Skip to Content
🏖 Joepie, de zomer staat voor de deur! 🏖 Oostende voorziet deze 7 must do's met kids

🏖 Joepie, de zomer staat voor de deur! 🏖 Oostende voorziet deze 7 must do's met kids

Zomer, dat betekent zandkastelen bouwen, ravotten in de zee en een heleboel leuke activiteiten.
Nu veel mensen hun vakantie in eigen land spenderen, pakt Oostende uit met dé tips om er samen met de kinderen een sublieme zomer van te maken. Een staycation als nooit tevoren!

TikTokTour
Verschillende locaties in Oostende


Klaar om Oostende te ontdekken als eerste TikTok-stad van het land? Dat kan met de Oostende TikTokTour! Een unieke wandeling met 10 locaties waar telkens een choreografie voor is uitgewerkt. Een gratis plannetje van de wandeling, de TikTok-video's en tutorials zijn terug te vinden op tiktokoostende.be. Een fysiek plan kan worden afgehaald bij Toerisme Oostende aan het Monacoplein. 

Kunstbar
Edith Cavellstraat 10B, 8400 Oostende
14/07 t.e.m. 13/08 (voor- of namiddag)


In de Kunstbar kreeg je letterlijk kunst op je bord. mu-zee-um legt kunstliefhebbers deze zomer in de watten met een exclusief aanbod voor gezinnen. Reserveer voor € 5,00 per persoon een tafel op www.kunstbar.be en maak een keuze uit de rijkgevulde kaart met allerlei kunstmaterialen. Wedden dat de echte kunstenaar in jou naar boven komt? Meer info op www.kunstbar.be 

The Crystal Ship Kids Guide
Verschillende locaties in Oostende

Oostende omarmt de kleurrijke kunstwerken van The Crystal Ship. De werken van vorige edities vormen een indrukwekkend kunstenparcours doorheen de stad. Kids trekken op culturele ontdekkingstocht met de gratis op te halen 'The Crystal Ship Kids Guide' bij Toerisme Oostende. Heel wat leuke weetjes, raadsels en doe-opdrachten bij alle kunstwerken maken deze artistieke ervaring extra plezierig! Meer info: visitoostende.be

NIEUW: STREET ART WANDELING MET CHATBOT
Ontdek nu ook de street art wandeling met je smartphone als persoonlijke gids! Gratis via m.me/streetartoostende

Rikki zoektocht
Verschillende locaties in Mariakerke

Kan jij Rikki het konijn vinden? Mariakerke wordt de setting voor de grote zomerzoektocht naar Rikki. Volg het parcours langs 12 etalages en vervul alle opdrachten samen met je kids tussen 3 en 6 jaar. Je gratis Rikki-plannetje haal je op bij een van de 12 locaties. Dit kan bijvoorbeeld bij Marie K, de beachbar in Mariakerke ter hoogte van het Strandplein.
Elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur. 

Ensor & families

Het James Ensorhuis in Oostende maakt zich klaar voor de heropening! Oostende pakt dan ook uit met enkele plezierige activiteiten rond Ensor voor jong en oud. Wat dacht je van een kinderparcours in Het James Ensorhuis of een James Ensor wandeling in de stad? In Mu.ZEE ga je dan weer op zoektocht in de Ensor- en Spilliaertvleugel aan de hand van een gratis gezinsboekje gevuld met kleine creatieve opdrachten. De Ensorbeleving compleet maken? Dan is er het Ensor doe-boek, zodat kids zich op een speelse manier kunnen verdiepen in de leefwereld van de Oostendse kunstenaar. 

Houd www.visitoostende.be in de gaten voor verdere informatie! 

Horizon Educatief 
01/07 t.e.m. 31/08 / Prijs: € 8 per persoon

Horizon Educatief biedt gedurende de zomerperiode elke weekdag een reeks leuke opdrachten en activiteiten voor het hele gezin. Kunstwerken bouwen met zand, in de voetsporen treden van strandredders of schatten zoeken op het strand, dankzij Horizon Educatief vervelen kids zich geen seconde deze zomer aan zee!

Ontdek het volledige programma op www.horizon-educatief.be. Reserveren is verplicht. 

​Mu.ZEE - Zomerworkshops voor gezinnen
07/07 t.e.m. 26/08 / Gratis voor kinderen

Mu.ZEE biedt bovenop de tentoonstellingen tal van extra's deze zomer. Zo maak je tijdens een parcours op originele manier kennis met enkele bekende kunstenaars als James Ensor, Raoul Servais en Léon Spilliaert. Achteraf kan je terecht in het atelier voor een creatief vervolg onder begeleiding van een ervaren gids.


Inschrijven via visitoostende.be is verplicht. Er worden groepen van max. 20 personen toegelaten.

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

Oostende zet in op een plan 'Zomer 2020' met enkele maatregelen zodat je zorgeloos geniet van een aangename en veilige zomer

Daarin wordt ingezet op spreiding, waardoor iedereen welkom blijft aan de Stad aan Zee. Alle stranden zijn gratis en vrij toegankelijk, maar afstand houden blijft belangrijk. Enkel op absolute piekdagen zal je je online via www.visitoostende.be of telefonisch op een gratis nummer moeten aanmelden voor een plekje op de drie drukste stranden: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan de Venetiaanse Gaanderijen). Hierbij gelden enkele druktescenario's met elk een eigen kleurcode (groen, geel, oranje en rood). Meer info hierover vind je via deze link: https://stadoostende.prezly.com/zomer-2020-totaalplan-om-iedereen-te-verwelkomen-in-oostende.

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium