Kijk-tip! “Op Oostendse wijze”: Dagny Ros presenteert kookprogramma met Oostendse chefs.

Kijk-tip! “Op Oostendse wijze”: Dagny Ros presenteert kookprogramma met Oostendse chefs.

Stad Oostende pakt als eerste uit met culinair programma

Deze winter staan er Oostendse streekproducten op het menu! In vijf likkebaardende afleveringen bereiden Oostendse chefs hun signature dish met de hulp van bekende IJslandse chef Dagny Ros Asmundsdottir. “Op Oostendse wijze” is vanaf 22 december elke donderdagavond live te zien op de Facebook- pagina van Toerisme Oostende. 

Toerisme Oostende pakt deze winter uit met een compleet nieuw concept! Vijf weken lang zenden ze een kookprogramma live uit vanop hun Facebook-pagina. Het is de eerste keer dat een stad uitpakt met haar eigen culinair programma.

In “Op Oostendse wijze” bereidt chef Dagny Ros Asmundsdottir samen met lokale chefs hun signatuurgerechten. De bekende IJslandse twijfelde geen seconde om in dit culinaire avontuur te stappen: “Toen ik net in België woonde, voelde ik me meteen aangetrokken tot deze badstad! Ik houd sowieso van de kust, maar Oostende doet me ook echt denken aan mijn thuisland. Het is een relatief kleine stad, maar je vindt er werkelijk alles!”

Dagny kijkt erg uit naar “Op Oostendse wijze”: “Ik ben verzot op verse vis, maar ik kijk ook erg uit naar de bereidingen met andere Oostendse ingrediënten. Elke chef brengt ook een uniek en persoonlijk verhaal, dat maakt dit net zo leuk!”

Elke chef gebruikt pure Oostendse producten. De chef van Mange Tout werkt met hertenvlees uit een Oostendse hertenkwekerij. Bistro Mathilda maakt een gerecht klaar met Noordzeevis. ’t Botteltje gaat aan de slag met een lokaal bier en St-Malo geeft Oostendse streekproducten een Oosterse touch. Belle de Jour brengt dan weer een verrassende veganistische feestmaaltijd. De gerechten zijn kwalitatief hoogstaand, maar ook makkelijk zelf te bereiden. Na afloop van de uitzending kan iedereen de recepten downloaden opwww.visitoostende.be om thuis zelf aan de slag te gaan met de Oostendse creaties!

Praktisch:
“Op Oostendse wijze”: elke donderdagavond om 20u30 op facebook.com/visitoostende
Data: 22/12, 29/12, 5/01, 12/01, 19/01.

Als je de Facebook-pagina van Toerisme Oostende leuk vindt, krijg je automatisch een melding als “Op Oostendse wijze” uitgezonden wordt.

OVER DAGNY ROS ASMUNDSDOTTIR
Dagny Ros Asmundsdottir is een Belgisch-IJslandse tv-kok. De IJslandse keukenprinses werkte reeds in verschillende restaurants en startte eerder de viswinkel Fisk Boutique. Je zag haar in culinaire programma’s 'De Perfecte Keuken' met Piet Huysentruyt en 'Toasted!' op Njam! samen met Dominique Persoone. Asmundsdottir schrijft ook kookboeken genaamd Easy Iceland. Ze werkt momenteel aan een tweede boek. Met veel flair leert de IJslandse je de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland kennen. Eten hoort voor haar in de eerste plaats gezond, puur en natuurlijk te zijn.

Voor meer info, beelden of interviews met Dagny Ros of de Oostendse chefs, gelieve contact op te nemen met:

Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium