Mark your agenda: zondag 6 oktober: Voka Open Bedrijvendag 2024

Mark your agenda: zondag 6 oktober: Voka Open Bedrijvendag 2024

Benieuwd hoe de Belgische marine onze Noordzee veilig houdt? Ben je een adrenalinejunkie die dolgraag eens wil rondscheuren op het circuit van Zolder? Of heeft de zoetekauw in jou altijd al willen weten hoe je van bieten suiker maakt? Omcirkel dan zeker 6 oktober in je agenda, want naar jaarlijkse gewoonte openen Vlaanderens grootste en meest begeesterende bedrijven hun deuren op de eerste zondag van oktober. Onder het thema ‘Samen groeien, samen ondernemen, samen duurzaam innoveren’ belooft de intussen 34ste editie van Voka Open Bedrijvendag weer enorm interessant te worden!

Met klinkende deelnemers zoals UZ Antwerpen, Filliers en Arcelor Mittal toont Voka Open Bedrijvendag nog maar eens welke innovatieve en vooruitstrevende bedrijven Vlaanderen rijk is. Grote en kleine ondernemers, van de groenten- & fruitsector tot de medische wereld, iedereen zet zijn beste beentje voor om van 6 oktober een dag te maken om nooit te vergeten! 

Story image

4 Kilometer asfalt, 10 bochten, 3 chicanes en 2 lange rechte stukken. Dat kan niet anders dan het circuit van Zolder zijn! Maar wist jij dat het ook een waar paradijs is voor BMX’ers? Ontdek deze “Temple of Speed” in Zolder en de Fun Cup die er zal plaatsvinden: toegankelijke autosport met gelijke wapens in een gemoedelijke sfeer!

Story image

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, achtendertig hooggespecialiseerde medische diensten en meer dan 400 artsen, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is er eentje waar Vlaanderen trots op mag zijn. Profiteer van deze unieke gelegenheid en neem zelf eens een kijkje achter de schermen!

Story image

De groente- en fruitcoöperatie BelOrta verenigt meer dan duizend Vlaamse telers, die dagelijks de lekkerste groenten en fruit van het veld op jouw bord brengen. Ben je benieuwd hoe ze dagelijks 4000 ton verse groenten en fruit vermarkten naar zeventig landen? Laat je dan zeker onderdompelen in de ‘verbazend plezante’ wereld van BelOrta!

Story image

Deinze biedt onderdak aan een van de laatste ambachtelijke warme stokerijen in België. In 1869(!) gestart als bijproject naast landbouwactiviteiten, maar ondertussen wordt Filliers Distillery in één adem genoemd met de lekkerste jenevers, gins en likeuren! Een uitstapje naar Filliers mag dus zeker niet ontbreken op zondag 6 oktober.

Story image

Wist jij dat de Tiense Suikerraffinaderij jaarlijks meer dan twee miljard klontjes suiker produceert? Dit en nog veel meer wordt bijna uitsluitend gehaald uit bieten “van bij ons”. Benieuwd hoe deze Belgische suikerbiet het hoofdingrediënt vormt voor zowat al jouw zoete snacks? Kom dan zeker eens langs bij de Tiense Suikerraffinaderij.

Story image

Afgewerkte Scania trucks zal je hier nog niet vinden, maar hét kloppend logistieke hart van de Scania Group wel.  Wereldwijd vind je de Scania trucks terug op de weg, met dank aan de Scania Parts Logistics afdeling in Oudenburg.  Ontdek hier hoe de vele honderden onderdelen van een truck georganiseerd en gedistribueerd worden, tijdens Voka Open Bedrijvendag!

Story image

In 2006 fuseerden de twee bedrijven Arcelor en Mittal Steel, intussen mogen ze zich al even de grootste staalproducent ter wereld noemen. Met meer dan veertien onderzoekscentra, 1700 fulltime onderzoekers in dienst en vestigingen in maar liefst vijftien landen is ArcelorMittal een pionier in het duurzaam en innovatief ondernemen. Een bezoek aan hun indrukwekkende vestiging naast Gent is niet te missen! 

Story image

Wereldwijd worden negentig procent van alle goederen via zee getransporteerd, en als thuisbasis van enkele van de belangrijkste havens in Europa, is België het epicentrum van internationale handel. Om de veiligheid hiervan te kunnen garanderen vernieuwde de Belgische Marine in Zeebrugge zijn volledige vloot in 2014. Nieuwsgierig naar de nieuwste technologische snufjes die ze hiervoor gebruiken? Kom dan zeker eens langs tijdens Voka Open Bedrijvendag. 


Download hier beeldmateriaal

Praktische info

Binnenkort onthult Voka Open Bedrijvendag nog veel meer deelnemende bedrijven. Volg het reilen en zeilen op FacebookLinkedIn of Instagram en neem deel aan de conversatie met de hashtag #openbedrijvendag. 

Is wachten niet jouw sterkste eigenschap? Check www.openbedrijvendag.be of neem contact op indien je nu al iemand van het OBD-team of een van de deelnemende bedrijven wil interviewen.  

 Voka Open Bedrijvendag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.​ 

Story image

Voor meer info of interviews, contacteer:

Walkie Talkie - Alexis Bracke l openbedrijvendag@talkie.be l 0032 473 63 48 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium