MORROW Autofocale brillen

Transformeer je zicht - zowel dichtbij als veraf - met een druk op de knop.

Screenshot2021-06-11at09.05.58-9900000000079e3c.png

Dinsdag 15 juni 2021 -  Vandaag lanceert Morrow zijn Autofocals – een wereldprimeur op het gebied van brillen die met één druk op de knop van sterkte veranderen. Autofocals zijn 3D-geprint en maken gebruik van Active Liquid Crystal en geïntegreerde elektronica om het zicht te verbeteren.

Morrow lanceert met een gelimiteerde oplage exclusief in België. In eerste instantie is Morrow verkrijgbaar in Vlaanderen en vanaf het najaar in Wallonië. In 2022 staat de uitbreiding naar de Europese markt gepland.

+ Uniek in België dankzij innovatieve technologie op voorschrift en op maat 3D-geprinte monturen
+ Dé oplossing bij problemen met je Multifocale bril: ervaar een veel breder, volledig gezichtsveld en een opvallend scherpere focus 
+ Gratis ultra-nauwkeurige oogmeting bij je thuis zonder verplichtingen

Mor' to See

Het verhaal van Morrow begint met Jelle De Smet en Paul Marchal: twee pioniers die ervaring op het gebied van elektronica en nanotechnologie combineerden om de Autofocal-lens te ontwikkelen. Na vijf jaar van onderzoek en ontwikkeling, en nauwkeurig finetunen, is deze innovatieve technologie klaar om gezien te worden.

Op een bepaalde leeftijd, rond 45 jaar, begint het vaak moeilijk te worden om wat binnen handbereik is scherp te zien. Tijdens het autorijden naar het dashboard kijken of een boek lezen terwijl je televisie kijkt, zijn slechts enkele voorbeelden. Dit natuurlijke verouderingsproces van de ogen wordt ook wel Presbyopie genoemd. Een leesbril biedt voor alvast een eerste oplossing. Maar ben je reeds bijziend en zie je plots ook je smartphone niet meer scherp? Of moet je een boek of e-reader verder van je afhouden als je vlot wilt lezen wat er staat? Dan heb je een gewone bril nodig voor ver te zien én een leesbril! Niet echt praktisch. Een bril met Multifocale glazen was tot voor kort de next-best oplossing.

Bij Multifocale brillenglazen zitten de correctie voor beide ‘afwijkingen’ gecombineerd in één glas. Toch zijn hier ook heel wat minpunten doordat je brillenglas uit verschillende ‘kijkzones’ bestaat. Afhankelijk van de afstand die je scherp wil zien, kijk je door een andere zone van je bril. Door deze zones ervaar je vaak dat je gezichtsveld vervormd of beperkt wordt, kan je obstakels moeilijker inschatten zoals bij het nemen van de trap en dien je met je hoofd te bewegen tot je op de juiste plek door je glazen kan kijken om scherp te zien. Geen topcomfort dus!

Net vanuit deze mindere ervaringen met Multifocale brillen ontstond het idee van Morrow. De Autofocale brillen bieden een oplossing voor het beperktere gezichtsveld, vervormde beelden, het risico op vallen en de onscherpte op middellange afstand.

In tegenstelling tot Multifocale lenzen met slechts één laag, bestaan de Autofocal brillen van Morrow uit twee flinterdunne ultra-precieze optische lenzen. Tussen de lenzen zit een gevoelige laag met de baanbrekende Active Liquid Crystal. Met bredere overvloeizones door de verschillende voorschriften worden de brandpuntzones voor zowel dichtbij, gemiddeld als veraf zien breder en scherper, en ervaar je een veel breder, volledig gezichtsveld en een opvallend scherpere focus. Alleen op de momenten waarop je dichtbij moet kijken, activeer je de leeszone via de vloeibare kristallen in je Autofocale glazen.

+ Presbyopie is het verouderingsproces van je gezichtsvermogen naarmate je ouder wordt

+ Twee ultra-precieze, dungesneden optische lenzen bevatten een gevoelige laag van Morrow’s baanbrekende Active Liquid Crystal

+ Aangedreven met een krachtige batterij – een primeur voor brillen op sterkte

+ Microsystem technologie van de volgende generatie

+ Elk Morrow-montuur wordt op bestelling ontwikkeld en 3D-geprint

+ Transformeer je zicht in slechts 0,6 seconden

+ Partnerschap met toonaangevend nanotechnologiebedrijf om ’s werelds eerst elektronisch aangestuurde brillen op sterkte te ontwikkelen

Bedacht in België

Op elk Morrow-montuur bevindt zich op het rechterbeen een innovatieve knop waarmee je in een oogwenk zowel veraf als dichtbij kunt kijken. Met één enkele druk op de knop wordt een kleine elektrische stroomstoot van de batterij naar het glas gestuurd, waardoor het Active Liquid Crystal het licht op een vooraf bepaalde manier breekt en het mogelijk is je zicht van dichtbij naar veraf te schakelen.

Autofocale brillen zouden zonder microsystem technologie van de volgende generatie niet mogelijk zijn. In samenwerking met de Universiteit van Gent, Tokai optecs en IMEC ontwikkelde Morrow een geavanceerde inbouwprocessor, een primeur in elektronica voor brillen op sterkte.

Deze geavanceerde microsystem regelt de stroom die wordt overgebracht naar de Active Liquid Crystal, houdt voortdurend de batterijstatus in de gaten en voert diagnoses uit om ervoor te zorgen dat je Autofocal bril optimaal functioneert.

Het is belangrijk dat er een ononderbroken verbinding tot stand wordt gebracht tussen de elektronica en de lenzen om ervoor te zorgen dat het dichtbij zichtgedeelte van de Autofocale lens kan worden in- en uitgeschakeld, zelfs wanneer de bril per ongeluk valt of aan vochtigheid wordt blootgesteld.

Omdat de bril revolutionaire technologie bevat, kan hij alleen door middel van 3D-printen worden gemaakt. Hierdoor past elke opmaat gemaakte frame, die tot op de mm perfect is, bij ieder individu en is de bril stof- en waterbestendig. Geen regenbui weerhoud je ervan om te ontdekken wat je moet zien!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Morrow biedt twee collecties aan met in het totaal 7 frames. Hun flagship collectie, X2021, bevat 3 designs die geïnspireerd zijn op de contouren en de zorgvuldige details van aerodynamica.

De tweede collectie is een samenwerking met de Belgische brillenontwerper Hoet. Geïnspireerd door parametrische architectuur, bestaat de H2021 uit 4 unieke designs die de kracht van deze Belgische samenwerking belichamen.

De Zelfevaluatietest


Als je wilt weten of Autofocals de kwaliteit van je zicht kunnen verbeteren, vooraleer een gratis oogmeting bij je thuis te laten doen, kan men eerst een zelfevaluatietest doen. Hierbij beantwoord de consument 10 meerkeuzevragen en krijg je een Morrow-score als resultaat van de test.

Deze Morrow-score berekent hoe groot (of klein) de natuurlijke veranderingen zijn in jouw zicht en met een Morrow Visionary Profile komt men meer te weten over wat je ogen nodig hebben. De test is volledig gratis en voor iedereen beschikbaar die meer wilt weten over zijn of haar gezichtsvermogen.

De Oogmeting
 

De geavanceerde Autofocals vereisen een mate van nauwkeurigheid die geen enkel ander brilvoorschrift kan bieden. Daarom biedt Morrow een ultra-nauwkeurige oogmeting vanuit het comfort van je eigen huis. Tijdens de oogmeting van ongeveer 60 minuten worden alle optische metingen uitgevoerd dankzij de speciaal ontwikkelde Precision-FitTM Service, wordt een demonstratie van de Autofocal gegeven en een montuur gepast om tot een montuurontwerp te komen dat als gegoten zit. En dat kan je letterlijk nemen, want elk Morrow-montuur wordt op maat 3D-geprint.

Wat de resultaten ook zijn: er is geen verplichten om te bestellen en bovendien geniet van 30 dagen test garantie. Toch niet tevreden over je bril? Niets verloren!

Daphné Bonami

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be