Nieuw Belgisch merk Wolk focust op functionele en duurzame kledij voor elke levensstijl

Wat hebben merinowol, linnen en Tencel gemeen? Het zijn alle drie hoogwaardige, natuurlijke materialen die de hoofdrol spelen in de allereerste collectie van het nieuw Belgisch merk Wolk! Het merk schiet begin februari uit de starblokken met een eerste mannencollectie die geboren wordt uit een doordachte mix van high-performance materialen en moderne technologie. Kwaliteitsvolle kledij die fungeert als trouwe én modieuze bondgenoot voor elk ritme. Zo navigeer je naadloos tussen het stadsverkeer, de bedrijfspolitiek en de rij aan de bar in dezelfde frisse outfit.

Het Belgisch merk Wolk spitst zich voor SS18 voorlopig toe op tijdloze en duurzame hemden en T-shirts voor mannen met performance als uitgangspunt. Ze gebruikt daarvoor graag natuurlijke materialen in combinatie met een hoogtechnologische aanpak. Joris en Ellen, de twee Antwerpse ontwerpers achter Wolk, herwerken het klassieke concept van enkele basis kledingstukken en creëren zo een zomercollectie die perfect aansluit bij de hedendaagse actievere levensstijl

"We waren het beu om te moeten kiezen tussen looks of performance. Alsof we enkel in de bergen actief zijn en tijdens de werkweek gewoon stilzitten. We verwachten van een kledingstuk meer dan dat het er enkel leuk uit ziet."

- Joris en Ellen van Wolk

Let the fabrics do the talking

Bij Wolk start alles met de selectie van de beste materialen. Wanneer het ideale materiaal niet gevonden kan worden ontwikkelen de ontwerpers het zelf. Zo kunnen ze hun stoffen breien of weven met exact die eigenschappen die vereist zijn om het gewenste comfort te bieden. Daarbij hechten ze veel belang aan de sociale en de ecologische impact van wat ze doen. Elk stuk wordt zorgvuldig geproduceerd in Portugal. Ook de stoffen komen bij voorkeur van Europese bodem, en bij de selectie van de juiste partners staan kwaliteit en duurzaamheid steeds voorop.

In de SS18 collectie van Wolk vind je veel merinowol terug, een hoogwaardig natuurlijk materiaal dat absorbeert en ademt, kreukvrij en anti-bacterieel is én je lichaamstemperatuur op peil houdt bij zowel warm als koud weer. What’s not to love? Verder wordt er in hun allereerste lijn ook gebruik gemaakt van linnen en Tencel, twee natuurlijke materialen met een vochtregulerende en koelende werking. Voor de T-shirts ontwikkelde Wolk ook zelf hun exclusieve Climaforce merinowol, deze extreem duurzame mix van merinowol en nylon is de basis van een ideale vierseizoens base layer. Kwaliteit en duurzaamheid wordt doorgetrokken tot in de kleinste details. Case in point zijn de hemdenknopen gemaakt van olijfhout of van corozonoten, een soort “plantaardig ivoor” dat tot voor de opkomst van de plastics vaak de basis was voor knopen.
 

Wolk ontwerpt, U adviseert, Wolk produceert

Bij Wolk willen ze er zeker van zijn dat hun kleding lang en graag gedragen zal worden. Om dit te bereiken hebben ze een afdeling op de webshop waar nieuwe ontwikkelingen aangeboden worden als crowdfundingprojecten. Zo worden enkel die stukken gemaakt waarvan het vaststaat dat de klanten ze ook echt willen. Daarnaast verkopen ze ookrechtstreeks aan de klant en investeren ze enkel in de dingen die bijdragen tot een beter product. Hierdoor kunnen ze de hoogst mogelijke kwaliteit aanbieden aan prijzen die niet haalbaar zijn voor traditionele merken met grote marketingmachines en complexe retailstructuren. De T-shirts zijn beschikbaar vanaf 75 euro. Tencel hemden komen op €125, linnen hemden heb je voor €135, merinowollen hemden wisselen voor €145 van eigenaar. 

De SS18 collectie van Wolk is vanaf begin februari beschikbaar via hun webshop en in een aantal pop-up shops. Benieuwd? Blijf dan zeker op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief via de website.


#WOLKANTWERP

Where performance meets style
www.wolk-antwerp.com

 

Over Joris & Ellen
Joris en Ellen, de twee jonge ontwerpers achter Wolk, zijn afkomstig uit Antwerpen. Het koppel productontwikkelaars specialiseerde zich jarenlang in technische kledij voor de great outdoors. Hun probleemoplossende aanpak en ongebreidelde passie voor textiel katapulteerden ze probleemloos in hun nieuwste project Wolk: een merk dat op kritische wijze de praktische kant van performance kledij integreert in een dagelijkse garderobe.
 

Voor meer informatie, beelden of interviews, neem contact op met: 

Alexis Bracke
alexis@talkie.be
0473 63 48 20

Walkie Talkie

Steendam 74/001
9000 Gent

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium