Internationale en Antwerpse artiesten presenteren unieke samenwerking tijdens expo D.A.T.E.lab

Internationale en Antwerpse artiesten presenteren unieke samenwerking tijdens expo D.A.T.E.lab

Binnenkort verwelkomt This is Antwerp, het alternatieve magazine van Visit Antwerp, opnieuw een week lang 12 creatievelingen van over heel Europa voor de derde editie van het project D.A.T.E (Discover Antwerp Through Experience). Deze editie staat in het teken van grafiek, illustratie en andere visuele kunst. De internationale gasten verkennen de stad en leren hun lokale evenknieën kennen met het oog op creatieve kruisbestuiving. De week sluit af met D.A.T.E.lab, een twee weken durende expo (1 juni tem 15 juni) in Fosbury & Sons van exclusieve samenwerkingen tussen de internationale en Antwerpse artiesten. De werken zijn in een gelimiteerde oplage prints beschikbaar.  

Er bruist iets in Antwerpen. De havenstad barst van de creativiteit. Er zijn maar liefst 17000 professionals aan het werk in meer dan 8000 creatieve ondernemingen, goed voor 1 op 6 ondernemingen in de stad. En dat mag gezien en ervaren worden.

Van 29 mei tot 3 juni zet This is Antwerp opnieuw een heus creatief kamp op. Tijdens D.A.T.E. (Discover Antwerp Through Experience) ontdekken 12 internationale gasten de wisselwerking tussen creatieve ondernemers en de stad. De deelnemers zijn afkomstig van over heel Europa, van Londen en Madrid tot Reykjavik. Ze zijn actief in kunst, grafisch design, illustratie of fotografie en hebben elk hun eigen aparte visie. 

Het hoogtepunt van de week is de vernissage van de expo D.A.T.E.lab op 1 juniwaar de internationale bezoekers hun samenwerkingen met lokale artiesten presenteren. Op deze inspirerende expo in Fosbury & Sons ontdek je het proces van alle co-creaties, hoe kunstenaars inspiratie haalden bij elkaar om vervolgens samen nieuw werk te creëren. De IJslandse grafisch artiest Siggi Eggertsson, illustratrice Sarah Tanat Jones uit het Verenigd Koninkrijk en de Spaanse artiest José Antonio Roda hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

De avond wordt een inspirerend slotmoment van een bruisende week!

Praktische info rond D.A.T.E.lab:

Datum: vernissage donderdag 1 juni 2017 van 19u tot 23u – de tentoonstelling loopt tot en met 15 juni.
Locatie: Fosbury & Sons, Mechelsesteenweg 271, Bus 1.1, 2018 Antwerpen
ToegangGratis mits registratie via thisisantwerp.be/date2017
Meer info rond het programma en de bio’s van de sprekers vind je binnenkort via deze link: thisisantwerp.be/date2017Internationale deelnemers D.A.T.E.
IJsland: Siggi Eggertsson - siggieggertsson.com
UK: Sarah Tanat Jones - sarahtanatjones.com
Spanje: José Antonio Roda - josearoda.bigcartel.com
UK: Alessandra Gesualdo - alessandragenualdo.com
Italië: Marianne Yarmolinsky - cargocollective.com/marianneyar
NL: Denis de Groot - punchdouble.com
Italië: Laura La Monaca – lauralamonaca.com
Frankrijk: Dora Moutot - konbini.com
Denemarken: Karen Sofie Egebo - kseberlin.blogspot.ca
Duitsland: Anna Peuckert & Soren Jepsen - 12hrs.net
Duitsland: Jessica Jungbauer - jessicajungbauer.com
UK: Tom May - creativeboom.com

Over This is Antwerp 
This is Antwerp is het alternatieve magazine van Visit Antwerpen, dat sinds 2011 met een netwerk van locals samenwerkt om alle nieuwe, hippe, edgy hotspots, events en verhalen in Antwerpen met de wereld te delen. Met een simpele klik richting de website kunnen jonge toeristen sneller de Antwerpse scene te leren kennen. Dit is de derde D.A.T.E. die This is Antwerp organiseert. De vorige edities brachten in totaal 25 mensen uit Tokyo, New York, Barcelona, Madrid, Copenhagen, Los Angeles, London, Berlin, Paris, Amsterdam, Rotterdam of Tel Aviv naar de stad. 
Meer info vind je op: thisisantwerp.be

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium