Knappe trap!

Knappe trap!

Creatieve make-over van je trap(penhal) met colora & BOSS paints

Ben je op zoek naar een mooie, makkelijke én betaalbare oplossing om je trap een nieuwe look te geven? Dankzij de handige doe-het-zelfoplossing van colora en BOSS paints steek je je trap op één dag in het nieuw, zonder kap- of breekwerk.

Je hebt helemaal niet veel nodig om jouw trap nieuw leven in te blazen. Enkel ontvetter, primer, licht vochtige doeken, jouw favoriete kleur verf en een creatieve mindset. That’s it! colora & BOSS paints begeleiden jou bij deze eenvoudige, maar flatteuze facelift.

7 simpele stappen

 1. Ontvet de trap met een krachtige ontvetter, zoals Formule MC Neutral.
 2. Schuur de trap met droog schuurpapier korrel 150–180 of een grovere korrel voor oneffen hout.
 3. Verwijder het stof met een afstuiver of licht vochtige doek.
 4. Vul eventuele gaatjes of spleten op met sneldrogende houtplamuur en schuur plaatselijk op. Neem opnieuw het stof weg.
 5. Gebruik een hechtingsprimer, zoals Omniprim Extreme als grondlaag. Door een primer te gebruiken in dezelfde kleur als je eindlaag, krijg je een mooi en egaal resultaat.
 6. Werk af met 2 lagen Persisto Satin. Laat voldoende tijd om te drogen tussen de twee lagen. Tip: sla telkens een trede over als je de trap tijdens het schilderen nog wil gebruiken.
 7. Vul kieren of gleuven op met een overschilderbare afdichtingskit en laat drogen.

Insider tip: Durosatin is op zich de beste keuze voor trappen, maar kies je voor een lichte kleur, kan je beter de watergedragen verf Persisto Satin nemen. Durosatin kan die op termijn licht ‘vergelen’ en is daarom geschikter voor donkere trappen. 

Kleine traphal? Kies voor een lichte kleur op de trap en verf de muren en de vloer in dezelfde tinten voor een ruimer effect.

Shape it 'till you make it

Heb je Pinterest al talloze keren afgeschuimd op zoek naar ideeën om je trap tot ware eyecatcher van je woning om te toveren? Creatief mastermind Dena Huys, gaf haar trap(penhal) een make-over waarvoor je helemaal geen vakman hoeft te zijn. All the way of liever subtiel? Dat kies je geheel zelf. Dena koos voor een witte trap met grafische kleurvlakken op de wanden van de hal voor een speelse maar stijlvolle look. 

Benodigdheden

 • Een leuk patroon/idee
 • 1L verf per gewenste kleur
 • Afplaktape voor gevoelige ondergronden (BOSS Tape & Relax Purple)
 • Touw en potlood voor de cirkel
 • Stuk karton om de grootte van de treden te bepalen
 • Verfborstel
 • 3 kleine verfrollen per kleur

6 simpele stappen

 1. Schets de gewenste vormen zacht in potlood. Gebruik een potlood en touw als hulpmiddel voor het schetsen van een cirkel. Voor de trapvorm kan je met behulp van karton en een waterpas de treden vormgeven. Voor de boog in de trap, schets je twee rechte lijnen die je laat aansluiten door middel van ¼ cirkel die je opnieuw met het potlood en het touw tekent.
 2. Plak de vormen af met tape.
 3. Schilder de binnenkanten van de tape (enkel de randen) in dezelfde kleur als de buitenmuur (hier: wit). Laat volledig drogen voor je begint met kleur.
 4. Verf het eerste vlak (in dit geval de trap) en haal de tape er af wanneer de verf nog nat is.
 5. Laat het eerste vlak volledig drogen. Verplaats dan de tape van de aangrenzende vorm op het gekleurde, droge vlak zodat het tweede vlak mooi aansluit en je geen witte tussenlijnen krijgt. Herhaal de stappen voor alle vlakken.
 6. Werk kleine foutjes of gaatjes bij met een fijn penseel.

Gebruikte kleuren:
We Y131 (no) More White
We M138 Holy Terra
We M139 Crafted Pink
We M156 Natural Blossom

Restje verf over? Schilder een extra vlak als achtergrond voor een plankje tegen de muur. Kleed je hal verder aan met “zwevende plantjes” of kaders van je favoriete kunstwerken voor een afgewerkt resultaat. Of kies ervoor om de extra verf te gebruiken om het aangrenzende toilet van een lik kleur te voorzien. 

Trap on trend

Zin om je hal onder handen te nemen in een opvallende trendkleur? Combineer de complementaire kleuren We Y132 (no) More YellowWe Y134 (no) More Blue Denim en We M146 (no) More Steel Blue door verschillende treden te voorzien van een likje verf. Laat de kleuren terugkomen in niet-aangrenzende muur of decoratie, et voilà: een complete look met slechts enkele tinten verf. 

Waaghalzen die met hun trap(penhal) een statement willen maken, kiezen voluit voor kleur en schilderen hun treden in dezelfde tint. Kleur op de afbeelding met groene trap: We M56 Spring Green. Of kies voor een alternatief binnen de trendcollectie van 2020: We M149 Natural Waterfall of We Y136 Exploring Mint. Kleur op de afbeelding met rode trap: We Y25 Crimson Red. Of kies voor een alternatief binnen de trendcollectie van 2020: We Y133 (no) More Red.

Download hier beeldmateriaal in hoge resolutie

////// EINDE PERSBERICHT //////

Over colora
colora is een Belgische keten van verfwinkels voor zowel particulieren als professionele schilders. colora verdeelt niet enkel de kwaliteitsproducten van verfproducent BOSS paints, het wil zijn klanten ook uitgebreid inspireren én adviseren. De eerste colora-winkel opende in 1981 haar deuren in Brugge. Vandaag telt colora in totaal 59 winkels, waarvan 58 in België en 1 in Nederland. 250 colora coaches staan elke dag paraat om klanten te helpen bij hun verfkeuze. Bij colora gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand. We streven naar topproducten met een zo laag mogelijke milieu-impact. Meer informatie op www.colora.be.

BOSS paints
BOSS paints staat van A tot Z zelf in voor de ontwikkeling, de productie en de verkoop van haar verfproducten. Kwaliteit, advies en service staan centraal in onze aanpak. BOSS paints werd opgericht in 1945 door Antoon Bossuyt en is nu in handen van de derde generatie familie Bossuyt. Er werken vandaag 280 mensen voor het familiebedrijf, dat een omzet heeft van ruim 48 miljoen euro. Jaarlijks produceert BOSS paints ongeveer 3 miljoen liter verf voor professionele en particuliere klanten. Naast verf, biedt BOSS paints ook verfgerelateerde producten en decoratieve technieken aan. De professionele schilder kan terecht in de depots voor de vakman (Brugge, Waregem, Kontich en Gent). De particuliere klant kan terecht in de betere decoratiezaken en alle colora winkels. Meer informatie op www.boss.be.

Contacteer ons
Rhany Opalfvens Walkie Talkie
Rhany Opalfvens Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium