Luikse rapper Fresh Lapeufra bovenaan de hitlijsten

Belgische winnaar van talentenjacht Nouvelle École scoort meer dan 400.000 streams in één dag

Brussel, 28 juni 2022 - Fresh Lapeufra, een Belgische rapper uit Luik, heeft deze maand Nouvelle École gewonnen. In de talentenjacht van Netflix gaat men op zoek naar de absolute top van de Franstalige jonge rappers. Gevonden aan de jurytafel: Shay a.k.a. Vanessa Lesnick, een rapper uit Brussel met een enorme fanbase in Frankrijk. Sinds zijn overwinning heeft Lapeufra wereldwijd al heel wat fans aan de haak geslagen.

 

De week begon met een knal: op maandag 26 juni stond de track 'Chop' van de Belgische artiest Fresh op nummer 1 in de Belgische Top Daily Hits met meer dan 55.000 streams. Hij werd ook al snel nummer 1 in de Franse top 50. De artiest maakte furore dankzij zijn overwinning in Nouvelle École waar hij openhartig vertelde over zijn moeilijke jeugd en getuigde dat deze wedstrijd zijn laatste kans was. Zijn succesvolle track 'Chop' werd geschreven voor de finale van Nouvelle École en leverde hem maar liefst 100.000 euro en een duizelingwekkende nieuwe fanbase op.

De track stond op :

  • Nummer 1 in de Belgische Top Daily Hits chart op 26 juni, met meer dan 55.000 streams in 24 uur;
  • Het stond diezelfde dag ook op nummer 1 in de Franse Top Daily Hits chart, met meer dan 412.000 streams; 
  • Fresh kwam ook binnen in de Top Daily Artists France chart op nummer 19, een geweldige prestatie voor de rapper slechts een aantal dagen na zijn inwijding in de Netflix show

Bovendien lijkt het erop dat 'Chop' al een internationaal publiek bereikt heeft op Spotify: de track is beluisterd door gebruikers in Brazilië, Colombia, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Duitsland.

En er is nog meer goed nieuws voor zijn schare (nieuwe) fans, want Fresh Lapeufra brengt aanstaande vrijdag, 1 juli, zijn eerste EP uit, Bientôt à l'abri. 

 

Luister HIER naar 'Chop' van Fresh.
​Vind de officiële playlist voor Nouvelle École HIER

Story image

Over Spotify

In 2008 veranderde Spotify voorgoed het luisteren naar muziek. Ontdek, beheer en deel gratis meer dan 82 miljoen tracks, waaronder meer dan 3,6 miljoen podcasttitels, of upgrade naar Spotify Premium om toegang te krijgen tot exclusieve functies voor muziek, waaronder een verbeterde geluidskwaliteit en een on-demand, offline en reclamevrije muziekluisterervaring. Vandaag de dag is Spotify 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming met 406 miljoen gebruikers, waarvan 180 miljoen abonnees in 184 markten. Ga voor meer informatie, afbeeldingen of contact met het persteam naar https://newsroom.spotify.com/

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen met:
​Charlotte Marron
 - [email protected]
Ineke Tack - [email protected]

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium