LIXIL legt zonne-energiepark aan op de GROHE productiesite in Albergaria (Portugal)

LIXIL legt zonne-energiepark aan op de GROHE productiesite in Albergaria (Portugal)

Story image
  • LIXIL GOES ZERO - alle fabrieken van LIXIL Fittings produceren sinds 2020 CO2-neutraal. 
  • Focus op groene energie: zonne-energiepark produceert ongeveer 8% van de energie die nodig is op de site en bereikt een totaal geïnstalleerd vermogen van 1.500 kilowattpiek (kWp)
  • Dankzij de zonnepanelen kan het park zo’n 120 woningen van elektriciteit voorzien

LIXIL Corporation, fabrikant van baanbrekende water- en woonproducten, kondigt de opening aan van een zonne-energiepark met 2.270 zonnepanelen, goed voor een totaal geïnstalleerd vermogen van 1.500 kilowattpiek (kWp) op zijn productiesite in Albergaria, Portugal. Deze investering maakt deel uit van de wereldwijde milieustrategie van LIXIL om tegen 2050 een CO2-uitstoot van 0% te bereiken door de milieu-impact van zijn activiteiten, producten en diensten te verminderen.

Het nieuwe zonne-energiepark zal 8% van de energiebehoefte van de productielocatie voorzien. Dankzij dit park zal de fabriek de CO2-uitstoot met meer dan 740 ton per jaar verminderen en ongeveer 1.500 kWp per jaar opwekken, wat overeenkomt met de energievoorziening van 120 huishoudens. 

Het zonne-energiepark bestaat uit twee afzonderlijke zones. Eén gebied waar zonnepanelen op de grond worden geïnstalleerd, en een ander gebied waar carports met zonnepanelen op geïnstalleerd zijn op het parkeerterrein van het bedrijf. Een aangenaam neveneffect: de meer dan 270 parkeerplaatsen zullen nu ook van bovenaf beschermd zijn tegen hitte, koude, regen en sneeuw. Tegelijkertijd zullen aansluitingen worden geïnstalleerd om oplaadpunten voor elektrische voertuigen mogelijk te maken.

Story image

Bij de opening van het zonne-energiepark waren de Portugese minister van Milieu en Klimaat, Duarte Cordeiro, de burgemeester van de gemeente Albergaria-a-Velha, António Loureiro, de Leader Plant Albergaria, Fittings, João Brás en de Leader Manufacturing Fittings, LIXIL International, Jens Harder aanwezig. 

Jens Harder, Leader Manufacturing Fittings, LIXIL International: "Wij zijn ervan overtuigd dat LIXIL een ecologisch steentje kan bijdragen dankzij innovatieve oplossingen. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is een sleutelelement om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Sinds april 2020 produceren we al CO2-neutraal voor het merk GROHE en compenseren we de voorheen onvermijdelijke CO2-uitstoot."

​"Ik ben erg blij dat we 8% van onze jaarlijkse energiebehoefte zelf gaan kunnen voorzien. We hebben het immers over de productie van meer dan twee miljoen keukenkranen, 1,6 miljoen thermostatische cartouches en 1,4 miljoen thermostaten per jaar. Dit brengt ons stap voor stap dichter bij ons doel om onze productie zo duurzaam mogelijk te maken"
, aldus João Brás, Leader Plant Albergaria, Fittings, LIXIL International.

Deze stap maakt onderdeel uit van een hele reeks initiatieven om duurzamer te produceren op GROHE’s productielocatie voor thermostaten, keukenkranen, GROHE Blue en Red en PVD Coloring*. Zo is ook de vermindering van het waterverbruik tijdens het productieproces een belangrijke factor. 

Het zonne-energiepark volgt op recente investeringen in groene energie in alle fabrieken van LIXIL-fittings. Zo werd er onlangs in Klaeng (Thailand) een zonne-energiepark in gebruik genomen en is de bouw op de sites in Lahr en Hemer (Duitsland) ook van start gegaan. Alleen al in Albergaria werd vorig jaar ongeveer vijf miljoen euro geïnvesteerd in productielijnen en machines voor capaciteitsuitbreiding om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. 

Lees meer over de fabriek in Albergaria, Portugal op GROHE’s digitale ervaringsplatform GROHE X

Download de hoge resolutie beelden hier


OVER LIXIL

LIXIL maakt baanbrekende water- en woningbouwproducten die alledaagse, real-life uitdagingen oplossen, waardoor betere huizen een realiteit worden voor iedereen, wereldwijd. Op basis van ons Japanse erfgoed creëren we toonaangevende technologie en innoveren we om producten van hoge kwaliteit te maken die huizen kunnen transformeren. Het verschil zit hem bij LIXIL is hoe we dit doen; door een betekenisvol ontwerp, een ondernemende geest, een toewijding aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor iedereen en een verantwoorde bedrijfsgroei. Onze aanpak komt tot leven door middel van toonaangevende merken, waaronder GROHE. Onze 60.000 werknemers, actief in meer dan 150 landen, zijn trots om producten te maken die het leven van meer dan een miljard mensen per dag aanbelangen. Meer info via www.lixil.com

OVER GROHE N.V. - S.A.

GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 7.000 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal*. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 490 design- en innovatieprijzen en verschillende duurzaamheidsprijzen het succes van GROHE bevestigd.  GROHE was de eerste in zijn branche die de CSR Award van de Duitse Bondsregering en de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021 won in de categorieën "Resources" en "Design". Als onderdeel van de duurzaamheids- en klimaatcampagne "50 Sustainability & Climate Leaders" stuurt GROHE ook duurzame transformatie aan.

*inclusief CO2-compensatieprojecten, meer op green.grohe.com


Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium