Jong talent in de bloemetjes gezet

Jong talent in de bloemetjes gezet

Wereldkampioen in sanitair en verwarming gekroond tijdens WorldSkills Special Edition, mede georganiseerd door GROHE

  • De WorldSkills Competition 2022 Special Edition in Plumbing and Heating zette jonge talenten uit 20 landen in de bloemetjes
  • Als wereldwijde branchepartner van WorldSkills wil het merk GROHE jonge mensen over de hele wereld meer kansen bieden op het vlak van sanitair
  • Een panel van experts in Vocational Training in Times of Climate Change (beroepsopleidingen in tijden van klimaatverandering) benadrukte hoe belangrijk het werk van loodgieters is bij de aanpak van de klimaatverandering

Van 2 tot en met 4 november 2022 vond in het competentiecentrum voor GROHE douches en douchesystemen van LIXIL (Lahr, Duitsland) de WorldSkills Competition 2022 Special Edition in Plumbing and Heating plaats. Als wereldwijde branchepartner van WorldSkills zette het merk GROHE mee zijn schouders onder de internationale wedstrijd. Na drie intense dagen haalde Florian Bliem (Oostenrijk) het van zijn 19 collega's van over de hele wereld. Als wereldkampioen in sanitair en verwarming keerde hij terug naar zijn thuisland Oostenrijk.

Story image
"Ik ben echt trots op de jonge talenten in onze branche. Tijdens de WorldSkills Special Edition in Lahr hebben ze enorm veel passie, enthousiasme en toewijding voor hun werk getoond. Alle deelnemers mogen trots zijn op zichzelf: zij zijn de toekomst van onze sector", zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

Jong talent ondersteunen, een prioriteit voor GROHE

Als medeorganisator van het evenement kon GROHE zijn ervaring op het vlak van training en opleiding inzetten om jonge professionals te ondersteunen bij de start van hun carrière. In heel wat regio's over de hele wereld heeft het sanitairmerk al zijn GROHE Installer Vocational Training and Education Program (GIVE) op poten gezet. Via dat programma helpt GROHE scholen onder meer ultramoderne trainingsfaciliteiten in te richten. Ook stelt het merk lesmateriaal en ervaren technische docenten ter beschikking.

Story image
"Onze rol als wereldwijde branchepartner van WorldSkills sluit naadloos aan op onze inspanningen om het beroep van loodgieter aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. Onze sector biedt enorm veel kansen voor jonge mensen over de hele wereld, die zo niet alleen de kost kunnen verdienen, maar ook een positieve bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere toekomst", vervolgt Brennwald.

Veel kansen voor jongeren in de sanitairbranche

Gezien het tekort aan bekwame installateurs in de sanitairbranche is het belangrijker dan ooit om het scala aan mogelijkheden in deze sector in de spotlights te zetten. Samen met verschillende partners op verschillende niveaus probeert GROHE de basis te leggen waarop jong talent aan een mooie toekomst kan bouwen. Daarom doet GROHE, een toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukenuitrustingen, zijn uiterste best om het beroep van loodgieter te promoten.

"We zijn blij dat het merk GROHE onze wereldwijde branchepartner is. Samen zijn we erin geslaagd om een fantastische WorldSkills Special Edition neer te zetten, een event dat de deelnemers nooit meer zullen vergeten. In de toekomst zullen we blijven samenwerken om de sanitair- en verwarmingssector nog aantrekkelijker te maken", aldus Hubert Romer, Managing Director en Official Delegate van WorldSkills Germany.

Sanitair speelt een cruciale rol in de strijd tegen klimaatverandering

Een van de vele hoogtepunten was het exclusieve panelgesprek over 'Vocational Training in times of Climate Change' (beroepsopleidingen in tijden van klimaatverandering). Hubert Romer, Managing Director en Official Delegate van WorldSkills Germany; Dave Viola, CEO van de International Association of Plumbing & Mechanical Officials (IAPMO); en Thorsten Sperlich, Leader Environmental Communications bij LIXIL, bespraken de uitdagingen en kansen voor jonge mensen die net aan de slag gaan in de sector. Aangezien in de strijd tegen klimaatverandering de vraag naar duurzame productoplossingen alleen maar toeneemt, moeten loodgieters tegenwoordig over heel wat nieuwe vaardigheden beschikken. De huidige generatie zal dan ook het voortouw nemen om samen met de sector aan een duurzame toekomst te bouwen.

WorldSkills Special Edition 2022 in Lahr: een enorm succes

Story image

In totaal mocht de wedstrijd in Lahr (Duitsland) meer dan 1000 bezoekers verwelkomen. Die kregen bovendien de kans om kennis te maken met het merk GROHE en het GROHE Professional productportfolio dat werd getoond op de GROHE X Motion en de GROHE GIVE trucks. Bij de stand 'Try a Skill' konden de bezoekers onder professionele begeleiding hun eigen GROHE handdouche in elkaar steken. Na drie intense wedstrijddagen sloten de jonge deelnemers en hun teams samen het evenement feestelijk af en werden uiteindelijk ook de winnaars bekendgemaakt. Goud – Florian Bliem – Oostenrijk, Zilver – Tom Pean – Frankrijk, Zilver – Marton Offner – Hongarije, Brons – Tai-Yu Chen – Chinees Taipei.


Download hier de beelden in hoge resolutie

Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium