Lekker veggie met Valess

Valess wrap m.jpg

Get ready, new veg in town! We gaan allemaal steeds bewuster om met voeding en zoeken regelmatig naar smakelijke alternatieven voor vlees. Valess lanceert nu smakelijke vegetarische variaties met het goede van zuivel als hoofdingrediënt. Valess is er voor overtuigde vegetariërs, maar zeker ook voor flexitariërs: vleesliefhebbers die hun consumptie willen verminderen, zonder in te boeten op smaak en textuur. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar vegetarische alternatieven komt Valess in eerste instantie met vier veggietoppers. 


Holy Schnitzel, da’s veggie?!
Als het aankomt op smaak en textuur zijn we allemaal terecht veeleisend. En daar maakt Valess een stokpaardje van. Door de unieke combinatie van gezonde melkvezels, specerijen en kruiden ontstaat een heerlijke smaak en stevige textuur. En laat het nu net die stevige bite zijn die Valess onderscheidt van andere vleesvervangers.

Met gepaste trots stelt Valess haar vier voedzame nieuwkomers voor, allen rijk aan calcium, proteïne, vezels én ze zijn stuk voor stuk super snel te bereiden. De vegetarische schnitzel bijt de spits af en komt meteen in twee varianten. De schnitzel met Gouda wordt de favoriet van elke kaasliefhebber. Wie geen zin heeft in kaas, is zonder twijfel verkocht aan de schnitzel tout court. Als lunch, avondmaal of apero, in de pan of uit de oven, met CrispySticks scoor je gegarandeerd en bovendien zijn ze makkelijk te combineren in allerlei gerechten. Het rijtje van vegetarische nieuwkomers wordt afgesloten met een burger, waardoor ook de burgerfans van de lekkere smaak en textuur kunnen genieten. Het nieuwe assortiment pronkt met een nutri-score A, en een nutri-score B voor de schnitzel met Gouda.

Veggie en flexi for the win
In België is het aantal flex- en vegetariërs in vier jaar tijd verdubbeld en daarmee rekent bijna één op de vijf Belgen zich ondertussen tot deze groep. Het valt dan ook niet te ontkennen dat de roep naar alternatieven voor vlees steeds harder weerklinkt. Alleen al in 2020 kende de markt van vleesvervangers een groei van maar liefst 22%. Naast variatie zijn milieu en persoonlijke gezondheid de belangrijkste drijfveren. 

“Voor veel consumenten vormt smaak nog al te vaak een barrière om eens te kiezen voor een vleesvervangend product. Net daar is Valess een absolute winner. De stevige bite en heerlijke smaak maken van Valess een écht lekker veggie product.” – Lieke Kersten, Brand Lead Valess

LESS afVAL!
Naast een beduidend lagere COvoetafdruk zet Valess ook in op een gerecycleerde verpakking. De verpakking bestaat voor 60-70% uit gerecycleerd plastic en de kartonnen sleeve is helemaal recycleerbaar. Een circulaire toekomst is de ultieme ambitie: vanaf midden 2021 wil Valess overschakelen op 100% gerecycleerd én recycleerbaar plastic om zo de strijd tegen afval aan te gaan.

Het Valess-gamma is vanaf april verkrijgbaar bij Carrefour aan een adviesprijs van 3,19€ voor de Valess Schnitzel en Burger en 3,39€ voor de Schnitzel Gouda en Crispy Sticks.

 

Wist-je-datjes:

 • In 2020 at de doorsnee Belg 8,8% minder vlees dan 10 jaar geleden (Statbel) 
 • Vooral Belgen jonger dan 34 zijn vegetariër, terwijl 55-plussers in het algemeen sterker blijven vasthouden aan hun dagelijkse stuk vlees. (iVOX)
 • In steden is het vegetarisme populairder dan op het platteland. Brussel is hierin pionier met 4% veganisten en 7% vegetariërs. (iVOX)
 • 65% van twintigers en jonge dertigers is heel positief over het groeiende aanbod van vegetarische alternatieven.
 • Vooral in Wallonië is het aantal vegetariërs en veganisten de laatste jaren spectaculair toegenomen.
 • Algemene cijfers (iVOX)
  • Vlaanderen: 3% vegetariër – 8% flexitariër – 1% veganist
  • Wallonië: 9% vegetariër – 9% flexitariër – 1% veganist
  • België: 7% vegetariër – 9% flexitariër​
 • ​In 2009 voerde Gent als eerste stad ter wereld een officiële wekelijkse Veggiedag in op donderdag “Donderdag Veggiedag”. Sindsdien zijn nationaal en internationaal veel steden dat voorbeeld gevolgd: Hasselt, Mechelen, Brussel, Los Angeles, Rio de Janeiro en Kaapstad.

Valess receptinspiratie

Valess Crispy Sticks met een gevulde zoete aardappel
Ontdek het recept hier

Valess Gouda met gebakken krieltjes en groenten in tomatensaus
​Ontdek het recept hier

Valess Burger met biet en komkommer
Ontdek het recept hier

Beeldmateriaalhttps://press.talkie.be/en/dir/valt-bij-iedereen-in-de-smaak

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be