Kleur en architectuur als grootste inspiratiebron

Kleur en architectuur als grootste inspiratiebron

De zoektocht naar de perfecte shootlocatie​

Op het eerste gezicht hebben mode en architectuur niet echt raakvlakken, maar toch is het een unieke combinatie die centraal staat bij het modelabel Hampton Bays. Voor het vastleggen van haar wintercollectie ging Daisy Plas, refounder van het Belgische kledingmerk, opnieuw op zoek naar een bijzondere locatie waar kleur, architectuur en mode samenkomen tot een complementair geheel.​ 

Enkele weken geleden stelde Daisy Plas, ontwerpster van het Belgische modelabel Hampton Bays, met trots haar nieuwe wintercollectie voor, bestaande uit kleurrijke, comfortabele en stijlvolle stuks. Om een nieuwe collectie op beeld vast te leggen, kiest ze telkens een karaktervolle locatie waar de kleuren en de architectuur van het gebouw perfect matchen met de collectie van het merk. Ook voor dit seizoen ging ze op zoek naar een stukje architectuur dat het verhaal vertelt van haar wintercollectie. 

Zoektocht naar de perfecte locatie
Een locatie vinden is niet zozeer uitdagend, maar het gaat erom om de juiste locatie én de matchy kleuren te vinden. En die vond Daisy terug in het Kunstencentrum ArtA’A in Aalter, Oost-Vlaanderen. Deze culturele parel opende pas in september 2020 haar deuren en brengt een  bibliotheek, academie en cultuurpunt onder één dak. Hampton Bays kreeg dus de eer om in januari als eerste het gebouw te ontdekken.

“Natuurlijk willen we met ons Belgische modelabel proberen om een Belgische locatie te zoeken en zo de focus leggen op ‘stay local’. Er zijn hier in België zoveel mooie gebouwen die het ontdekken waard zijn en met mijn collecties zet ik ook graag deze parels mee in de kijker!”, aldus Daisy Plas refounder van Hampton Bays.

Kleur als leidraad doorheen de collectie en architectuur
In de wintercollectie 2021 van Hampton Bays staan drie kleurenthema’s centraal: caramel lover, greenola en lila grace. Het thema caramel lover bestaat uit een smaakvol pallet van rode en caramel bruine tinten, met een boost van glowy green. Greenola wijst op de gezonde, groene tinten en verrassend leuke kleuren combo’s. En zoals de naam prijsgeeft, is lila grace een gracieus thema met lila als key color.

De felle kleuren, waaronder geel, blauw en groen, die het architectenbureau BASIL integreerden in het kunstencentrum contrasteren met het kleurenpalet van Hampton Bays wintercollectie. Deze contrasten creëren een buitengewone kleurenharmonie die de beelden naar een hoger niveau tillen.

Ook het materiaalgebruik in het gebouw zoals de zachte tapis plein, die terug te vinden is in de bibliotheek, matcht met de zachte, comfortabele kledij en creëert zo de perfecte blend. Ideaal dus om comfy een boek te lezen. 

 “Onze wintercollectie bestaat uit vrolijke en kleurrijke kledingstukken. Daarom is het kunstencentrum ArtA’A de perfecte match met onze wintercollectie 2021”, vult de ontwerpster van het merk aan.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium