolen verkoopprijs van € 100,00.

Geniet, maar drink met mate. Bezoek Diageo's wereldwijde bron voor verantwoord drinken, www.DRINKiQ.com, voor informatie, initiatieven en manieren om best practices te delen.

Over Tanqueray
In 1830 begon Charles Tanqueray aan het ontwikkelen van de perfecte gin, omdat dit volgens hem nog niet bestond. In zijn zoektocht naar 's werelds beste gin gebruikte hij een fijne blend van vier botanicals, de hoofdingrediënten van zijn receptuur. Met een combinatie van jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout werd de iconische Tanqueray London Dry Gin een gin met een onmiskenbaar karakter. Een smaak die zo uitgesproken is, dat je ze met ogen dicht herkent.

Over Abel Odor
Sinds 2013 is het in Amsterdam opgerichte parfumhuis Abel Odor begonnen aan een vergelijkbare zoektocht om iets te creëren dat nog niet bestond. Hun missie: ‘s werelds beste 100% natuurlijke parfum creëren, zonder concessies te doen te doen op ethiek of esthetiek. Meesterparfumeur Isaac Sinclair gebruikt 100% natuurlijke en herbruikbare ingrediënten van therapeutische kwaliteit. En vooral moderne geuren die de zintuigen prikkelen en de ziel voeden.

Over Diageo
Diageo is een wereldleider op het gebied van alcoholische dranken met een uitstekende collectie van merken zoals Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan's en Windsor whisky's, Smirnoff en Cîroc en Ketel One wodka's, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray en Guinness.

Diageo-producten worden verkocht in meer dan 180 landen over de hele wereld. Voor meer informatie over Diageo kunt u terecht op www.diageo.com.

Celebrating life, every day, everywhere.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium