Jubileumeditie voor Oostende voor Anker

Jubileumeditie voor Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei kun je opnieuw aan boord gaan van meer dan 130 authentieke schepen en vaartuigen in Oostende. De 20e editie van Oostende voor Anker geeft je een unieke blik op het Europees watererfgoed en dompelt je onder in een zee van informatie over onze nautische geschiedenis. Op de Mercator ontdek je ter ere van deze jubileum-editie een unieke tentoonstelling over de ongelofelijke expeditie van de driemaster naar de Paaseilanden.

Het gratis maritiem festival Oostende voor Anker overspoelt van 23 tot en met 26 mei 2019 de Stad aan Zee opnieuw met tweemasters, majestueuze driemasters maar ook schoeners, barkers en platbodems,... Met Lé Galion Andalucia verwelkomt het festival één van de kathedralen van de open zee, de Kamper Kogge katapulteert je dan weer naar de Middeleeuwen. Vier dagen lang is Oostende het epicentrum van het maritiem erfgoed en staat de grootste badstad aan de Belgische kust opnieuw in het teken van de scheepvaart

Deze jubileum-editie gaat ook gepaard met een unieke tentoonstelling aan boord van de Mercator. Het unieke verhaal over de expeditie naar de Paaseilanden, geleid door de Belgische wetenschapper Henri Lavachery, ontdek je tijdens Oostende voor Anker aan boord van de mythische Oostendse driemaster.

Duik in het leven van een zeerat: smul van vers gerookte haring en zalm of streekproducten, luister naar spannende verhalen van ervaren zeebonken of folklore muziek, geniet van de animatie en optredens, leer meer over de bouw- en restauratie van schepen of prikkel je nautische DNA in de themadorpen.

Klik hier voor beelden van Oostende voor Anker

Praktisch

Voor meer informatie over het programma of de deelnemende standen, schepen en muzikale optredens kun je terecht op www.oostendevooranker.be of https://www.facebook.com/OostendeVoorAnker

Oostende voor Anker
donderdag 23 mei - zondag 26 mei 2019
Elke dag van 10:00 tot 19:00 

Meer tips voor een zalig weekendje Oostende? 
Surf dan naar www.visitoostende.be

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium