Laat je verrassen door honderden bedrijven op Voka Open Bedrijvendag

Ooit al binnengekeken in de controletoren van de luchtverkeersleiding in Zaventem? Benieuwd hoe peperkoek, pralines, seitan, koffie, kaas of Gentse sneeuwballen gemaakt worden? Hoe het er aan toegaat in een Infrabel seinhuis, bij waterbottelaar SipWell of bij Beaulieu International Group? Nog op zoek naar de job van je leven?

Noteer dan zeker zondag 1 oktober in je agenda, want naar goede gewoonte is het op de eerste zondag van oktober Voka Open Bedrijvendag! Voor de 27ste editie kijken opnieuw duizenden werknemers en honderdduizenden kijklustigen uit naar een dag vol avonturen in honderden bedrijven. Ze laten je hersenen kronkelen, je ondernemerszin kriebelen en je mond open vallen van verbazing. Tussen de vaste waarden zitten ook enkele ruwe diamanten en starters die minder bekend in de oren klinken, maar zeker en vast een bezoekje waard zijn!

Campagne 2017: Ondernemers ondernemen voor iedereen

Ondernemers ondernemen voor iedereen: dat is de campagneslogan en het centrale thema van Voka Open Bedrijvendag 2017. Ondernemers zijn meer dan het product of de dienst die ze aanbieden. Ze zijn ook een meerwaarde voor de samenleving rondom hen en hebben zo een impact op het leven van iedereen. Denk maar aan de lokale voetbalploeg die dankzij bedrijfssponsoring elke week plezier maakt in de nieuwe uitrusting waar ze al jaren van droomden. Je moet het eigenlijk niet ver zoeken. Heb je een fijne werkomgeving? Heb je snufjes in huis die je dagelijkse leven eenvoudiger maken? Dan heb je dat allemaal te danken aan een ondernemer, die dit voor jou mogelijk heeft gemaakt. Ondernemers ondernemen voor iedereen! Ook dit jaar zal Vlaams minister van werk, economie, innovatie en sport Philippe Muyters het officiële startschot geven op zondag 1 oktober.

Textiel in de kijker

Dit jaar zijn op Voka Open Bedrijvendag de ogen ook gericht op de textielsector, in samenwerking met Fedustria, de Belgische federatie van o.a. de textielindustrie. Kijk maar eens om je heen. Bij je thuis, onderweg, op kantoor, in de winkel, aan de kust, in de tuin... Textiel is overal! Dat textiel van groot economisch belang was in ons verleden, herinneren we ons vaag uit de geschiedenislessen. Maar dat de textielindustrieook vandaag de dag nog een belangrijke rol speelt, wordt dit jaar op Voka Open Bedrijvendag extra benadrukt. De sector heeft namelijk niet stilgestaan, behoort tot de wereldtop en biedt bovendien mooie carrièremogelijkheden. Beaulieu International Group is dé kanjer uit de textielsector op Voka Open Bedrijvendag en het Fashion & Textiles Innovation Lab van de HoGent neemt je met plezier mee naar de toekomst van textiel!

Spotlight op bedrijven met een lange geschiedenis

Meer dan 100 jaar oud, maar nog steeds lentefris en innovatiever dan ooit. Dat is het tweede subthema op Voka Open Bedrijvendag dit jaar. Onze economie telt namelijk heel wat bedrijven die al één of meerdere eeuwen actief zijn. Ze zitten vol verhalen, vol geschiedenis, vol herinneringen, maar ook tjokvol ideeën en plannen voor de toekomst. Samen met ETWIE, Expertisecentrum voor het Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed, zet Open Bedrijvendag deze pronkstukken uit onze economie graag in het zonnetje. Denk maar aan Stokerij Rubbens, die 200 kaarsjes uitblaast, of aan Brouwerij Van Steenberge, waar Augustijn en Gulden Draak gebrouwen worden. Bekijk hier alle deelnemende historische bedrijven. 

Meer dan twee vliegen in één klap dankzij de hotspots

Verspreid over Vlaanderen bevinden zich eveneens 9 hotspots. In die hotspots worden aangename fietsroutes uitgestippeld die je langs de boeiende bedrijven in de buurt leiden. Of je nu in Menen-Wervik, Tielt, Aalst, Evergem, Duffel, Geel, Hasselt, Herent of Heverlee een kijkje achter de schermen wil nemen - dankzij de hotspots en bijhorende fietsroutes wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt! Ontdek alle hotspots hier.

Niet te missen op Voka Open Bedrijvendag 2017!

Kom proeven van pure, Belgische ambacht bij Emaillerie Belge Nouvelle, het laatste bedrijf in de Benelux dat zich focust op het emailleren van staal! Dit levend museum in Sint-Jans-Molenbeek bestaat al sinds 1923 en produceert nog steeds op authentieke wijze: kleur per kleur, laag per laag én in een oven van 830°C.

Benieuwd hoe jouw pakketjes van A tot Z geraken? Steenokkerzeel huist de wereldleider op vlak van transport en logistiek: DHL Aviation. Het bedrijf opende deze zomer de deuren van hun gloednieuwe sorteercentrum -dat bijna 5 voetbalvelden groot meet- op de luchthaven van Zaventem. Opgelet: op voorhand reserveren is een must en kan via deze link

Is er iets heerlijker dan een vers kopje koffie om je dag te kickstarten? Koffiefanaten kunnen het productieproces van hun favoriete warme drankje ontdekken in de state-of-the-art koffiebranderij van The Java Coffee Companyin Rotselaar. Bovendien kun je ook ervaren hoe het is om op een koffieplantage te werken.

Spreekt de maritieme sector tot jouw verbeeldingen? Stap dan in Zwijndrecht aan boord op het LNG baggerschip ‘Scheldt River’ van DEME en bezoek het innovatieve nieuwbouwschip voor haar eerste werken op de wijde oceaan. Daarnaast kun je ook hoge ogen trekken tijdens een ontmoeting met de hoogtechnologische bodemtestrobot voor diepzeeontginning. Opgelet: enkel op reservatie!

Jaarlijks levert Reynaers Aluminium 10.000 km profielen uit aan raamfabrikanten overal ter wereld die deze dan omtoveren tot ramen en deuren op maat. Kom snel een kijkje nemen in de internationale hoofdzetel van het bedrijf in Duffel en ontdek ondertussen ook het Experience Centre, het grootste innovatie- en testcentrum van de sector.

Dit Oost-Vlaamse bedrijf produceert jaarlijks maar liefst 7 miljoen kilogram peperkoek. Vier mee met de 150ste verjaardag van Vondelmolen en ontdek hoe artisanale tradities in Lebbeke alive and kicking worden gehouden in deze moderne tijden. Meer goed nieuws voor de zoetekauwen onder ons: je kunt er ook verschillende soorten peperkoek en andere zoetigheden proeven. Opgelet: reserveren is noodzakelijk en kan vanaf maandag 11 september!

Langs de E17 in Kruishoutem kun je bij Beaulieu International Group de vezelproductie stap per stap volgen tot afgewerkt naaldvilt. Dit bloeiend West-Vlaamse bedrijf, opgericht in 1959, opent voor het eerst de deuren voor de massa én is terwijl ook op zoek naar 75 nieuwe medewerkers. Misschien wel iets voor jou?

We kennen de naam allemaal wel, maar weet jij ook wat er precies gebeurd op het hoofdkantoor van Willy Naessens Group in Wortegem-Petegem? Deze bekende groep omvat een heleboel gespecialiseerde bouw- en productiebedrijven en geeft je op 1 oktober ook een rondleiding door hun eigen schrijnwerkerij en garage. Wie weet loop je Willy Naessens himself wel tegen het lijf!

Gek op vliegtuigen? Wil je graag eens in de cockpit zitten? Of -nog beter- zelf even de rol van piloot op je nemen? Kom dan zeker een kijkje nemen in het hoofdkantoor van Esterline in Kortrijk! Dit gespecialiseerd productiebedrijf richt zich vooral op de lucht- en ruimtevaart en stelt wereldwijd 13.000 mensen tewerk. Opgelet: verplicht inschrijven tussen 12 en 24 september!

Al aan het watertanden bij de gedachte aan ambachtelijke kazen? Dan moet je zeker en vast het boeiende productieproces van melk tot kaas meevolgen bij Brugge Kaas - Milcobel in Moorslede, de grootste zuivelonderneming in ons Belgenland. Via het uitgestippeld parcours kan je voor één dag een exclusieve blik werpen in de boeiende wereld van het kaasmaken.

 

Alle beelden kan je hier in hoge resolutie downloaden

 

Alle praktische informatie vind je terug op www.openbedrijvendag.be. Een lijst van deelnemende bedrijven vind je hier. Neem gerust contact op indien je graag nu al iemand van het team achter Voka Open Bedrijvendag of iemand van één van de deelnemende bedrijven wil interviewen.  

Volg het reilen en zeilen van Voka Open Bedrijvendag op FacebookTwitter of Instagram. Neem deel aan de conversatie met de hashtags #voka #openbedrijvendag.

 

 

Voor meer info of interviews, contacteer:
Walkie Talkie - Alexis Bracke
alexis@talkie.be
0032 473 63 48 20

Voka Openbedrijvendag - Hannelore De Craene
hannelore.decraene@openbedrijvendag.be
0032 9 266 05 68

Contacteer ons
Alexis Bracke PR Consultant, Walkie Talkie
Alexis Bracke PR Consultant, Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium