Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners palmt Fort Napoleon in

Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners palmt Fort Napoleon in

Van 10 februari tot 15 april 2018 is het historische Fort Napoleon thuisbasis voor een nieuwe kinderexpo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. Grote Kunst voor Kleine Kenners geeft bezoekers de kans om zich op creatieve én geestige manier te verdiepen in de moderne kunstgeschiedenis. 

Grote Kunst voor Kleine Kenners voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen uit de moderne geschiedenis: Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken in schattige 'juniorversies' die gegarandeerd tot de verbeelding spreken. De wind zat goed om een nieuwe kinderexpo op te doen in Fort Napoleon, waar de voorbije jaren vaak laagdrempelige tentoonstellingen voor kids georganiseerd werden.  "Na De Spiekpietjes, De Waanzinnige Boomhut en Geluk voor kinderen zijn we zeer blij om nu met deze uitdagende expo te kunnen uitpakken. We zetten met Oostende stevig in op cultuur, dus het is ook uiterst belangrijk om de jongsten onder ons hiermee in contact te brengen", aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte

De Kunstroof 
Acteur Warre Borgmans leende zijn stem aan de nieuwste kinderexpo en loodst je aan de hand van enkele unieke vertellingen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen die in de voetsporen van de dieven stappen, want één van de schilderijen werd gestolen! De spannende zoektocht brengt je tot in de kelder en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl je manoeuvreert langs een laserparcours en codeschrift ontcijfert. 

Thaïs Vanderheyden is illustratrice en auteur van de kinderboeken 'De Warenhuismuisjes' en 'De Spiekpietjes'. In 'Grote Kunst voor Kleine Kenners' leert ze kinderen Kunst met Grote K kennen door van verschillende schilderijen haar eigen versie te maken.  

Ik wilde mijn liefde voor kunst delen met mijn kinderen, maar merkte al snel dat er weinig creatieve kunstboeken bestaan voor de allerkleinsten. Met deze expo hoop ik vooral kinderen op een plezierige manier in contact te brengen met kunst. 
Thais Vanderheyden


Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium