Julie's House verwent met St Môret® smaakexplosies

Julie's House verwent met St Môret® smaakexplosies

Binnenkort verovert Julie’s House de harten van cake-o-holics met haar zomerse desserts. Een zoete pavlova met vers fruit en amandelcupcakes met braambes, beiden met een licht gezouten St Môret®-topping, vormen de ideale afsluiter van elk diner of zijn perfect als vieruurtje op het terras. Pak uit met een mix van zeemzoet en zout en laat je gasten watertanden bij de vroege zomerzon. HEAVEN! 

 

Julie Stampaert, trotse eigenaar en bakheldin van het gebakshuisje Julie's House, zorgt deze zomer voor een topselectie aan desserts. Naar gewoonte ging de patissier aan de slag met verse, onbewerkte ingrediënten. In St Môret® - een verse kaas, gemaakt van melk, room en een snuifje zout - vond ze haar ideale "partner in crème" voor deze twee smaakbommen.

 

“In de zomerperiode zoeken veel mensen naar een fris dessert of vieruurtje om hun gasten te verwennen”, zegt Julie. “Mede dankzij het grote succes van andere St Môret® creaties, vertrouwde ik opnieuw op de roomkaas voor mijn zomercreaties. Werken met St Môret® in gebak is boeiend, want het is een licht gezouten natuurlijke kaas, die daarnaast nog eens luchtig is. Het zorgt voor de nodige frisse toets in cupcakes en pavlova's". 

 

 

RECEPTEN

Julie creëerde een zomerse pavlova, afgewerkt met een laagje St Môret®-crème en vers fruit, vergezeld door een mini versie. Voor de "cake-o-holics", bakte ze amandelcupcakes met braambes en St Môret®-topping.

 

"St Môret® is een heel dankbaar product voor de ontwikkeling van recepten," verklaart Amélie Bourrus, Brand Manager bij St Môret®. "Het is een lekkere verse en natuurlijke kaas, zonder toegevoegde artificiële aroma's of conserveermiddelen. Door de fijne samenwerking tussen Julie's House en St Môret® vorig jaar, besloten we opnieuw de handen in elkaar te slaan. Met als resultaat een verrassend zomerse variant op pavlova's en cupcakes, gemaakt met de allerbeste producten."

 

SUMMER PAVLOVA met vers fruit & St Môret®

INGREDIËNTEN voor 4 personen

  • 180g rietsuiker
  • 4 eieren 
  • 2 hele citroenen
  • 50g boter 
  • 120g St Môret® natuur
  • 40g mascarpone
  • 2g vanille extract
  • 150g zomerfruit naar keuze
  • limoenzeste

 

BEREIDINGSWIJZE

1. De meringue

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Plaats 60g rietsuiker in een hoopje op een bakplaat met bakpapier. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven. 
  • Klop vervolgens het eiwit van 2 eieren op samen met de warme rietsuiker tot het eiwit een stevige structuur heeft en de massa volledig afgekoeld is.
  • Teken een grote ring af (diameter 20cm) op een nieuw vel bakpapier. Schep het mengsel binnen de ring op de bakplaat. Strijk het uit met een lepel tot een cirkel die overal even dik is. 
  • Bak de pavlova 1 uur lang op 110°C en laat deze vervolgens nog 3 uur in de oven staan tot hij is afgekoeld.

2. De citroen curd

  • Doe het sap en de zeste van de 2 citroenen in een glazen kom, samen met 100g rietsuiker en 50g boter. 
  • Roer de ingrediënten au bain-marie boven een pot kokend water tot de boter helemaal gesmolten is.
  • Klop terwijl 2 eieren en een extra eigeel licht op en roer ze onder de gesmolten boteremulsie.
  • Laat het geheel nog 10 minuten verder sudderen tot het volledig ingedikt is. Daarna laat je, terwijl je af en toe nog eens roert, de citroen curd afkoelen.

3. De St Môret® crème 

  • Klop de mascarpone en St Môret® op met de overige 20 g rietsuiker en het vanille extract. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht.

4. Afwerking

  • Strijk de St Môret® crème over de afgekoelde meringue.
  • Daarboven smeer je een laagje citroen curd.
  • Werk af met het zomerfruit naar keuze en wat limoenzeste.

 

AMANDELCUPCAKES met braambes & St Môret®-topping

INGREDIËNTEN voor 12 cupcakes

  • 2 eieren
  • 300g suiker
  • 250g boter op kamertemperatuur
  • 55g amandelpoeder 
  • 55g bloem
  • 300g braambessenconfituur (optioneel)
  • 50g St Môret® natuur
  • 100g geroosterde amandelschilfers
  • 12 verse braambessen 
  • Cupcakevormpjes

 

BEREIDINGSWIJZE

1. De cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
  • Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
  • Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.  
  • Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

2. Vulling (optioneel)

  • Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje. 
  • Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.

3. De St Môret®-topping

  • Klop 150g boter samen met 50g St Môret® en 150g suiker tot een luchtige crème.
  • Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.

4. Afwerking

  • Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.

 

Op zoek naar de ideale afsluiter voor je barbecue of de showstopper op je tuinfeest, maar het bakken niet helemaal onder de knie? Geen zorgen want de desserts van Julie haal je gewoon zelf af. Lekker snel en even verrukkelijk! 

 

TE KOOP 

De zomerse pavlova met St Môret® en vers fruit
Te koop bij Julie’s House vanaf juli 2019 t.e.m. september 2019.
Prijs 4 personen: 16,50 euro.
Prijs 8 personen: 24,00 euro


De mini pavlova's
Te koop bij Julie's House vanaf april 2019 t.e.m. september 2019 en zijn beschikbaar aan 2 euro per stuk.


De amandelcupcakes met braambes en St Môret®-topping 
Te koop bij Julie’s House vanaf 1 juni 2019 t.e.m. 31 juni 2019.
Prijs per stuk: 3,25 euro.

Je kan ze ook online te bestellen op de webshop van Julie of bij:
Julie’s House Kraanlei 13, 9000 Gent - woensdag t.e.m. zondag van 09:00 tot 18:00u
Julie’s House K. Elisabethlaan 26, 9000 Gent - dinsdag t.e.m. zondag 09:00 tot 18:00u
Julie’s House Atelier: Wiedauwkaai 23M, 9000 Gent - maandag tem vrijdag van 7u30 tot 15u30

 

Download hier beeldmateriaal in hoge resolutie

 

 

Graag zelf aan de slag in de keuken? Vraag ons naar de uitgeschreven recepturen.

 

Vind nog meer recepten met St Môret® op de website www.ilovecheese.be.

 

 

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium