Juni in Oostende, meer dan strand alleen!

Juni in Oostende, meer dan strand alleen!

Kom in juni naar Oostende en geniet van de leukste en lekkerste activiteiten

Wie aan Oostende denkt, denkt zon, zee en strand! Ook kuieren op de Zeedijk, een bezoek aan Fort Napoleon en genieten van een vers gemaakte garnaalkroket staan meestal op het programma. Maar de Stad aan zee heeft nog heel wat meer te bieden! Een greep uit wat je er kan beleven in juni!

A l’ostendaise, Kom Proeven! 

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 staat de vijfde editie van ‘à l’ostendaise, Kom Proeven!’ op het menu. Het Zeeheldenplein ontpopt zich tijdens het laatste weekend van juni tot een waar mekka voor foodies. Wat kan je verwachten? Een foodfestival waar je aan verschillende kraampjes een breed aanbod aan Noordzeeproducten proeft. Uit het water gevist door eigen Vlaamse vissers, verser kan niet! De 26 deelnemende restaurants geven het beste van zichzelf om je hun lekkerste hapjes voor te schotelen! Bistro Mathilda, Belle de Jour en Mange-Tout nemen onder andere deel, zij zijn drie van de restaurants die deelnemen aan het kwaliteitstraject voor de Oostendse gastronomie. Een dessertje kan je opsmikkelen aan de stands van Chocolaterie Willems en Fijnbakkerij Debusschere. Vanaf 4 eurogeniet je van een heerlijk vers visgerecht. Smullen maar!

Praktisch
Zaterdag 24 juni van 11u00 – 21u00
Zondag 25 juni van 11u00 – 19u00
Zeeheldenplein – 8400 Oostende
Gratis toegang
www.alostendaise.be

Zandsculpturenfestival

Van zaterdag 24 juni tot en met zondag 10 september kijk je in Oostende je ogen uit op het zandsculpturenfestival. Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand, vol emoties en avontuur én dit gebaseerd op de magie van Disneyland® Paris ter ere van hun 25ste verjaardag. Dromen worden werkelijkheid wanneer je je een weg baant tussen de verschillende sculpturen. Herbeleef hoe Flynn Ryder Rapunzel uit de handen van de gemene stiefmoeder redt. Peter Pan en Tinkerbel nemen je mee op een reis naar Nooitgedachtland maar ook Alice uit Wonderland vergezelt je in het ‘betoverende’ doolhof!

Praktisch
24/06-10/09 10u-19u
Zeeheldenplein - 8400 Oostende
www.zandsculpturen.be

Dansand
 

Het tweejaarlijks festival voor hedendaagse dans op het strand van Oostende is aan haar vijfde editie toe. Verwacht je aan heel wat moois in de buurt van dijk, zee en strand, maar ook op het Groen Lint en in de tuinen van Stene. Het programma is een mix van jong talent en gevestigde waarden uit de danswereld. Benieuwd naar een stomend flamenco-duet op het strand, ontmoetingen tussen dansers, muzikanten en beeldend kunstenaars, solo’s van jong talent in een mini-openluchttheater of eerder een performance op het Groen Lint? Dan ben je bij Dansand aan het juiste adres! En het blijft niet bij kijken alleen. Je kan ook actief deelnemen via een project van Benjamin Vandewalle, meedansen in een improjam of workshop. Of gooi gewoon de benen los tijdens een van de spetterende afterparties.

Praktisch
29 juni – 2 juli  
Op en rond het strand in Oostende
Info en tickets (vanaf 22/04): www.dansand.be

 

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium