NIEUW: de FUJINON XF16-80mmF4 R OIS WR

NIEUW: de FUJINON XF16-80mmF4 R OIS WR

Een compact en handzaam zoomobjectief met een grootste diafragma van F4 over het gehele zoombereik

De FUJINON XF16-80mmF4 R OIR WR is de nieuwste toevoeging aan een groot aantal objectieven dat reeds beschikbaar is voor de FUJIFILM X-Series systeemcamera’s. Met een zoombereik van 5 kéér de kleinste brandpuntsafstand en een constant grootste diafragma van maar liefst F4 over het gehele zoombereik. Equivalent aan een 35mm camerasysteem betekent dit dat dit compacte FUJINON XF objectief beschikt over een zoombereik van maar liefst 24mm tot en met 122mm. De XF16-80mm kent bovendien een zeer korte instelafstand van slechts 35cm ongeacht het ingestelde zoombereik. De vergrotingsfactor is bovendien 0.25x wat hem aangenaam in gebruik maakt bij het maken van close-up opnames. Door zijn compacte en lichtgewicht ontwerp weegt dit objectief slechts 440 gram. Dat is ongeveer 40% lichter dan een vergelijkbaar objectief voor een ‘Full Frame’ camera systeem.

Wanneer de XF16-80mmF4 R OIS WR wordt gekoppeld met bijvoorbeeld een FUJIFILM X-T3, dan weegt de totale combinatie slechts 979 gram. In combinatie met een X-T30 is dat nog flink minder en weegt de camera en het objectief samen slechts 823 gram. Dit maakt dat de XF16-80mm uitermate geschikt is om hem mee te nemen op iedere fototrip

De optische beeldstabilisatie waarover dit nieuwe objectief beschikt kan maar liefst tot 6 stops aan bewegingsonscherpte corrigeren. De fotograaf die gebruik maakt van dit objectief kan zo eenvoudig vrijwel iedere fotografische situatie – binnen of buiten – zonder zorgen vastleggen.

De XF16-80mmF4 R OIS WR is een 5x standaard zoomobjectief dat bestaat uit maar liefst 16 verschillende lenselementen die geplaatst zijn in 12 verschillende lensgroepen. Zo beschikt dit objectief over drie asferische lens elementen en één ED asferische lens waardoor vertekening als ton- en kussenvorming effectief kan worden gereduceerd. Ook aberratie is hierdoor tot een minimum beperkt. Daarnaast is dit objectief van hoek tot hoek ongekend scherp. Het ingebouwde OIS systeem kent een effectieve correctie tot maar liefst 6.0 stops, waardoor dit objectief uitermate geschikt is voor het fotograferen of filmen van een zeer breed scala aan onderwerpen.

Het objectief is zo ontworpen dat de externe behuizing bestaat uit metaal, wat zich uit in een uitstekend en duurzaam objectief dat luxueus oogt. De zoomring, de scherpstelring en de diafragmaring zijn zo ontworpen dat deze intuïtief kunnen worden bediend en zodoende is het objectief prettig en eenvoudig in het gebruik. Bovendien is dit objectief ook nog eens stof- en vochtbestendig, waardoor het ook onder extreme weersomstandigheden kan worden gebruikt. Zelfs tot een temperatuur van tot maar liefst -10° Celsius.

De voornaamste kenmerken:

  • Geavanceerde beeldkwaliteit
  • Compact en lichtgewicht ontwerp voor een geweldige bediening
  • Krachtige OIS (beeldstabilisatie)
  • Snelle en stille autofocus
  • Geavanceerde constructie

De FUJINON XF16-18mmF4 R OIS WR heeft een aanbevolen verkoopprijs van €849 en is beschikbaar vanaf eind september 2019. 

Contacteer ons
Daphné Bonami
Daphné Bonami
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium