Kinepolis Antwerpen en Braine-l’Alleud zijn eerste Belgische full-laser bioscopen

Kinepolis Antwerpen en Braine-l’Alleud zijn eerste Belgische full-laser bioscopen

Sinds Kinepolis in juni 2018 een overeenkomst sloot met Cinionic - Barco’s cinema joint venture - als exclusieve partner voor laserprojectie, gaat het hard. Inmiddels beschikt Kinepolis in Europa over 165 zalen met laserprojectie, waarvan 68 in België (of bijna 50 % van de Belgische Kinepolis-zalen). Kinepolis Antwerpen en Braine-l’Alleud zijn sinds deze maand de eerste Belgische bioscopen waar alle zalen zijn uitgerust met laserprojectoren.

Een beeld dat van het scherm spat is voor Kinepolis een belangrijke voorwaarde voor de ultieme filmbeleving en laserprojectoren staan garant voor een haarscherpe beeldkwaliteit. Ze zorgen voor stabieler licht, meer licht in de hoeken van het scherm en hogere contrastratio’s. Het licht is ook beter regelbaar, waardoor steeds de juiste hoeveelheid licht wordt geprojecteerd, zowel voor 2D als 3D. Bovendien besparen laserprojectoren 30 tot 40% energie ten opzichte van de traditionele projectoren op basis van xenon-lampen. Zo bespaart Kinepolis Antwerpen 247 MWh energie op jaarbasis, nu alle projectoren op basis van lampen er zijn vervangen door laserprojectoren. Voor Kinepolis Braine-l’Alleud is dat 96 MWh op jaarbasis.

“Laserprojectie wordt de norm. De lichtkwaliteit is fenomenaal, met een betere uniformiteit en scherpte, en blijft bovendien stabiel. Laser maakt lampvervangingen overbodig en er is ook minder koeling nodig.”
- Nicolas Hamon, Hoofd Projection & Sound bij Kinepolis

“Kinepolis is altijd al een voorloper geweest, ook op het vlak van laserprojectie. In 2014 al, pionierden ze met de introductie van Laser ULTRA en in 2016 was Kinepolis Breda de eerste Europese full-laser bioscoop. Een trend die we nu wereldwijd zien. We zijn blij dat we samen met Kinepolis nu ook in onze thuismarkt versneld laserprojectie kunnen uitrollen. Het is fantastisch om te zien hoe belangrijke spelers zoals Kinepolis geloven in onze technologie en zo bioscoopbezoekers elke keer een ‘wow’-filmervaring bieden.”
- Wim Buyens, CEO van Cinionic

Laser ULTRA

Als onderdeel van haar laserstrategie, opent Kinepolis ook steeds meer ‘Laser ULTRA’-zalen. Laser ULTRA is een premium bioscoopervaring - Kinepolis’ paradepaardje op vlak van beeld en geluid - waarbij de beeldkwaliteit van Barco’s 4K laserprojector wordt gecombineerd met het immersieve geluidssysteem Dolby Atmos. Dankzij de combinatie van deze twee ‘best in class’ technologieën beleven bezoekers de film nog intenser en wanen ze zich echt in het midden van de actie. Momenteel beschikt Kinepolis over 23 ‘Laser ULTRA’-zalen in Europa, waarvan 9 in België (twee zalen in zowel Antwerpen als Brussel en één zaal in Brugge, Gent, Hasselt, Braine-l’Alleud en Kortrijk).

Voor het einde van het jaar zal ook Kinepolis Hasselt integraal zijn uitgerust met laserprojectoren. Voorts staan nog openingen van Laser ULTRA-zalen gepland in Kinepolis Rocourt en Leuven.

Contacteer ons
Quentin Glodé Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium