Loop de ondergaande zon tegemoet met Evy Gruyaert op de Ostend Night Run

Loop de ondergaande zon tegemoet met Evy Gruyaert op de Ostend Night Run

De derde editie van de ‘MetaRelax® Ostend Night Run’ vindt plaats op zaterdag 23 september 2017. Niemand minder dan Evy Gruyaert is ambassadrice van het loopevenement en warmt de lopers op voor hun run van 7 km, 14 km of 21 km. De avondrun start om 20.00 uur aan het Kursaal Oostende en loopt langs de zeedijk en het centrum van de stad. De allerkleinsten kunnen ook deelnemen aan de Kids Run.

Sfeervol parcours

De loopwedstrijd op een traject van 7 km, 14 km of 21 km start bij zonsondergang om 20.00 uur en kent elk jaar een stijgend succes! “Vorig jaar was een topeditie met 2.400 deelnemers, maar uiteraard mikken we dit jaar op nog meer lopers”, zegt Burgemeester Johan Vande Lanotte enthousiast.

Het parcours is uniek en uitdagend. Nieuw dit jaar zijn de passages door de Sint-Petrus- & -Pauluskerk en de Ensorgalerij. En wat dacht je van een gezonde zeebries op de strekdam? Of een ondergronds parcours langs de Visserskaai met oppeppende muziek? Een trappenloop doorheen het Kursaal? Of in looppas rond de sprookjesachtig verlichte Japanse Tuin?

Originele elementen zoals verlichting, animatie en verrassende accenten zorgen voor een warme sfeer en beleving. Vaste ‘cheerleaders’ zijn de zonsondergang, het maanlicht en de vele sfeerlichtjes rond het parcours. 

Loop in het kielzog van Evy Gruyaert

Evy Gruyaert, bekend als gezicht van onder andere Start to Run, is ambassadrice van deze editie. Op 23 september zorgt ze ervoor dat alle lopers goed opgewarmd aan hun Night Run beginnen.

“Lopen is mijn passie. Ik kijk er enorm naar uit om alle sportievelingen uit Oostende en omstreken klaar te stomen voor een loopwedstrijd in zo’n uniek kader. Het traject is een sportieve uitdaging door de afstand, maar het sfeervolle parcours houdt het fun-gehalte hoog”, legt Evy uit.

Kids Run

De jongste deelnemertjes lopen samen met Louise Carton, meter van de Kids Run, een eigen parcours van 700 m of 1000 m. Kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd. Ieder lopertje krijgt een medaille en de drie eerste meisjes en jongens krijgen een prijs. 

Opbrengst integraal naar kansarme Oostendse kinderen

Organisator Rotary Oostende Ter Streep schenkt de opbrengst integraal aan het goede doel.

“Wij willen jong en oud samenbrengen met dit gezond en sportief event,” vertelt woordvoerster Katie Ghesquière van Rotary Oostende Ter Streep. “Maar we steunen hiermee ook graag een aantal lokale goede doelen. Ons voornaamste project heet ‘Kansarme Oostendse kinderen’. Concreet steunen we hiermee diverse initiatieven zoals de onderwijsmaaltijdcheques, de pamperbank en een niet-gesubsidieerde ruilactiviteit van baby- en kinderkledij.”

Praktisch

Inschrijven kan vanaf donderdag 15 juni 2017 via de website www.ostendnightrun.be.

Prijzen:
21 km: 20 euro (vooraf) of 25 euro (de dag zelf)
​14 km: 15 euro (vooraf) of 20 euro (de dag zelf)
7 km: 10 euro (vooraf) of 15 euro (de dag zelf)
Kids Run: 2 euro

Voor elke loper is op het einde van de run een toffe goodiebag voorzien.

 

Voor meer info, beelden of interviews kan je terecht bij:
Marie Lemaître
marie@talkie.be 
+32 494 92 21 52

Contacteer ons
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium