Multimediaal spektakel Lights on Van Eyck zet Vlaamse Meester in de spotlight

Multimediaal spektakel Lights on Van Eyck zet Vlaamse Meester in de spotlight

Van 28 maart 2020 t.e.m. 1 november 2020 loopt de kunstbeleving Lights on Van Eyck in de Sint-Niklaaskerk in Gent, ter ere van de Vlaamse Meester Jan Van Eyck. Lights on Van Eyck maakt op een innovatieve manier gebruik van projecties, multimedia en muziek. Het resultaat? Een niet te missen ervaring op een al even impressionante locatie.

“Het publiek zal hier met dezelfde verwondering naar Van Eycks werk kijken als de Middeleeuwse mens eeuwen geleden voor het eerst deed.”
Tijdens het jaarthema OMG Van Eyck was here eert Stad Gent in 2020 zijn grootste Vlaamse Meester op passende wijze. De gloednieuwe beleving Lights on Van Eyck is een samenwerking tussen CREATE.euMankind en Stad Gent. Het unieke concept kwam tot stand in nauw overleg met Van Eyck-experten zoals Prof. Dr. Jan Dumolyn.

Lights on Van Eyck is een zeer toegankelijke manier om het indrukwekkende oeuvre van Van Eyck te ontdekken,” zegt Dumolyn enthousiast. “De essentie van zijn techniek is dat hij kleur en licht heel helder wist weer te geven. Een verwonderlijke ontdekking voor de mens die in de 15e eeuw nog nooit een dergelijke weergave van de wereld had gezien. Door de gebruikte technologie accentueert Lights on Van Eyck dit heldere licht en zuivere kleuren. Het publiek zal hier met dezelfde verwondering naar Van Eycks werk kijken als de Middeleeuwse mens eeuwen geleden voor het eerst deed.”

Stap eens in een schilderij!
Lights on Van Eyck belooft een ongezien spel van licht, multimedia en muziek waarbij historische kunstwerken op een adembenemende manier belicht worden. Zo creëerde de Britse kunstenaar Mat Collishaw, in opdracht van Mankind, een digitale interpretatie van het Lam Godsop schermen bevestigd aan bewegende robotarmen. Verder vult CREATE.eu met video-mapping de hele kerk tot de nok met kleurrijke projecties van Van Eyck's werken. Je kijkt niet naar de schilderijen, je staat er middenin! Op regelmatige basis word je er ook nog eens verrast door live performances van het Gents Madrigaalkoor.

“Mankind en CREATE.eu schitterden eerder al op het lichtfestival," zegt Gentse schepen van cultuur Sami Souguir opgetogen. "Dit is zonder twijfel  een van de highlights in het Van Eyck-jaar in het historische centrum waar wij als stadsbestuur dan ook graag onze schouders onder zetten.”

Lights on Van Eyck is toegankelijk voor jong én oud. 
Tickets zijn vanaf 16 december beschikbaar via www.lightsonvaneyck.be
Leuk weetje: in de prijs van je ticket is een bijdrage voorzien voor de restauratie van het historisch orgel van de Sint-Niklaaskerk!
Speciaal voor scholen stelden studenten secundair en lager onderwijs van Arteveldehogeschool een pedagogische map samen rond het oeuvre van Van Eyck. Gratis beschikbaar vanaf maart 2020 via de website.

Praktisch
28 maart 2020 - 1 november 2020
Sint-Niklaaskerk – Korenmarkt, 9000 Gent
https://lightsonvaneyck.be/
Open op ma, di & do 9u30-18u; woe 14u-18u; vr-za-zo 9u30-20u30

Tickets
Vanaf 16 december online beschikbaar via 
https://lightsonvaneyck.be/

  • €11 (standaard tarief)
  • €6 (jongeren tarief)
  • €30 (familie ticket)
  • Gratis voor kinderen -6 jaar 
  • Kortingen op maat voor groepen en scholen

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium