Kijk op zondag 3 oktober binnen bij een waaier aan West-Vlaamse bedrijven tijdens de 31ste Voka Open Bedrijvendag

Kijk op zondag 3 oktober binnen bij een waaier aan West-Vlaamse bedrijven tijdens de 31ste Voka Open Bedrijvendag

Fascineert de luchtvaartsector je mateloos? Benieuwd naar het reilen en zeilen van een bedrijf gespecialiseerd in uitvaartverzorging? Plan je graag een heuse citytrip langs de vijf deelnemende bedrijven in Poperinge of de zes die de deuren openen in Roeselare? Of gewoon op zoek naar de job van je leven in West-Vlaanderen?

Noteer dan alvast met stip zondag 3 oktober 2021 in je agenda, want dan is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag! Voor hun 31ste editie pakken ze - na een volledig digitale editie tijdens coronajaar 2020 - uit met een hybride aanbod. Met het thema 'Samen Ondernemen, Samen Groeien' als rode draad kunnen kijklustigen zowel online als fysiek een blik achter de schermen werpen bij een uitgelezen selectie boeiende bedrijven. Voka Open Bedrijvendag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, en viert het ondernemerschap het hele jaar door via Voka Open Bedrijvendag Virtueel: een online platform met virtuele rondleidingen. 
 

#geenwachtrijvoormij

Omdat de gezondheid en veiligheid van ondernemers, medewerkers en bezoekers topprioriteit is, zal er gewerkt worden met een digitale reservatietool. Bezoekers kunnen op voorhand hun uitstap plannen en een specifiek tijdsslot reserveren voor hun bezoek. Zo wordt er voldoende afstand tussen de bezoekers gegarandeerd en is er van gezondheidsrisico’s geen sprake. Een bijkomend voordeel is dat de wachtrijen zo ook ineens verleden tijd zijn. Er wordt hiervoor een administratieve kost gevraagd van €2 per persoon per bezoek, behalve voor personen jonger dan 18 jaar.

Uitgelicht in West-Vlaanderen tijdens Voka Open Bedrijvendag 2021!

  • Als je het warm krijgt van een Seaking of Falcon 20, of  interesse hebt in een afstudeerrichting lijnpiloot of Unmanned Aircraft Systems (drones) - dan bezoek je vast graag het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum in Oostende. Samen met studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs test en onderzoekt het VLOC de nieuwste technologieën binnen de luchtvaart en andere sectoren zoals onderwijs, drones, logistiek en slimme mobiliteit.
  • Knack Weekend/Le Vif Weekend, De Zondag, Libelle en Flair zijn maar enkele van de vele successen van Roularta Media Group in Roeselare. Tijdens Voka Open Bedrijvendag is het mogelijk om te bekijken hoe de werking van zo'n groot multimediabedrijf precies in elkaar zit. Ook kan je een unieke blik werpen achter de schermen bij Roularta Printing. 
  • De Belgische Marine uit Zeebrugge stelt op Voka Open Bedrijvendag in primeur samen met haar partner Belgium Naval & Robotics hun nieuwste technologieën omtrent de inzet van drones (onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones) in het maritieme milieu aan het grote publiek voor. Klaar om te ontdekken hoe de Marine van de zee een veilige plek maakt? Of gewoon interesse in techniek en drones? Ga dan langs! 
  • Bij BMW-MINI Cocquyt in Brugge zijn ze klaar voor de toekomst van de autosector en dat bewijzen ze tijdens Voka Open Bedrijvendag. Ze gunnen je een blik achter de schermen van hun gloednieuwe concessie en carrosserie. Een parcours doorheen het bedrijf toont dat BMW-MINI Cocquyt bezig is met innovatie door hun kennis over autonoom rijden en elektrische wagens te delen met bezoekers. 
  • Bij Dewulf Group in Roeselare valt de spreekwoordelijke (aard)appel niet ver van de boom: al 75 jaar is het familiebedrijf een topspeler op wereldschaal en full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortels. Altijd al alles willen weten over het oogsten van beide gewassen? Dan ben je hier aan het juiste adres!
  • Bij een elektronicaproduct komt heel wat kijken: elektronisch ontwerp, print-layout, aankoop, assemblage, functioneel testen en duurzaamheids- en omgevingstesten. Page Electronica in Poperinge neemt al die zaken op zich voor een 140-tal uiteenlopende klantenDompel je je kroost graag eens onder in de West-Vlaamse hi-tech? Spring zeker binnen.
  • Dat België het bierland bij uitstek is, merk je bij The Brew Society in Heule. Deze ambachtelijke brouwerij is de thuisbasis van bieren als de Verleidelijke Martha en de Ondeugende Zeven Zonden. Fijnproeven en experimenteren met smaken en schuimkragen van pils tot zuur bier: dat staat op zondag 03/10 op de agenda bij deze brouwersgemeenschap. 
  • Het familiebedrijf Carin Haircosmetics in Middelkerke levert al 50 jaar haarcosmeticaproducten van eigen bodem aan kappers via een netwerk van verdelers. Breng gerust je kroost mee: kinderen kunnen deelnemen aan een workshop waarin ze hun eigen shampoo kunnen brouwen! 
  • Vandaag al genoten van een verfrissend glaasje kraantjeswater? Dan mag je De Watergroep in Harelbeke bedanken, die dagelijks 30.000 kubieke meter drinkwater produceert. Bij liefst 177 gemeenten - goed voor 3,4 miljoen klanten en honderden bedrijven - stroomt er via De Watergroep 24/7 water uit de kraan.
  • Ashes to ashes, dust to dust. Het familiebedrijf Uitvaartzorg Commeyne - met de vierde generatie aan het roer - in Roeselare opent uitzonderlijk de deuren van een atypische sector. Je kan er terecht voor een geschiedenis van uitvaartverzorging, de nieuwste trends in afscheid nemen en een kunsttentoonstelling. 

Alle praktische informatie vind je terug op www.openbedrijvendag.be. Neem gerust contact op indien je graag nu al iemand van het team achter Voka Open Bedrijvendag of een medewerker van één van de deelnemende bedrijven wil interviewen.  

Volg het reilen en zeilen van Voka Open Bedrijvendag op FacebookLinkedIn of Instagram.
Neem deel aan de conversatie met de hashtags #openbedrijvendag. 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium