Kids Experience café, shop én meet-up ruimte Amélie+Moi opent haar deuren in Gent

Kids Experience café, shop én meet-up ruimte Amélie+Moi opent haar deuren in Gent

Op woensdag 26 oktober krijgt de Steendam in Gent er net voor de herfstvakantie een nieuwe hotspot bij. Amélie+Moi belooft een kids experience café, shop én meet-up ruimte te worden voor ouders en kind waar ontspanning, creativiteit en duurzaamheid centraal staan. Amélie+Moi wordt dan ook de plaats bij uitstek waar jonge ouders tegelijkertijd genieten van quality time met hun kind, shoppen voor hun mini-me, maar ook genieten van een gezonde lunch terwijl ze een babbel slaan met andere ouders. 

Stefanie Canu, de vrouw achter het gloednieuwe concept, is mama van Amélie, eigenares van 4 miljoen Lego-blokken en studeerde Psychologie en Gestalt Therapie. Na een jaarlange wereldreis, een verhuis naar Amsterdam en het overwinnen van een postnatale depressie wou ze een verschil maken in haar geboortestad Gent.

Quality time & quality food
Bij Amélie+Moi is werkelijk alles voorzien. Bij binnenkomst kan je je kinderwagen moeiteloos parkeren voor je plaats neemt aan tafel. Er is een loungehoek voorzien waar mama’s en papa’s hun oogappel eten kunnen geven. Ook een speelruimte, stilzitmateriaal en kinderstoelen zijn aanwezig. Het doel is om een toegankelijke en knusse plek te creëren en ontspanning te bieden aan zowel ouder als kind. Terwijl de kinderen spelen kunnen ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen in een veilige en gezellige omgeving. Geef toe, soms hebben we gewoon nood aan een babbel met iemand die ook volop in de luierperiode zit en veel te korte nachten heeft. Stefanie biedt ook fairtrade drankjes, ontbijt en lunch aan met seizoensproducten. Ook voor de allerkleinsten, pas bevallen mama’s en zwangere vrouwen staan er aangepaste maaltijden op het menu.

Shoppen!
Geen trek? Ook dan kan je bij Amélie+Moi terecht. Stefanie zal namelijk enkele duurzame kindermerken aanbieden zoals Moon Monsters, Grey Kids Clothing, Little Indians, Nobodinoz en meer. Ook in het gamma van accessoires en speelgoed staan fairtrade en duurzaamheid centraal.

 

Feestjes & workshops
Heb je geen tijd of zin in een ontploft huis na een verjaardagsfeest?
Het atelier en de activiteitenruimte van Amélie+Moi is ook het perfecte oord voor een babyshower of kinderfeestje. Er worden ook regelmatig workshops gegeven over uiteenlopende onderwerpen binnen het ouderschap, waarbij ook moeilijkere thema’s niet worden geschuwd. Van EHBO voor baby’s en kinderen tot sensorische activiteiten voor peuters en kleuters, het aanbod is breed.

“Met Amélie+Moi wil ik een ontmoetingsplek creëren met ruimte voor ontspanning, creativiteit en duurzaamheid. Ik wil een antwoord bieden op de nood naar horecazaken die gemakkelijk  toegankelijk zijn met een kinderwagen en waar veilig en hygiënisch speelmateriaal aanwezig is. Er zijn te weinig plaatsen waar je als ouder in alle comfort, op een leuke en gezellige manier kan vertoeven met je kind”, aldus Stefanie Canu

Kortom, Amélie+Moi brengt ouder en kind samen, verbindt ze met elkaar en blaast nieuwe relaties het leven in. Je deelt er ervaringen met andere ouders en je kinderen kunnen uit de bol gaan terwijl jij je batterijen oplaadt en geniet van elkaars aanwezigheid. Eet een hapje samen met andere ouders of verzorgers en laat je gaan in het shop-gedeelte. Amélie+Moi biedt tal van mogelijkheden, rekening houdend met verschillende behoeften en de kostbare tijd van een ouder. Baby’s, peuters, kleuters, ouders en grootouders, iedereen is er meer dan welkom!

Workshops die de komende weken op het programma:

Heal Thy Body:
Workshop rond orthomoleculaire voedingseducatie tijdens de zwangerschap en na bevalling voor moeder en kind, gegeven door Lynn Gielis
27/10 (namiddag)  - Voeding bij zwangerschap
2/11 (avond) - Voeding en chronische immuniteitsklachten bij jonge kinderen
6/11 Sport en bewegen: uniseks workshop in samenwerking met Mom in Balance


Nina Mouton
30/10 – 10n - Lezing rond het thema ouderschap door Nina Mouton van monasblog.

Thomas Care
Lezing rond EHBO voor baby’s en EHBO voor kids, gegeven door Thomas Cuelenare
28/10 (namiddag) - EHBO voor baby's
4/11 (avond)- EHBO voor kinderen

Atelier K
kookworkshops door Hans Ruebens
29/10 (voormiddag) - Kleuterkookworkshop
5/11 (voormiddag) - Koken voor je baby en peuter


Carolone van den Eynde
3/11 - Lezing rond work life balance door Caroline van den Eynde 

Klankennest
2/11 & 4/11 - Babyconcert

Sensory play
activiteiten rond sensory play geleid door Stefanie Canu
29/10 namiddag -  01/11 namiddag - 02/11 voormiddag

Praktisch:
Meer info: www.facebook.com/ameliemoigent

Adres:
Steendam 74-76
9000 Gent

Openingsuren:
26/10 open uitzonderlijk vanaf 11u
Woensdag tot en met zaterdag: 9:00 - 18:00
Zondag: 10:00 – 15:00

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium