It’s getting hot in here!

It’s getting hot in here!

Waterbesparende producten om de hitte te overleven

Ein-de-lijk, daar is madame soleil! De hitte betekent vaak: zwembad vullen, het gazon rijkelijk sproeien, meermaals douchen en (na veel gespetter) de ramen wassen. De voorspelde broeierige temperaturen hebben een grote impact op het waterverbruik. Belgen vinden het vanzelfsprekend dat er 24 uur op 24 water water uit de kraan stroomt en wereldwijd is ons land een van de landen met de grootste consumptie van water. Spaarzaam omgaan met water zit dus (nog) niet ingebakken in ons DNA. 

 

Belgen zijn niet de beste leerlingen als het aan komt op spaarzaam omgaan met water. Dat kan dus beter. GROHE - ‘s werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten - zet daarom in op duurzame technologie om het waterverbruik te verminderen. GROHE biedt tal van waterbesparende oplossingen die helpen om zuinig om te springen met het kostbare goed. Goed voor de planeet én je portemonnee! 

 

GROHE EcoJoy - De GROHE EcoJoy™ waterbeparende technologie is een vanzelfsprekend onderdeel in het merendeel van de kranen en douches. Ontdek hieronder de waterbesparende innovaties van GROHE die hun steentje bijdragen aan het milieu, zonder in te boeten aan comfort.

 

1. Douches

Wanneer Belgen ondervraagd worden over ecologisch douchen, geven ze aan dat ze dit best wel belangrijk vinden. Zo geeft 65% aan enkel te douchen als het moet, de helft zegt er echt op te letten hoeveel water ze verbruiken en een vijfde let erop milieuvriendelijke badkamerproducten te kopen*.

*Online kwantitatief SmartControl doucheonderzoek uitgevoerd voor GROHE door onderzoeksbureau iVOX in juni 2018.

 

Afkoeling nodig? Met de GROHE SmartControl kan je het volume van de waterstroom aanpassen, deze verbruikt slechts 5 tot maximaal 8.5 (afhankelijk van je douchegewoontes) liter per minuut , zonder te hoeven inboeten qua douchecomfort. Je voorkeur wordt opgeslagen voor de volgende douchebeurt of wanneer je de straal wil pauzeren om bijvoorbeeld je in te zepen. De ingebouwde technologie zorgt voor een moeiteloze waterbesparing tot 40%, met behoud van een perfecte waterstraal. Slim én ecologisch!

 

2. De GROHE EcoJoy eengreeps wastafelmengkranen 

Deze hebben een waterbesparende mousseur met luchtmenging, die het waterverbruik reduceert zonder comfortverlies. Het resultaat: een volumineuze stroom die nooit meer dan 5,7 liter per minuut verbruikt. Dankzij de temperatuurbegrenzer, die kan worden aangepast aan jouw wensen, kun je je energieverbruik nog verder verminderen.

 

GROHE SilkMove ES (Energy Saving) technologie zorgt niet alleen voor een soepele bediening, maar zorgt ook voor het spaarzaam omgaan van water en energie. De middenpositie van de greep geeft geen gemengd maar alleen koud water. Op deze manier wordt onnodig warm watergebruik tegengegaan. Het gemengde water wordt pas geleverd wanneer je de hendel naar links draait. De maximale temperatuur wordt bereikt als je de hendel 90 graden naar links draait.

 

3. Thermostaatkranen

Met GROHE thermostaatkranen wordt de gewenste watertemperatuur binnen een fractie van een seconde bereikt en behouden tijdens de hele douchebeurt. Verspil geen tijd en water meer aan geknoei om de temperatuur op punt te krijgen.

 

4. Sanitaire systemen

GROHE reservoirs gaan zeer spaarzaam met water om. De start/stop- en dual spoelsystemen bieden de mogelijkheid om je eigen zuinige spoeling te kiezen.

 

WIST JE DAT...? 

1. Een douche zo’n 10 liter water per minuut verbruikt

2. 41% van de jongeren toegeeft niet stil te staan bij hun waterverbruik*

3. 20% van de 55-plussers niet stilstaat bij zijn of haar waterverbruik*

4. Amper 42% van de Belgen de kraan uitzet tijdens het inzepen*

5. 63% het water laat stromen - om het te laten opwarmen – alvorens ze in de douche stappen*

*Online kwantitatief SmartControl doucheonderzoek uitgevoerd voor GROHE
door onderzoeksbureau iVOX in juni 2018. 

 

Nog steeds niet voldoende afgekoeld?
Test dan deze zomer zeker een van de verfrissende mocktails op basis van water uit de slimme keukenkraan GROHE Blue uit!  

 

DOWNLOAD HIER BEELDMATERIAAL

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium