“Mama, Robby Framboos ligt op mijn bord”

“Mama, Robby Framboos ligt op mijn bord”

Nooit meer gezeur aan tafel dankzij de speelse groenten- en fruitkarakters van Höngry

Zijn “ik wil geen broccoli” of “fruit is vies” enkele vaste zinnetjes in het repertoire van je mini-me’s? Dankzij Höngry maak je hier binnenkort komaf mee en ruil je de momenten vol pruillippen en drama aan de keukentafel in voor positiviteit en fantasie met nieuwe vriendjes zoals Robby Framboos, Freddie Broccoli en Lola Banaan. Dit zijn enkele personages uit de boeken van Höngry, een Gentse start-up die met hun fruitige karakters in boeken en speelgoed, groenten en fruit meer in de leefwereld van kinderen wil brengen. “We laten kinderen zien dat een broccoli even cool is als een dino en een banaan chiller dan een eenhoorn.”

Bieke en Mathieu zijn de trotse ouders van twee vrolijke kleuters, maar er was een moment waar ze maar niet omheen konden: gezeur aan de keukentafel over groenten en fruit. Bovendien zijn ze niet de enige, Belgen eten gemiddeld te weinig fruit en groenten, en dat wordt ook weerspiegeld in de eetgewoonten van onze kinderen. Waar slechts 12,7% van de Belgische bevolking van 6 jaar en ouder dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit haalt, ligt dat getal bij kleuters (3-6 jaar) nog lager en zijn er sommige kleuters die zelfs niet dagelijks groenten eten.*

Maar waar die aversie van kinderen ten opzichte van gezonde voedingsmiddelen vandaan komt, is voor vele ouders nog steeds een raadsel, ook voor Bieke. Ze zijn kleurrijk, hebben speciale vormen en bevatten superkrachten, what’s not to like?  Nadat ze zelf tevergeefs probeerde om haar kinderen van gezonde voeding te laten houden, liet ze haar creatieve brein te loop en begon ze verhaaltjes te vertellen waarbij fruit en groenten de helden zijn. Dit bleek al snel een succesformule, toen haar kinderen enthousiast werden wanneer er een headbangende rock & roll broccoli op hun bord lag.

Robby is (fram)boos!

 

Dit betekende meteen de start van HÖNGRY. Een merk dat via prentenboeken en speelgoed groenten en fruit herkenbaarder en speelser maakt in de wondere fantasiewereld van kinderen. Naast een headbangende Freddie Broccoli, zorgen grappenmaker Lola Banaan en wilde blauwe bessen ervoor dat het eten van groenten en fruit een waar spektakel wordt.  Ze inspireren kinderen niet alleen, maar creëren herkenbare personages van groenten en fruit en laten ze dingen beleven waar zowel ouders als kinderen zich aan kunnen spiegelen. Zo spelen ze in hun nieuwste boek in op emoties en hoe daarmee om te gaan.  

 

Story image

 

 Zo is Robby, het nieuwste personage in het Höngry-universum heel erg (fram)boos. Zijn vrienden proberen hem op te vrolijken maar maken het alleen maar erger. Robby heeft gewoon de tijd nodig om zijn boze gevoel zelf te verwerken. "Het benoemen van emotie via fruit maakt het topic minder geladen of serieus. Het geeft op die manier de tools aan ouders om er op een positieve manier over te praten. Het heeft mij al veel geholpen om zo beter de driftbuien of emoties van mijn kinderen bespreekbaar te maken. Dat dit met fruit en groenten kan is een extra bonus!”

Naast de verhalen van Robby en zijn vrienden, delen we graag nog enkele extra tips, om meer plezier met groenten en fruit te creëren.**

Waan je picasso in de keuken en maak de mooiste bordjes, een vrolijke smiley van mango met blauwe bessen, kunnen je kinderen ongetwijfeld niet weerstaan.

Kinderen houden van knapperige groentjes. Kook ze dus niet plat, maar beetgaar. Zo behoud je ook beter de mooie kleuren en zien ze er niet bruin uit. 

Blijven aanbieden en blootstellen is een bewezen werkende methode. Niks moet maar alles zit hem in het herkenbaar maken. Als ze willen proeven dan is dat al super. Na 10 à 15 keer proeven is de kans dat ze het lusten veel groter.

Trek groenten en fruit breder dan de eettafel door bv. Samen naar de supermarkt te gaan en je kinderen zelf groenten te laten kiezen, ze te betrekken tijdens het koken … 

HÖNGRY is online te verkrijgen alsook bij een van de 120 winkels in Vlaanderen en Nederland.

Bronnen:

 

*https://www.gezondbelgie.be/nl/gezondheidstoestand/determinanten-van-gezondheid/voedingsgewoonten

 

**https://www.gezondheid.be/artikel/groenten/17-tips-om-je-kinderen-groenten-te-laten-eten-13586

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium